Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ποιοί διέλυσαν το κράτος;

Το δήλωσε και το δηλώνει κατά κόρον αυτές τις μέρες ο Γ. Παπανδρέου, ότι η Ν.Δ., στα πέντε χρόνια που κυβέρνησε, διέλυσε την Ελλάδα!..
Ως το 2004, που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, τα πάντα θαυμαστά σ’ αυτό τον τόπο, το κράτος λειτουργούσε υποδειγματικά, χωρίς σκάνδαλα, χωρίς σπατάλες κ.λπ., κ.λπ.
Ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θυμίζει …εξωγήινο που ήλθε ξαφνικά στην Ελλάδα από άλλον πλανήτη!...
Και ας ήταν βασικό στέλεχος στις πασοκικές κυβερνήσεις!..
Αυτό το παραμύθι, ότι η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής διέλυσαν το κράτος, συνεχίζεται και διότι δεν υπάρχει, όσο πρέπει τουλάχιστον, αντίδραση από τη Ν.Δ.
Ας υπενθυμίσουμε εμείς στους ασθενούς μνήμης πολιτικούς, αλλά και σε απλούς πολίτες, ορισμένα γεγονότα...
ΠΟΙΟΣ διόρισε πάνω από ΕΝΑ εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες κατά κύριο λόγο πρασινοφρουρούς στο Δημόσιο, αρχίζοντας από τις αρχές της δεκαετίας του ’80;
ΠΟΙΟΣ έκανε τόσο υπερτροφικό, τόσο σπάταλο και τόσο παρασιτικό το ελληνικό Δημόσιο;
Μήπως ο λαϊκιστής Ανδρέας Παπανδρέου και ο κομματικός Κ. Σημίτης που φόρτωναν στο Δημόσιο με τη σέσουλα κρατικοδίαιτους "ημέτερους";
ΠΟΙΟΣ εξόγκωσε το χρέος; Και γιατί η αντιπολίτευση δεν επιμένει να πληροφορεί την κοινή γνώμη, ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το χρέος πάνω από (200) διακόσια δισ. στην κυβέρνηση της Ν.Δ.
Και ότι τα 80 δισ. που αυξήθηκε αυτό επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή δεν οφείλονται σε νέους δανεισμούς, αλλά στους τόκους και στα επιτόκια!..
ΠΟΙΟΣ διέλυσε και χρεοκόπησε τα Ασφαλιστικά Ταμεία, γεμίζοντας την Ελλάδα με "συνταξιούχους – μαϊμούδες";
Με υγιέστατους... "ανάπηρους – μαϊμούδες"!...
Με συνταξιούχους... "αντιστασιακούς – μαϊμούδες"!...
Με ορεσίβιους (που δεν είχαν δει στη ζωή τους θάλασσα), "ναυτικούς – μαϊμούδες»(!) κ.λπ., κ.λπ.
Να μιλήσουμε και για τα τεράστια σκάνδαλα;
Μεγαλύτερο από τα οποία υπήρξε το φοβερό σκάνδαλο με το Χρηματιστήριο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι Ελληνες έχασαν τις περιουσίες τους;
Το ξεχάσαμε κι αυτό;
Όλα τα ξεχάσαμε και αφήνουμε τους καταστροφείς αυτού του τόπου να ζητάνε και τα ρέστα!...
Αλλά ας έλθουμε και στην άλλη πλευρά:
Ηταν καθοριστικό το λάθος του Κώστα Καραμανλή, που όταν ανέλαβε την εξουσία δεν έστειλε μερικούς στον Κορυδαλλό!..
Και ήταν καθοριστικότερο που επέτρεψε και σε ανθρώπους της δικής του κυβέρνηση να μπλεχτούν με σκάνδαλα!..
Ως κατάληξη στο σημερινό μου άρθρο, θ’ αναφερθώ και σε μια άλλη επικοινωνιακή αδυναμία της Ν.Δ.
Οι κυβερνήσεις Καραμανλή, δεν έκαναν μόνο λάθη...Παρήγαγαν και κάποιο έργο. Σημαντικό μάλιστα...
Γιατί δεν δίνουν έμφαση στα πεπραγμένα τους, και αφήνουν τους αντιπάλους να μιλάνε μόνο για "διάλυση του κράτους";

6 comments:

  1. Σε μισθωτούς και συνταξιούχους μεταφέρεται σταθερά και απαρέγκλιτα η ευθύνη για τα κλεμμένα της ελληνικής οικονομίας, αφού καλούνται εκτός της βαριάς φορολογίας να «θυσιάσουν» τώρα και έναν -χωρίς να αποκλείεται και δύο- μισθούς, τουλάχιστον για 2-3 χρόνια και βλέπουμε.

    Και το ρίχνουμε Στις Βρυξέλλες, που , εμφανίζονται όλο και πιο αποφασισμένες, το «μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο» των φτωχών καθημερινών ανθρώπων. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς την πρόταση, που οι τεχνοκράτες έχουν κάνει από τον περασμένο χρόνο στην Ελλάδα, να κόψει τον 14ο μισθό των υπαλλήλων. Μάλιστα, μιλούν όχι μόνο για τον δημόσιο τομέα, αλλά και για τον ιδιωτικό, καθώς υποστηρίζουν ότι αυτό είναι απαραίτητο για τον περιορισμό του παραγωγικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, Αλλά για τα χρήματα που βουτάμε οι πολιτική με τους κομματικούς συμμορίτες τους ,δεν λένε τίποτα.

    Τώρα φαίνεται πως τα πρώτα θύματα της «μανίας των Βρυξελλών» κατά της Ελλάδας θα είναι το δώρο του Πάσχα και το Επίδομα Αδείας. Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ένα από τα δύο και πιθανότατα το δώρο του Πάσχα. Η λογική είναι απλή όσο και κυνική. Η περικοπή του δώρου του Πάσχα θα έχει άμεσα αποτελέσματα σε 40 ημέρες το πολύ- και εκτιμάται ότι δεν θα πλήξει ιδιαιτέρως κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως ο εσωτερικός τουρισμός και το εμπόριο.

    Βεβαίως, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει και το ενδεχόμενο περικοπής του δώρου των Χριστουγέννων σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και γιατί όχι να αποσοβήσει το… μοιραίο. Στην κυβέρνηση φαίνεται να γνωρίζουν καλά ότι σε ενδεχόμενη περικοπή ενός μισθού από τους υπαλλήλους του δημοσίου και εν συνεχεία του ιδιωτικού τομέα, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι άμεσες και, οπωσδήποτε, απρόβλεπτες.

    Υπάρχουν όμως και χειρότερα.

    Ορισμένες πηγές εξάλλου αναφέρονται ακόμη και στην περικοπή του 13ου μισθού, αφού ούτε αυτός υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι σε αυτές οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι!
    Το θέμα ώμος είναι .οι Έλληνες πολίτικη και η κομματικές συμμορίες των , θα σταματήσουν να ρημάζουν στο κλέψιμο τη χώρα μας.;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το στρογγυλο ρολοϊ γιατι το αλλαξες;
    Βαλτο πισω Γιαννιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε 9:44 μ.μ.

    Είπα να αλλάξω λίγο look.
    Τον κωδικό τον έχω. Προσεχώς θα ξαναμπεί.
    Τώρα, εδώ που τα λέμε μεταξύ μας και χωρίς να μας διαβάζει άλλος.
    Το ρολόι σού άρεσε πιο πολύ, ή το ...χρώμα του;

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά να μας κάνουν με τον χοντρό που είχαμε μπλέξει.Κατόρθωσε να φέρει τον Γιωργάκη στην εξουσία με μεγάλη διαφορά και το σπουδαιότερο είναι ότι σήμερα παρουσιάζεται σαν η πιό αξιόπιστη λύση για να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Άρε χοντρέ με τον Παυλόπουλο, τον Αλογοσκούφη, τον Ρουσόπουλο και τα άλλα παιδιά. Μας γύρισε σε εποχές του 81.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τα δυο καθως και ο δευτολεπτοδεικτης.
    Δεν αστειευομαι.
    Αν και ζουμε σε "ντιτζιταλ" εποχη και κατω δεξια στην οθονη μου υπαρχει η ωρα, το ματι μου εχει συνηθεισει να "βλεπη" το αναλογικο ρολοϊ.
    (Διανυω τα ...αντα μου εεεε,,, μη με περασεις οτι ειμαι και μαθουσαλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ 3:33 μμ (πολλά τριάρια μαζεύτηκαν)

    Χαλάω εγώ χατίρια;

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή