Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Πώς προέκυψε ο Γ. Καμίνης για την Αθήνα...


Του Γ. Λακόπουλου...

Πώς προέκυψε ο ευπρεπής Γιώργος Καμίνης από επιτυχημένος Συνήγορος του Πολίτη υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων; Είναι ένα από τα μυστήρια αυτής της περιόδου. Το όνομά του λανσάρισε η νεοπαγής Δημοκρατική Αριστερά, που εν τέλει τον πρότεινε και επισήμως. Αυτό δεν λέει και πολλά, αφού ως πολιτική δύναμη η Δημοκρατική Αριστερά προς το παρόν δεν είναι παρά μια ομάδα βουλευτών, συν ορισμένα στελέχη, που αποχώρησαν από το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν γιατί δεν τα βρήκαν με τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του. Στην ουσία, δηλαδή, επειδή ως εσωκομματική συσπείρωση είχαν φτάσει σε αδιέξοδο. Παρά την ευμενή υποδοχή τους από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχουν κάποια αξιόλογη απήχηση στο εκλογικό σώμα. Οπότε ποιον προτείνει και ποιον δεν προτείνει για δήμαρχο στην Αθήνα η Δημοκρατική Αριστερά, μικρή σημασία έχει από εκλογική άποψη.
Εν πάση περιπτώσει αυτά είναι δευτερεύοντα, από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι κατ΄ ουσία θέλει την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος για να ρισκάρει τη συμμετοχή του στις εκλογές. Επιλέγει το προφίλ του «υπερκομματικού» αλλά στην πράξη το κόμμα που θα μπορούσε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο είναι το ΠΑΣΟΚ. Οσο μακριά και αν είναι από τα κόμματα, αντιλαμβάνεται ότι το άλλο κόμμα, που δεν είναι ακριβώς κόμμα, μόνο τύποις θα μπορούσε να θεωρηθεί δύναμη υποστήριξής του.
Με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα μετατίθεται στο ΠΑΣΟΚ. Βλέπουν ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι πολύ ισχυρός υποψήφιος και βρίσκονται σε δίλημμα. Από τη μια στήνεται ένα σκηνικό που τους ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες, από την εποχή που στοιχήθηκαν πίσω από τη Μαρία Δαμανάκη για να πάρουν τη δημαρχία από τον Αβραμόπουλο. Από την άλλη, όσοι έχουν στοιχειώδη πολιτική πείρα θα προτιμούσαν επώνυμο κομματικό υποψήφιο, χωρίς να ξεχνούν τι έπαθαν με τον Χρήστο Παπουτσή και τον Κώστα Σκανδαλίδη.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι η ιδέα για την υποψηφιότητα Καμίνη στην πραγματικότητα προέρχεται από κάποιους στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και απλώς η Δημοκρατική Αριστερά παίζει τον ρόλο του λαγού. Από αυτήν την άποψη το ΠΑΣΟΚ μάλλον αυτοπαγιδεύθηκε επιδιώκοντας να έχει και τον σκύλο χορτάτο κα την πίτα ολόκληρη. Και μια νίκη στον Δήμο Αθηναίων αν περπατούσε η υποψηφιότητα Καμίνη και κάποιον να του φορτώσει την ήττα αν επαναληφθεί η ιστορία στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
Και τώρα καλά ξεμπερδέματα.
press
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
    Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ
    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    Ήταν τότε – στις 27 Ιουνίου του 2010...
    Ήταν τότε που ο Κουβέλης έκανε την (μια ακόμα) γιαλατζή επανάστασή του....
    Ήταν τότε που εμείς γράφαμε: «Κανείς προφανώς δεν τους είπε (ή κανέναν δεν άκουγαν όταν τους φώναζε) πως το πρόβλημα αυτής της κοινωνίας, δεν είναι η ποσότητα των παραμάγαζων της «Αριστεράς», αλλά η ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση ανατροπής και δράσης, που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, και τη ζωή μας συνολικότερα.»
    Και τότε κάποιοι έσπευσαν να μας κακίσουν…
    Έσπευσαν να μας χρεώσουν εμπάθεια απέναντι στο «συμπαθή» πολιτικό άνδρα, λες και είχαμε να μοιραστούμε μαζί του τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες θλιβερές επιλογές.
    Όμως… Πριν αλέκτωρ κακαρίσει – όχι τρις αλλά ούτε καν άπαξ – ο «συμπαθέστατος" ήρθε να μας δικαιώσει με τις πολιτικές του επιλογές.
    Τώρα ζητάει απομνημονιοποίηση των δημοτικών εκλογών.
    Δηλαδή προωθεί την αποενοχοποίηση της κυβέρνησης των Τσολάκογλου.
    Μέσα από την επιθυμία της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης, προωθεί «αριστερόστροφο» συγχωροχάρτι στην πολιτική του δοσιλογισμού.
    Ο θλιβερός επαναστάτης της γιαλατζή αριστεράς, αναζήτησε το πολιτικό αποκούμπι στους θιασώτες του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ… ΛΑΟΣ… και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και επιχειρεί να τους απομνημονιοποιήσει.
    Γι αυτόν τον αριστερόστροφο αβανταδόρο του σοσιαλίζοντα φασισμού, ένα δεξιόστροφο φάσκελο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή του.

    Δοξάστε τον ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή