Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΚΝΕ: "Για τους μετανάστες το φεστιβάλ μας"

Στους μετανάστες που ζουν στην πόλη των Ιωαννίνων, ήταν αφιερωμένο το 30 Εργατικό Φεστιβάλ που οργάνωσε στη "Σκάλα" προχθές Τετάρτη η ΚΝΕ.
Στην εκδήλωση μίλησε η Αθηνά Τσάμη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ, ενώ ακόμη υπήρχε πολιτιστικό πρόγραμμα με ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, παραδοσιακή μουσική από την Ινδία, έκθεση φωτογραφίας για την Οκτωβριανή Επανάσταση και τους μετανάστες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, "...αναδείχτηκε η ανάγκη συσπείρωσης στα σωματεία, ο μονόδρομος του ταξικού αγώνα, της ενιαίας πάλης Ελλήνων και ξένων εργατών ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τους εκπροσώπους της..."

7 comments:

  1. Να τους χαίρεσθαι έχουμε και εμείς κάποιο περίσσευμα τι λέτε τους θέλετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, από σαπρόφυτα είμαστε κομπλέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφόσον είναι τόσο ανθρωπιστές ας τους φιλοξενήσουν στον Περισσό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mε αφορμή το ζήτημα των μεταναστών είχε γίνει κι η 1η Διεθνής το 1864 από τα συντρόφια αλλά για τελείως διαφορετικό σκοπό.
    Να θυμιθούμε γιατί κατήγγειλαν τότε οι Άγγλοι εργάτες τους καπιταλιστές;

    '' Γιατί κάθε φορά που προσπαθούμε να καλυτερέψουμε τη θέση μας με την ελάττωση των ωρών της εργασίας και με την αύξηση των ημερομισθίων, οι καπιταλιστές μάς απειλούν ότι θα μισθώσουν Γάλλους, Βέλγους και Γερμανούς εργάτες που θα αναπληρώσουν την εργασία μας με χαμηλότερη τιμή. Δυστυχώς η απειλή αυτή πραγματοποιείται συχνά.''

    Ριζοσπάστης 1/10/2000

    Βρε μήπως τώρα κάνουν κάτι διαφορετικό;
    Mήπως τώρα τη θέση των Άγγλων έχουν πάρει οι Έλληνες και αντίστοιχα τη θέση των Γάλλων, Βέλγων και Γερμανών έχουν πάρει Αλβανοί, Πακιστανοί και Αφγανοί;
    Λέω εγώ τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΖΟΥΓΚΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..ΤΑ 6 ΣΧΟΛΙΑ....
    ΕΜΕΤΟΣ, ΕΜΕΤΟΣ,....ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ..
    ...ΕΜΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή