Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το "εκτρωματικό" νομοσχέδιο για τους ...κουλοχέρηδες και τον ηλεκτρονικό τζόγο.!

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τη "Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων" το οποίο θέτει τους όρους για την απαλευθέρωση του ηλεκτρονικού τζόγου.
Το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου συζητήθηκε εγκρίθηκε το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο και στοχέυει στην ρύθμιση της σχετικής αγοράς με στόχο την διασφάλιση και είσπραξη εσόδων για το κράτος ύψους 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων το 2011.
Το νομοσχέδιο αποσκοπεί επίσης στην προσαρμογή των εθνικών διατάξεων στην κοινοτική νομοθεσία και θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό για ψήφιση για να αρχίσουν να υλοποιούνται τα οικονομικά οφέλη που προβλέπονται από τη συγκεκριμένη παρέμβαση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η δημιουργία ρυθμιστικών, εποπτικών και ελεγκτικών μηχανισμών ώστε: να διασφαλιστεί ότι τα επιτρεπόμενα ψυχαγωγικά - τεχνικά παίγνια, τα τυχερά παίγνια με παιγνιομηχανήματα και τα παίγνια μέσω του διαδικτύου οργανώνονται και διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο, σύμφωνα με τους κανόνες του υπεύθυνου παιχνιδιού, και δεν εκτρέπονται προς παράνομη εκμετάλλευση και αισχροκέρδεια. Στόχος του υπουργείου είναι να κατευθυνθεί η στοιχηματική δραστηριότητα σε νόμιμους και ελέγξιμους παρόχους, ώστε να περιοριστεί και προοπτικά να εξαλειφθεί το παράνομο παίγνιο και τα ποινικά αδικήματα που υποθάλπει (απάτη, φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, κλπ).

Δείτε εδώ ολόκληρο το Σχέδιο Νόμου.

Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου