Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Ο φαφλατάς "επαναστάτης" του Κιλελέρ !!

"Όσο υπάρχουν Μνημόνια, δεν υπάρχει μέλλον για τους αγρότες", κραύγαζε ο κ. Τσίπρας ανεβασμένος πάνω σε τρακτέρ. Ήταν ο καιρός που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φούντωνε τις αυταπάτες των πολιτών. Τότε που τους υποσχόταν πως θα σκίσει τα Μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, υπέγραψε Μνημόνιο, φόρτωσε δισεκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έκανε τα ακριβώς αντίθετα από όσα υποσχόταν. Tώρα υποδύεται τον μετριοπαθή σοσιαλδημοκράτη. Πήγε όμως, προχθές, στο Κιλελέρ και για μια ακόμη φορά απέδειξε πως δεν μπορεί να απαρνηθεί την καταστροφολογία και το λαϊκισμό. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει τους αγρότες και πως μόνο εκείνος μπορεί να τους σώσει.

Είναι κατάντημα. Ύστερα από τόσα χρόνια να γυρίζει από εδώ και από εκεί και να λέει τα ίδια παραμύθια: οι κακοί της Ν.Δ. που θέλουν να πίνουν το αίμα των Ελλήνων, και οι καλοί του ΣΥΡΙΖΑ που θα έρθουν να μας σώσουν και να μοιράσουν χρήμα από τα λεφτόδεντρα.

Ο κ. Τσίπρας είναι λογικό να επιστρέφει στην ίδια ρητορική. Ούτε ξέρει ούτε μπορεί να πει κάτι διαφορετικό. Ποντάρει εκ νέου στην μπαχαλοποίηση, ελπίζει σε βαθιά ύφεση, προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον επαναστάτη.

Τα ίδια κάνουν και οι υπόλοιποι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και εκείνοι που «πουλάνε» σοβαρό προφίλ. Βγήκε ο κ. Τσακαλώτος και κατήγγειλε τον νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ πως «υπηρέτησε πιστά το “Μένουμε Ευρώπη”».

Ας εξηγήσει ο κ. Τσακαλώτος τι ακριβώς εννοεί. Εκείνος ήταν υπέρ της ρήξης; Ηταν υπέρ του Grexit και της επιστροφής στη δραχμή; Είναι δυνατόν να υποδύεται τον σοβαρό πολιτικό και να επαναφέρει τις διχαστικές αρλούμπες του καταστροφικού καλοκαιριού του 2015; Το παραμύθι «πατριώτες αντιμνημονιακοί» και «προδότες μενουμευρωπαίοι» τελείωσε τη βραδιά του ψευδοδημοψηφίσματος, όταν έγινε η κωλοτούμπα από τον ίδιο τον Τσίπρα.

Τι έπαθαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος; Το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκονται δεν οφείλεται στα εσωκομματικά. Κανείς, ούτε ο κ. Τσακαλώτος που γκρινιάζει, δεν αμφισβητεί τον κ. Τσίπρα.

Το πρόβλημά τους είναι μεγαλύτερο. Τους αμφισβητούν όσοι τους ψήφισαν πέρσι στις εκλογές. Βρίσκονται σε πανικό που ο ΣΥΡΙΖΑ από το 32% πιάνει τώρα με το ζόρι το 20%! Πιστεύουν πως θα ξανανεβάσουν τα ποσοστά τους επιστρέφοντας στο 2012 και στο 2015; Ας κατανοήσουν πως βρισκόμαστε στο 2020. Πως ο κόσμος αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Πως τα προ εξαετίας επιτυχημένα συνθήματα τώρα πια ακούγονται γραφικά.

1 comments: