Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Μιχ.Παντούλας: Να μεταταχθεί το πλεονάζον προσωπικό της Βουλής.!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
κ. ΜΙΧ. ΧΡ. ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

(Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, 5.5.10)

"...Πριν τοποθετηθώ, κύριε Πρόεδρε, σε δύο θέματα που θίχτηκαν, χθες και σήμερα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, θα ήθελα να πω μερικά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο το Κοινοβούλιο πρέπει να καινοτομεί το “λόγο της αληθείας”. Μεγάλη συζήτηση έγινε αυτές τις ημέρες για τη στόχευση του νομοσχεδίου με το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής». Αλλά ο μαθητής για να υπάρχει μέσα στο σχολείο θα πρέπει να έχει δίπλα του τον εκπαιδευτικό. Πρέπει να λειτουργήσει το σύστημα, πομπού - δέκτη. Διαφορετικά το σύστημα καταρρέει. Οι πάντες, όμως, συνομολογούν ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι πρώτα στο σχολείο ή κυρίως στο σχολείο και πουθενά αλλού. Η προσπάθεια που καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Παιδείας είναι καλοδεχούμενη. Πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι. Πρώτη, που πρέπει να τη στηρίξει, είναι η Βουλή των Ελλήνων.
Ακούμε, κύριε Πρόεδρε, όλοι μας ότι προσφάτως προσλήφθηκαν και μονιμοποιήθηκαν στη Βουλή μερικές εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι προστέθηκαν στο δυναμικό της ως πλεονάζον προσωπικό. Πρώτα-πρώτα τα ονόματα αυτών που προσλήφθηκαν με αυτόν τον τρόπο πρέπει να γίνουν γνωστά. Όπως, επίσης, να γίνει γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτούς, αυτοί δηλαδή που τους πρότειναν για τις συγκεκριμένες θέσεις. Η Βουλή, πάνω από όλα, πρέπει να υπηρετεί τη διαφάνεια.
Ταυτοχρόνως, η Βουλή οφείλει να αποφασίσει ότι το πλεονάζον νεοπροσληφθέν προσωπικό της πρέπει κάπου να απασχοληθεί. Και να μια καλή ευκαιρία. Το θεσμό των υποχρεωτικών μετατάξεων, που θα ισχύσει σε όλο το δημόσιο τομέα, πρώτη να τον εφαρμόσει η Βουλή. Ο φορέας, ο οποίος θα υποδεχθεί το πλεονάζον προσωπικό, να είναι το Υπουργείο Παιδείας. Εάν αποσπαστούν οι τετρακόσιοι αυτοί υπάλληλοι σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, αυτομάτως αντίστοιχος αριθμός αποσπασμένων εκπαιδευτικών θα μετακινηθεί στα σχολεία, όπου είναι και ο φυσικός τους χώρος. Όλες οι διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να καλυφθούν με αυτό τον τρόπο. Πρώτα από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους της Βουλής και ύστερα από τους άλλους πλεονάζοντες στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Για τη Βουλή είναι θέμα “πολιτικής παιδείας” να δώσει πρώτη αυτή το μήνυμα για το τι πρέπει να συμβεί, το συντομότερο δυνατό, στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης..."

2 comments:

  1. Συμφωνω κ. ΠΑΝΤΟΥΛΑ να μεταταχθουν ολοι αλλα οχι με 16 μισθους αλλα ως νεοι Δημοσιοι Υπαλληλοι. Ειμαι σιγουρος οτι κανενας δεν θα δεχθει και αν δεν δεχθουν να φυγουν και τα παραπονα τους σ΄ εκεινους που τους προσελαβαν (και δεν ειναι λιγοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω αυτός ο οποίος πρέπει να μεταταχθεί είναι ο ίδιος. Στο σπίτι του. Δεν μπορείτε να μας κοροιδέψετε πιά ότι δήθεν ενδιαφέρεστε. Το μόνο που μπορείτε πια να προσφέρετε είανι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ. Ιδού η Ρόδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή