Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Εκεί που έχεσε ο Μεταξάς φύτρωσαν οι ..."ηγέτες"

Επειδή σε κάθε εθνική επέτειο ο πολιτικός κόσμος νιώθει την ανάγκη να πετάξει την εθνικοπατριωτική του κορώνα συνδέοντάς τη με το σήμερα, είναι πολύ συνηθισμένο κάποιοι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Αν και ο ΓΑΠ μας έχει συνηθίσει να δείχνει "τον κώλο της μαϊμούς", το "μήνυμά" επί τη επετείω της 28ης Οκτωβρίου ξεπέρασε -και πάλι- κάθε όριο ξετσιπωσιάς. Τελικά, αυτό το παλικάρι έχει ως χόμπι την προσωπική προσβολή κάθε πολίτη αυτού του τόπου.
Τί μάς είπε προχθές ο Γιωργάκης για να μας κάνει πάλι την καρδιά περιβόλι;
"Είναι βέβαιο ότι, όταν ξεκινάς μια δύσκολη μάχη οι συνέπειες μπορεί να είναι πολλές φορές βαριές και οδυνηρές. Αυτό συνέβη και τότε. Όμως, ο σκοπός ήταν ιερός. Ήταν η υπεράσπιση της ελευθερίας μας. Και η ιστορία απέδειξε τελικά ότι, όσο μεγάλο και αν ήταν το τίμημα που κληθήκαμε τότε να πληρώσουμε, δημιουργήσαμε ένα ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο.Την δυνατότητά μας να πορευόμαστε στην ιστορία ελεύθεροι και περήφανοι, έχοντας αποδείξει ότι το μέγεθος της πίστης και της ικανότητας μιας μικρής γεωγραφικά και πληθυσμιακά χώρας, της Ελλάδας, να ξεπερνά τον εαυτό της όταν διακυβεύεται η ελευθερία, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, είναι αντιστρόφως ανάλογο του μεγέθους της. Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες. Βρισκόμαστε στο πλέον κρίσιμο σημείο της πρόσφατης ιστορίας μας, έχοντας ξεκινήσει και πάλι να δίνουμε μια δύσκολη μάχη. Μια μάχη, από την οποία δεν προσπαθήσαμε να δραπετεύσουμε. Την δίνουμε με ευθύνη, κάθε μέρα, κάθε στιγμή μαζί με τον Ελληνικό λαό. Γιατί και πάλι σήμερα, όπως τότε, το διακύβευμα είναι πολύτιμο. Είναι η ανεξαρτησία της χώρας μας από δάνειες δυνάμεις και επιτηρητές, η αξιοπρέπεια των Ελλήνων και των Ελληνίδων, είναι η δυνατότητά μας να ορίζουμε τη μοίρα μας και να δημιουργούμε το μέλλον μας με τις δικές μας δυνάμεις".

Ακόμη και ο δικτάτορας Μεταξάς, ο οποίος αποδέχτηκε την αναπόφευκτη πραγματικότητα του πολέμου (αυτό που οι λάτρεις του θέλουν να αποκαλούν ως "Όχι"), δεν προσέφυγε σε τέτοια ξεφτιλίκια. Αφού θέλουν όλοι αυτοί οι "πατριώτες" της εξουσίας να καπηλεύονται την ιστορία κάθε τρεις και πέντε, τουλάχιστον ας έχουν μία στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα. Κατ' αναλογία λοιπόν, θα ήταν σαν ο Μεταξάς να είχε πει στους Ιταλογερμανούς φασίστες "περάστε" και κατά τη διάρκεια του λιμού στην κατεχόμενη Αθήνα να έβγαζε ανακοίνωση ότι "πολεμούμε για την ανεξαρτησία του τόπου, ταϊζοντας τα γερμανικά στρατεύματα".
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως υποπροϊόν οξείας γαστρεντερίτιδας της μεταξικής χούντας.
Και για να μην ξεχνιόμαστε:

"Καλύτερα να με έβρισκε ένα βόλι τότε που παλεύαμε για την Ελευθερία, παρά να δω αυτήν την κατάντια"
Μανώλης Γλέζος

"Είχε πει ο διοικητής ο ναζί συνταγματάρχης, ο οποίος διέταξε τη σφαγή των Καλαβρύτων στην αναφορά του θα τιμωρήσουμε αυτό το βρωμολαό των απατεώνων, των διεφθαρμένων και τεμπέληδων, τους Έλληνες οι οποίοι τολμήσανε να πειράξουν τα νικηφόρα στρατεύματά μας»
Απόστολος Σιάντας
mallon
Bookmark and Share

4 comments:

  1. Να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη οι αντάρτες ( που δεν πολεμούσαν για την ελευθερία της Ελλάδος, αλλά για μια διεθνιστική κοινωνία υπό σοβιετική σκέπη)που εκτέλεσαν 77 γερμανούς αιχμαλώτους ( δεν ήξεραν για αντίποινα?)και φτάσαμε στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων... Αντίσταση σου λέει ο άλλος, σκότωναν 1 Γερμανό και κλαίγανε 40 μάνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη : Η δημιουργεια του Επους το 40 με συμμετοχη ολου του Εθνους δεν ηταν εναντια στην υπο διεθνιστικη Φασιστικη/Ναζιστικη Σκεπη? Τοτε δεν κλαψαν μανουλες ενθεν και κειθεν ? Να ζητησουμε συγνωμη και απο τους Ιταλους εννοεις? Μαλλον πρεπει να αφαιρεσεις τις παρωπιδες που διαιωνιζουν τον ατιμο διχασμο του Εθνους μας...Ειμαστε πολυ μικροι μετα απο 70 χρονια να κανουμε κριτικη... Ο Γλεζος δικαιουτε, εμεις τα ανθρωπακια του σημερα οχι.Και παρολα αυτα ο Γλεζος βλεπεις τι λεει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εννοούσα να ζητήσουν συγγνώμη από τους Γερμανούς ή τους Ιταλούς! Ελεος..Από τον αθώο κοσμάκη να ζητήσουν...Εγώ διαφωνώ για τον τρόπο αντίστασης(ενώ ήξεραν τι αντίποινα έκαναν οι ναζί) και τα κίνητρα (και μη μου πεις ότι ήθελαν την ελευθερία της πατρίδας, όταν έδιναν την Μακεδονία στους Βούλγαρους...)
    Εγώ δεν έχω παρωπίδες, αυτοί να παραδεχθούν οτι πολεμουσαν για το Σοβιέτ-δεν είναι κακό...
    Φυσικά αν ο Σταλιν ήθελε να μπει στην Ελλάδα , θα τον δέχονταν με λουλουδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή