Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων. Το ..."προοδευτικό" ψηφοδέλτιο.!

Για υπερβολικό ...προοδευτισμό και ...δημοκρατικότητα κινδυνεύουν να κατηγορηθούν κάποιοι εκ των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων.
Ειδικά κάποιοι που επί ...επάρτης χούντας, όχι μόνο δεν ...κυνηγήθηκαν - ως είθισται να λέγεται - για τις ...αριστερές τους δήθεν πεποιθήσεις, αλλά αντιθέτως ...προήχθησαν και υπηρέτησαν την πατρίδα ως Έφεδροι Ανθυποσμηναγοί.
Ο λόγος βεβαίως περί του υποψηφίου βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιου του Αχιλλέως, ο οποίος ως πτυχιούχος Ιατρικής σχολής, πληρούσε όλα τα τυπικά, νόμιμα και ουσιαστικά προσόντα - κατά τα γραφόμενα της εποχής - και μετά από πρόταση της Μονάδος του, συμπεριελήφθη με Προεδρικό Διάταγμα της 16.11.1973 στις λίστες των ...προαχθέντων στον βαθμό του Έφεδρου Ανθυποσμηναγού.
Φυσικά, όλα αυτά επί ...επάρατης.!
Ως gianniotis blog, δεν είναι στις προθέσεις μας να θίξουμε τον προοδευτισμό και την δημοκρατικότητα κανενός, και φυσικά ούτε και του εν λόγω υποψηφίου, αλλά δεν μπορούμε όμως να μένουμε μονίμως απαθείς μπρος στα καθημερινά και προς πάσα κατεύθυνση εκτοξευόμενα ..."προοδευτικά" πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι υποψήφιοί του έγραψαν ...αντιχουντική και αντιφασιστική ιστορία.
Ο κάθε ένας την ιστορία του, την έχει καταγεγραμμένη στη συνείδησή του.!
Δεν μπορεί όμως αυτός, ο ..."Δεκεμβριανός" και ..."προοδευτικός" ΣΥΡΙΖΑ στο βωμό της εξυπηρέτησης των δικών του σκοπιμοτήτων, να θυσιάζει και να υποτιμά προκλητικά την δική μας λογική και νοημοσύνη, αλλά ούτε και να "ρίχνει" στη ...λήθη τις καταγεγραμμένες ιστορικές πραγματικότητες.
Κάντε "κλικ" στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως για πλήρες μέγεθος.
gianniotis

8 comments:

  1. Εσυ, μπορεις να μας πεις τι εκανες στην Χουντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
    ΑΣΕ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε 6:00 μμ.
    Αν έκανα οτιδήποτε επί χούντας, θα ήμουνα κι' εγώ σήμερα αναγνωρίσιμος, όπως και τόσοι άλλοι.
    Δυστυχώς για μένα, εγώ απλά σπούδαζα και δεν είχα το θάρρος να ...επαναστατήσω.!
    _____________
    Αγαπητέ φίλε 6:12 μμ.
    Αν εξέλαβες το περιεχόμενο της ανάρτησης ως προσωπική επίθεση κατά του Φίλιου - τον οποίο συμπτωματικώς συμπαθώ - έχω να σου πω ότι κάνεις μεγάλος λάθος, και το οποίο προφανώς ίσως και να οφείλεται σε παρεξήγηση κάποιων συμπτώσεων από τη μεριά σου.
    Επιμένω στην πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση και δεν ήταν στις προθέσεις μου να ..."λασπολολογήσω" κατά του Φίλιου, μια μέρα μάλιστα προ των εκλογών.
    Όμως...
    Η εκπομπή..."δημοκρατισμού" και ..."προοδευτισμού" εκ μέρους του του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ πως πρέπει να σταματήσει οριστικά.
    Ας μείνει στις ιδέες του, και ας περιορίσει τις πράξεις του.
    Μια και είσαι Γιαννιώτης όπως λες, θα μπορούσα να κάνω μια ..."μη πολιτισμένη" αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ - έχοντας τους λόγους μου - αλλά όχι με τον Φίλιο, τον οποίο επαναλαμβάνω ότι συμπαθώ ως άνθωπο, παραπάνω απ' ότι φαντάζεσαι.
    Και οι λόγοι που παραπάνω επικαλούμαι, δεν έχουν να κάνουν με τίποτε άλλο, παρά με την επίδειξη μανίας μερικών ανεγκέφαλων ..."νερών" που φρόντισαν να προβούν σε συγκεκριμένες πράξεις δήθεν ...αντεκδικήσεως και κακώς εννοούμενης αυτοδικίας, επειδή κατά την εκτίμησή τους θώρησαν ότι ο διαχειριστής του gianniotis blog, είναι ...φασίστας και κατ' επέκταση ...εχθρός.!

    Φιλικά.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, (ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ), ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ.
    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
    Σημ. Ακόμα και 1 μέρα πριν τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου 8:24 πμ.
    Ξεκαθάρισα την θέση μου απέναντι στον Φίλιο ως άνθρωπο, αλλά θα βρίσκομαι απέναντι στην ιδεολογία που πρεσβεύει, κάτι που βεβαίως είναι δικαίωμά του.
    Λυπάμαι που δεν μπορώ να γίνω πιο αποκαλυπτικός, αλλά κάποια κίνητρα για τα οποία κάνεις λόγο, δεν είναι και τόσο υποκειμενικά όπως τα χαρακτηρίζεις.
    Είναι απολύτως αντικειμενικά.!
    Το σπάσιμο ενός αυτοκινήτου για παράδειγμα ανήμερα της επετείου της πόλης των Ιωαννίνων στις 21.02.09 και η εναπόθεση επ' αυτού προειδοποιητικού σημειώματος, δεν νομίζω να αποτελεί προϊόν υποκειμενικής αντίληψης.
    Το γνωρίζω πολύ καλά ότι η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται πάντα με πολιτικά επιχειρήματα.
    Αυτό μπορώ να το κάνω με τον οποιονδήποτε Φίλιο, σε καμία όπως περίπτωση με τα πεζοδρομιακά στοιχεία που εκδήλωσαν την ανεγκέφαλη μανία τους πάνω στο αυτοκίνητο ενός ...φασίστα.!
    Αν έγινα αντιληπτός, έχει καλώς, αν όμως όχι, λυπάμαι, αλλά περισσότερο αποκαλυπτικός δεν μπορώ να γίνω.
    Αν θέλεις μπορείς να τοποθετηθείς επί του συγκεκριμένου γεγονότος.
    Το θέμα Φίλιου, το έχω ξακαθαρίσει απολύτως.
    Επαναλαμβάνω πως δεν είναι προσωπικό. Αυτό είμαι σίγουρος ότι το έχεις αντιληφθεί.!

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται όντως με επιχειρήματα, αλλά όχι μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων πονικοποιώντας την πολιτική Ζωη η μετρώντας την υπόληψη με το χρημα.
    Και αυτή η τακτική θα (ξανά)πληρωθεί στις αυριανες Εκλογες, οπως άλλωστε «πληρώθηκε» σε 5 (πεντε) αποτυχημένες δημοτικές Εκλογες.
    Όσο μπότοξ και να κάνουν κάποιοι δεν πρόκειται να πετύχουν απολύτως τίποτα γιατί κωδικοποιηθηκαν ως τα γιουσουφάκια των κοινών της πόλης.
    Η πόλη και η Ήπειρος θέλουν να πανε μπροστά και πηγαίνουν παρά την επιθυμία των παιδιών της λούμπεν μεγαλοαστικης τάξης και των εκπροσώπων αυτής.
    Στα Γιάννενα το πρόβλημα υπάρχει σε όσους ανέχονται τη συνύπαρξη τους στα ίδια ψηφοδέλτια με τα αποτυχημενα παιδιά της ξοφλημενης τάξης που Απο νεολαίοι της ΕΡΕΝ έγιναν Κνίτες, μετά υπηρέτησαν τη Χούντα των συνταγματαρχων, ύστερα πήγαν στο ΝΑΡ, μετά στον Ενιαίο Συνασπισμο, έπειτα στον ΣΥΝ, στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού βεβαίως κάπου ενδιάμεσα είχαν χτυπήσει και την πόρτα της Ρηγίλλης.
    Τόσο πλούσιο ρεπερτόριο που αλλού...
    Αύριο που είναι μέρα Εθνικής ευθύνης ας δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι σ´ αυτή την ΑΛΗΤΕΙΑ.
    ΚΑΤΡΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ 8;24
    Συμμερίζομαι την αγανάκτησή σας σε ότι αφορά το επεισόδιο στις 21/02/09.
    Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεστε περισσότερο αντικειμενικός. Μη ξεχνάτε οτι πράξεις βίας δεν βοηθάνε κανεναν να παράγει ώριμη πολιτική σκέψη (ούτε το θύμα ούτε τον θύτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την ώρα που το τανκς έμπαινε μέσα στο Πολυτεχνείο, ο Φίλιος γινότανε Απο τη Χούντα έφεδρος αξιωματικός της!!! Τώρα Ειναι στον ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή