Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Τακτική Pasok: Πρώτα φτύνουμε, και μετά ...γλείφουμε.!

Ο λόγος βεβαίως για το ..."Μέγα Σκάνδαλο" της υποτιθέμενης ...διαγραφής των προστίμων ύψους 5,5 δισ. ευρώ που είχαν επιβληθεί στην εταιρεία "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή", γνωστή από την συμμετοχή της στις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων.
Οι βαρύγδουποι τίτλοι από τα ...προοδευτικά και ...δημοκρατικά ΜΜΕ διαδέχονταν ο ένας τον άλλον.

"ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ" ...κράζανε ομαδικώς.!

ΣΗΜΕΡΑ...

Σήμερα, ο πρώην υφυπουργός οικονομικών Αντώνης Μπέζας διέψευσε τα περί διαγραφής του προστίμου, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, που έχει επιβληθεί στην "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.
Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στη ΝΕΤ, πρόκειται για αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής της εταιρίας στη Δικαιοσύνη, και όχι διαγραφής του προστίμου.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και ταυτόχρονα το θέμα διερευνάται από το υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών.
Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός επιφυλάχθηκε να ενημερώσει το Σώμα αναλυτικά κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, η ΥΠΕΕ επέβαλε τα πρόστιμα και ενημέρωσε την ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, η οποία με τη σειρά της, μετά την παρέλευση δύο μηνών χωρίς να υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της "Ακρόπολις", κοινοποίησε το πρόστιμο στην εταιρία.
Μετά από λίγες ημέρες, η "Ακρόπολις" προχώρησε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, η οποία κρίθηκε κατ' αρχήν εκπρόθεσμη. Ωστόσο, μετά από διευκρινίσεις που ζήτησε η χρηματιστηριακή εταιρία από το υπουργείο Οικονομίας, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου απεφάνθη ότι η προσφυγή έγινε πράγματι εμπρόθεσμα, καθώς ο μήνας Αύγουστος, κατά τον οποίο τα δικαστήρια είναι κλειστά, δεν προσμετράται στο χρόνο για την προσφυγή. (Ψιλά γράμματα για τους λαϊκιστές αυτά).
Κατόπιν αυτών, σύμφωνα με τον Αντώνη Μπέζα, οι υπηρεσίες πήραν τη βεβαίωση για το 90% του προστίμου, λόγω της προσφυγής.
Όπως τόνισε, πρόκειται για αναστολή καταβολής του προστίμου και όχι για διαγραφή, κάτι που ούτως ή άλλως κανείς δεν έχει δικαίωμα να πράξει, ούτε ο υπουργός, όπως είπε.
Η διαγραφή αφορά τα έσοδα του οικονομικού έτους 2008 και άρα δεν υπάρχει θέμα, υπογράμμισε.
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε, ακόμη, ότι παράλληλα προχώρησαν οι διαδικασίες κατάσχεσης της περιουσίας της "Ακρόπολις»", προκειμένου να μην υπάρξει περίπτωση παραγραφής της υπόθεσης, σε περίπτωση που η διαδικασία στη Δικαιοσύνη , καθυστερήσει.
Συντροφικά...
Π.Ν.

6 comments:

  1. Αποπροσανατολισμός; Λάθος ενημέρωση του Σαχινίδη; Σκόπιμη παραπληροφόρηση; Το θέμα είναι οτι όλοι οι άμεμπτοι δημοκράτες αναμασούν από το πρωί το μέγα σκάνδαλο.Το αδέσμευτο troktiko έχει λυσσάξει στις αναρτήσεις για την είδηση. Δυστυχώς γιαυτούς όμως η αλήθεια είναι αυτή που παρουσιάζεις ΠΝ.Η προσφυγή της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ έγινε μετά από γνωμοδότηση του ειδικού συμβούλου φορολογίας του υπ. οικονομικών, με το σκεπτικό που αναγράφεις, έχοντας προηγούμενη απόφαση της τράπεζας της Ελλάδος που κατηγορηματικά την χαρακτήριζε έγκαιρη χρονικά. Ολοι αυτοί που κραύγαζαν να δούμε τι θα ψελλίσουν. Ο ίδιος ο Σαχινίδης μένει έκθετος αφού παρασύρθηκε από κακούς συμβούλους του, χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες. Ενα μεγάλο μπράβο στο φίλο ΠΝ που δεν "τσίμπησε" και το έψαξε το θέμα

    ΝΟΤΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ της 5.3.2009, η υπόθεση ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ όχι μόνο δεν έχει κλείσει (το γράφει και η Ναυτεμπορική ότι εντός των προσεχών ημερών επίκειται δικαστήριο) αλλά οι λογαριασμοί της εν λόγω εταιρίας Πρινιωτάκη είναι δεσμευμένοι και η αίτησή του να αποδεσμευθούν απερρίφθη από το ΣτΕ:
    ΑΡΑ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ, ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;
    ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;
    Εκμεταλλεύονται το ότι από λάθος μπήκε στο προϋπολογισμό (όπου μπαίνουν μόνο τα βεβαιωμένα πρόστιμα και το συγκεκριμένο μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν είχε τελεσιδηκήσει).
    Η μεγαλύτερη βέβαια γελοιότητα είναι ότι του χαρίστηκε μιας και ο Πρινιωτάκης είναι ΝΔ.
    Μα αν ήταν ΝΔ θα του έβαζε Η ΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρόστιμο 5,5 δις € για δουλειά που του απέφερε ή θα του απέφερε κέρδη 10 εκατ €;
    Τελικά, η πράσινη προπαγάνδα απευθύνεται μόνο σε κουτούς ή αμόρφωτους (ή και τους δύο).
    Θα μου πείς, για οπαδούς του ΓΑΠ πρόκειται, τί περισσότερο να περιμένεις;
    Πηγή: dexiextrem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πισινο σαςκτυπατε κατω, ο Παπαντρεου, ψηφιστηκε και θα κυβερνα σας αρεσει η οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προηγούμενε ανώνυμε, εσείς οι αλβανοί δεν μαθαίνετε τόνους στο σχολείο;
    Πάντως, άν περιμένετε Ελληνική ιθαγένεια από το Γιωργάκη, ένα σου λέω.
    Θα περιμένετε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως παντα η στελεχωση υπουργειων γινετε με ασχετους ως προς το αντικειμενο. Αυτο ισχυει για τον ΣΑΧΙΝΙΔΗ! Ετσι γινονται βορρα των συμβουλων! Το σκανδαλο της χρημ/κης ειναι μεσα στο γενικο πλαισιο τρομοκρατιας του λαου για σκληρα μετρα! Ειναι τυχαιο οτι η πεθερα μου στο ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ με ρωταει τι ειναι FITCH; Ποιος την βομβαρδιζει και γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιοι ειναι πισω απο την εταιρια μηπως ο ΑΛΟΓ Ο ΠΑΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή