Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Αριστερός ναρκισσισμός…

Μήπως το χαρμόσυνο μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι Covid free έφτασε πρώτα στην Κουμουνδούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ -από μαρξιστική συγγένεια, υποθέτω- ενημέρωσε πρώτα τον Περισσό και μετά τον ΓιάΝη του ενός νι;. Ωστόσο και το χθεσινό δελτίο του ΕΟΔΥ -διασωληνωμένοι, θάνατοι- τους έδωσε σκληρή απάντηση. Το δυστύχημα είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 περιφρονούν τον καθολικό φόβο, επενδύοντας στο αντιπολιτευτικό μέτωπο.

Κατανοώ τη δυσπραγία της αριστερής αντιπολίτευσης να βρει θέματα που να σχετίζονται με την παράδοσή της. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τον Μάρτη 2019, παίρνει συνεχώς μέτρα για να καλύψει τις ανάγκες όσων πλήττονται από τον Covid. Δεν μπορεί να καλύψει όλο το ύψος της ζημίας. Καμία ευρωπαϊκή οικονομία δεν μπορεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν περίσσεψε η υποκρισία των θρηνούντων ΣΥΡΙΖΑίων. Για το ΚΚΕ δεν γίνεται το ίδιο σχόλιο. Από τη γέννησή του -ως σήμερα- επέλεξε το ρόλο της σύγκρουσης. Αλλά όταν η αγορά είναι νεκρή, η οικονομία εν αναμονή, η κοινωνία αντιμετωπίζει τον τρόμο της ανεργίας, προτεραιότητα έχει η επιβίωση.

Με τον πέλεκυ της πανδημίας πάνω από το κεφάλι μας, η πολιτική ενσυναίσθηση δεν ανιχνεύεται στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, στο ΜέΡΑ25 στις χθεσινές επιδείξεις τους. «Τζερτζελές να γίνεται» δεν μπορεί να είναι ο δήθεν εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πολίτες περίμεναν σύμπνοια και όχι σύγκρουση. Ηθελαν στοχαστική προσαρμογή στις δεινές συνθήκες και όχι μικροκομματικά στερεότυπα. Αγανάκτησαν με την επίδειξη αριστερού ναρκισσισμού.

Αλλά το σχέδιο της Αριστεράς κατέστη ολοφάνερο από την περασμένη εβδομάδα, στη Βουλή. Αντί να κυριαρχήσουν ομοψυχία και συσπείρωση, διαπιστώθηκε η μυωπική προσφυγή στην αριστερή συστράτευση. Οι αυτόκλητοι προστάτες της επετείου αποφάσισαν να αντισταθούν στα επιβεβλημένα μέτρα έναντι της διασποράς του κορονοϊού.

Προς τι ο ανταγωνισμός για την «ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου»; Προς τι η απόδοση ευθυνών στη σημερινή κυβέρνηση για την πανδημία, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, δεν έχει μία απόδειξη από την αγορά ΜΙΑΣ κλίνης ΜΕΘ; Προς τι οι ανεπίτρεπτες ύβρεις από βουλευτές του ΚΚΕ χθες στη Βουλή;

Τον Μάρτη δεν γιορτάσουμε την εθνική παλιγγενεσία, ούτε τον Οκτώβρη το ’40. Πάσχα μείναμε σπίτι μας. Της Παναγίας δεν πήγαμε στην εκκλησία. Και πιθανόν να μη μπορέσουμε να πάμε ούτε τα Χριστούγεννα. Δεν πήγαμε στην πορεία για το Πολυτεχνείο. Τι από όλα αυτά είναι η προτεραιότητα έναντι της υγείας μας; Και από το σπίτι προσευχόμαστε, και από το σπίτι τιμούμε εθνικές επετείους και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε στη δημοκρατία; Οτι αυτή είναι το μόνο ανθρωπιστικό πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης που απαιτεί την προστασία του πολίτη. Οχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 γύρισαν την πλάτη στη Δημοκρατία…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου