Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Η αριστερά και το σύνδρομο Μυνχάουζεν...


Χρόνια στο κουρμπέτι δεν ήξερα τι είναι αυτό το σύνδρομο Μυνχάουζεν. Και μάλιστα δι’ αντιπροσώπου. Γιατί μέχρι τώρα ήξερα μόνο τους εμπορικούς αντιπροσώπους, κυρίως τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων. Προβληματίστηκα.

Πρώτον διότι είχα πιαστεί αδιάβαστος. Δεύτερον διότι δεν σπούδασα ψυχίατρος που έχει πέραση και βγάζεις και λεφτά αφού ξαπλώνεις κάποιον σε ένα ντιβάνι και πληρώνεσαι για να τον ακούς. Το κακό στην περίπτωση αυτή είναι ότι απλώς εσύ δεν είσαι ξαπλωμένος, που έχει και κάποια άνεση.

Όμως σαν «φλασιά» μου ήλθε ότι όλοι αυτοί οι αριστεροί –οι γνωστοί τοις πάσι όπως ο Αλέξης και ο Μητσάρας ο Κουτσούμπας και οι περί αυτούς και όχι κάτι φουκαράδες που έχουν μείνει στον καιρό του Νικήτα και του Λεονίντ- πρέπει να περάσουν από το ανάκλιντρο του κυρίου με την άσπρη μπλούζα. Διέγνωσα δηλαδή ότι πάσχουν από το σύνδρομο. Κυρίως αυτό του δι’ αντιπροσώπου. Και εξηγούμαι προς τους μη επιστημονικώς εξοικειωμένους με τας ψυχικάς ασθενείας:

Αμφότεροι οι αρχηγοί θέλησαν να αντιδράσουν κατά της ρωσικής εισβολής. Τσιμπιόμουν βεβαίως αλλά δεν θα τους αμφισβητήσω τις προθέσεις. Τι έκαναν όμως οι μπαγάσηδες; Ο Αλέξης μας, χρησιμοποιώντας για διαμαρτυρία τα κοινωνικά δίκτυα που του τα έχει μάθει ο διαστημάνθρωπος Παππάς, κοτσάρησε και μία ουκρανική σημαία. Την οποίαν ο αφιλότιμος την έβαλε ανάποδα! Σαν να βάζεις την ελληνική με το σταυρό κάτω ή την αστερόεσσα με τα αστράκια κάτω και τις γραμμές της επάνω.

Θα μου πείτε εδώ θεωρεί δύο διαφορετικά νησιά την Μυτιλήνη και την Λέσβο σε μια σημαία θα μείνουμε; Σωστό μεν αλλά αποκάλυψε το σύνδρομο, περί του οποίου ο λόγος. Δηλαδή ναι μεν ήθελε να εκδηλωθεί κατά της Ρωσίας αλλά ξεφτέλισε και την Ουκρανία βάζοντας ανάποδα την σημαία της. Δηλαδή μας μήνυσε ότι φταίει και λίγο το Κίεβο που είναι άρρωστο στις απόψεις του και επομένως δεν μπορούμε να βάζουμε και σωστά την σημαία τους. Εδώ κολλάει το δι΄ αντιπροσώπου «μούσι».

Περνάμε τώρα στον αυθεντικό εκφραστή της αριστεράς που πιο κομμουνιστική δεν γίνεται καθώς κάνει ολονυχτίες στην επέτειο της γέννησης του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν (ρωσ. Ио́сиф Виссарио́нович Ста́лин, πραγματικό επώνυμο Τζουγκασβίλι),.

Ο άνθρωπος διοργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας διότι όταν γίνονται νατοϊκές ασκήσεις χρησιμοποιείται και αυτό. Και ως γνωστόν το ΝΑΤΟ ήδη προελαύνει προς το Κίεβο, την Μαριούπολη, το Χάρκοβο. Ίσως κάνει στροφή και προς την Πετρομαγούλα. Άλλη εκδήλωση του συνδρόμου. Αποδίδεται το μακελειό στην αμερικανοκρατούμενη συμμαχία, αυτούς τους άρρωστους στο μυαλό και στην ψυχή, στους οποίους υψώνει –είναι υποχρεωμένο να υψώσει- το περήφανο ανάστημα του το «ξανθό γένος». (ΣΣ το οποίο παρεμπιπτόντως μας «πουλάει» συνεχώς εδώ και τέσσερις αιώνες περίπου. Δεν πειράζει όμως μια και κάνουμε αμφότεροι το σταυρό μας πρώτα από τα δεξιά και ‘όχι από τα αριστερά όπως κάνουν οι Καθολικοί. Που έχουν και πολλούς παιδεραστές στις εκκλησιές τους, να μη το ξεχνάμε).

Παρεμπιπτόντως υψώνουμε και κανένα πανό για να μη πηγαίνουν τα λεφτά μας στα σφαγεία του ΝΑΤΟ αλλά στην Παιδεία. Συμφωνώ. Αρκεί να συμφωνήσει και ο σύντροφος Μητσάρας ο κόκκινος. Αλλά να μαθαίνουν τα παιδάκια για τις σφαγές του Ιωσήφ και του Μπέρια και στο μάθημα της Πατριδογνωσία για τον μακελάρη τον Άρη και την Πηγάδα του Μελιγαλά. Μέχρι εκεί, γιατί δεν αντέχουν τα παιδάκια περισσότερο αίμα. Σωστούς ανθρώπους θέλουμε να βγάλουμε. Όχι τον Δράκουλα δι’΄αντιπροσώπου!!

ΥΓ. Ο Βαρόνος Μινχάουζεν ή Μυνχάουζεν είναι ιστορικό πρόσωπο (πρόκειται για τον βαρόνο Κάρολο Φρειδερίκο Ιερώνυμο φον Μινχάουζεν), αλλά και ο πρωταγωνιστής του γνωστού βιβλίου του Ροδόλφου Ράσπε, που γράφτηκε στα 1785. Υπήρξε μισθοφόρος αξιωματικός του ρωσικού ιππικού, που πολέμησε κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού Πολέμου. Μετά την αποστρατεία του συνήθιζε να διηγείται σε φίλους και γνωστούς με εμφατικό έως και υπερβολικό τρόπο τα (συχνά φανταστικά) στρατιωτικά του και άλλα επιτεύγματα, κάτι που τον κατέστησε, σταδιακά, πασίγνωστο και πολλοί συγγραφείς αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου