Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Ο "αρνητισμός" του ΣΥΡΙΖΑ και το ψάρεμα σε θολά νερά...

Υπάρχουν όρια στην πολιτική. Υπάρχουν όρια στην αντιπολιτευτική τακτική. Εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δείξει ποτέ ότι μπορεί να επιδείξει την αναγκαία και απαιτούμενη συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα.

ΤΙ να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του εκτινάχθηκαν από το 4% στο 36% κραυγάζοντας και δημιουργώντας έναν άνευ προηγουμένου διχασμό στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Αποκαλούσαν «προδότες» τους πολιτικούς τους αντιπάλους και επέμεναν ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ εφάρμοζαν τα Mνημόνια όχι γιατί είχαμε χρεοκοπήσει, αλλά γιατί ήθελαν να εξαθλιώσουν τους πολίτες.

Δεσμεύονταν πως θα σκίσουν τα Mνημόνια. Υπόσχονταν πως λεφτά υπήρχαν. Και ούτε μια στιγμή δεν στήριξαν όχι τις τότε κυβερνήσεις, αλλά ούτε καν τη χώρα.

Έκαναν καριέρα, λοιπόν, και ανήλθαν στην εξουσία εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση. Πάσαραν ψευδοαφηγήματα. Και μετά, αφού παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρώπης, κυβερνούσαν εφαρμόζοντας Mνημόνια… φιλολαϊκά!

Ήταν το 2018 όταν ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, δήλωνε από το βήμα της Βουλής πως «δεν τίθεται δίλημμα ναι ή όχι στον εμβολιασμό, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας».

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε, δημόσια, ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ειδικών κατηγοριών εργαζομένων.

Και όμως, στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε και πάλι το αντιπολιτευτικό… θαύμα του. Εκανε μια ακόμα τεράστια κωλοτούμπα. Καταψήφισε τη νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει για μια ακόμη φορά σε θολά νερά. Τώρα είναι οι αντιεμβολιαστές, οι αρνητές της πανδημίας. Πριν από το 2015 ήταν οι αντιμνημονιακοί, οι αρνητές της πραγματικότητας.

Όσο συνεχίζουν, πάντως, αυτή την τακτική, ας μην απορούν γιατί δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά ποσοστά των γκάλοπ. Το παραδέχονται, πλέον, και στελέχη τους. Δεν φταίνε τα μέσα ενημέρωσης ούτε οι εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Γι’ αυτό και το ποσοστό εμβολιασμού θα φτάσει στο 70%. Γι’ αυτό και υποστηρίζουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση. Γι’ αυτό θέλουν να γκρεμιστούν οι παθογένειες δεκαετιών. Γιατί θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου