Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Θα σας βοηθήσουμε μόνο εάν προστατέψετε τις επόμενες γενιές σας (!)

Ακούγεται παράλογο αλλά μόνο αυτό ζητούν οι Γερμανοί για να βοηθήσουν περαιτέρω την Ελλάδα και τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω δανείων με χαμηλότερα επιτόκια.
Δηλαδή αντί να το ζητάμε εμείς από τον εαυτό μας, μας το ζητάνε οι ξένοι.
Τι μας ζητάνε;
Να βάλει η Ελλάδα στο Σύνταγμά της άρθρο που να απαγορεύει τις πράξεις μας και τις ενέργειες μας που μπορούν να βλάψουν τις επόμενες γενιές μας.
Δηλαδή οι Γερμανοί θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια των Ελλήνων από λανθασμένες και καταστροφικές πολιτικές των γονιών τους.
Όπως αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που ακολουθήσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες με αποτέλεσμα να συσσωρεύσουμε 350 δισ ευρώ χρέος, να μην μπορούμε να το αποπληρώσουμε και έτσι να χρεώσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας με το βάρος της αποπληρωμής του.
Οι Γερμανοί λοιπόν μας ζητούν:
"Να υιοθετήσουμε ένα συνταγματικό δημοσιονομικό κανόνα που να προστατεύει τις επόμενες γενιές από ανεύθυνες πολιτικές και δυσάρεστες καταστάσεις ανάλογες με αυτές που βιώνουνε σήμερα".
Δηλαδή να μπει ένα φρένο στο χρέος. Να μη μπορεί να δανειζόμαστε ανεξέλεγκτα παρά μόνο όσα αντέχουμε.
Και γιατί ζητούν να μπει στο Σύνταγμα; Μα γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ότι θα το εφαρμόσουμε.
Έτσι για την ιστορία, η ίδια η Γερμανία το 2009 έβαλε στο Σύνταγμά της την ίδια σχετική διάταξη που απαγορεύει τη δημιουργία υπερβολικού χρέους.
Πέτρος Δίπλας
Bookmark and Share

8 comments:

  1. Ποσο αφελης μπορει να ειναι κανεις!!!
    Οι Γερμανοι ενδιαφερονται για την εξαγορα και την κηδεμονεια μας. Ζητουν αναθεωρηση του συνταγματος ωστε να αρθουν τα τελευταια εμποδια ξεπουληματος της χωρας και παρουσιαζουν ως προφαση το νομο περι ευθυνης υπουργων. Λες και θα μπορουσε να μας εχει κατακλεψει η Ζημενς αν οι υπουργοι μας δεν ηταν κλεφτες και απατεωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το χρέος της Γερμανίας είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το δικό μας. Συγκριτικά με το μέγεθος της οικονομίας της σίγουρα μικρό αλλά δεν παύει να είναι χρέος. Αυτά τα περί συντάγματος είναι ανοησίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι. Ενδιαφέρθηκαν ειλικρινά οι Γερμανοί για τις επόμενες γενιές μας όπως ενδιαφέρθηκαν και για τα βρέφη και τους νέους μας στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα κι αλλού.
    Είστε αφελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 11.οομμ για τα Καλάβρυτα έπρεπε να ενδιαφερθούν οι δήθεν αντάρτες (κακοποίησαν τραυματίες Γερμανούς), αφήνοντας στο έλεος των εχθρών το χωριό και όχι οι Γερμανοί...αντίσταση σου λέει ο άλλος...σκότωναν 1 Γερμανό και κλαίγανε 40 μάνες... Αν οι υπουργοι μας λοιπόν δεν ηταν κλεφτες και απατεωνες δεν θα γινόταν τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καποτε πρεπει να βρεθει κι ενας τροπος να συμμαζευτουν οι ψευτες και κλεφτες Ελληνες πολιτικοι.
    Ολο δανεικα ζητανε τα οποια κλεβουν οι ιδιοι.
    Κοιτα που μας κατηντησαν.
    Οι Γερμανοι εχουν δικιο.
    Πρεπει να μπει ενα φρενο στο κλεψιμο του δημοσιου χρηματος...
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΛΕΨΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπαρχουν μονο τα Καλαβρυτα και το Διστομο..
    Υπαρχει και ο βομβαρδισμος-εγκλημα του Πειραια τον Ιανουαριο του 1944.

    ΟΙ 'ΣΥΜΜΑΧΟΙ'ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 5500 ΑΜΑΧΟΥΣ.
    ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ 200 ΘΗΛΕΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.

    Οι δολοφονοι ησαν Αγγλοι κι Αμερικανοι.
    Οι σημερινες δυναμεις κατοχης φροντισαν αυτη η μαζικη δολοφονια αμαχων να μην αναφερεται πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πληροφορούμαι ότι 2 C130 ετοιμάζονται να απογειωθούν με προορισμό την Αιγυπτο.

    Με την ευκαιρία δεν παίρνουν και το γιωργάκι και όλη τη μαφιόζικη παρέα της τρόϊκας να ξεμπερδεύουμε και να μην έχουμε διπλά έξοδα ??

    Με την ευκαιρία ακόμη το γιωργάκι να πάει και να παρηγορήσει το συντροφάκι μουμπάρακ και να κανονίσουνε τα του υπολοίπου του βίου των ??

    ΥΓ: Με την ευκαιρία επίσης η φιλεύσπλαχνος κυρία Βαρδινογιάννη να εκμεταλλευθεί την πτήση και να πάει να παρηγορήσει την επίσης φιλεύσπλαχνη κυρία Μουμπάρακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή