Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Όλοι οι ανθέλληνες κατά της Χρυσής Αυγής και της Ελλάδας

Συνέντευξη παραχώρησε στον αριστερό – πλην πλουσιοπάροχα αμοιβόμενο από το κράτος – Στέλιο Κούλογλου η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΙΙ και διάσημη για το βιβλίο που ονόμαζε την καταστροφή της Σμύρνης ως «συνωστισμό στις παραλίες», Μαρία Ρεπούση. 
Η Ρεπούση απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι αλλεργική σε οτιδήποτε Ελληνικό, γινόμενη τουρκότερη των τούρκων, αφού αυτά τα πράγματα που έγραφε στο βιβλίο «ιστορίας» που είχε συγγράψει δεν τα λένε, ούτε οι φανατικότεροι τούρκοι. Στο θέμα του βιβλίου συγκεκριμένα είπε:...«Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ να φέρουμε κοντά τη σχολική ιστορία με την επιστημονική ιστορία, να διδάσκουμε μια ιστορία που θα είναι ιστορία και όχι εθνική προπαγάνδα. Αν θέλετε μια τέτοια προσπάθεια ήταν και το σχολικό βιβλίο που είχα την επιστημονική του ευθύνη. Όπως είπατε κι εσείς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Το είπαν καθαρά κάποιοι: «Δεν θέλουμε ν’ αλλάξει τίποτα. Θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν την ιστορία όπως την μάθαμε εμείς και οι παππούδες μας». Αυτές οι φωνές κρατούν την Ελλάδα δέσμια του παρελθόντος.»

Βεβαίως και της προκαλούν αλλεργία της «κ.» Ρεπούση αυτά που λένε οι παππούδες μας, που ζήσανε άλλωστε την Ιστορία, μερικοί από αυτούς, γιατί αυτοί που ζήσαν την ιστορία δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Αμερικανών. Όμως η Ρεπούση δεν έμεινε φυσικά σε αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά έπιασε στο στόμα της και την Χρυσή Αυγή, λέγοντας:

Ερώτηση:
Υπάρχει η πιθανότητα να εισέλθει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να έχει τεθεί εκτός νόμου ως νεοναζιστική οργάνωση ή αυτό θα αποτελούσε πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι; 

Απάντηση:
Η Χρυσή Αυγή έχει θέση αν δεσμεύεται από τους δημοκρατικούς κανόνες της πολιτείας. Οι δημοκρατίες δεν έχουν άλλο τρόπο να αμυνθούν παρά μέσα από τους κανόνες που θεσπίζουν. Κάθε σχηματισμός οφείλει να τους σέβεται και η Χρυσή Αυγή δεν μας έχει δείξει μέχρι σήμερα καλά δείγματα. Και μόνον ο ναζιστικός χαιρετισμός της είναι πρόκληση για τη δημοκρατία. Πιστεύω ότι σύντομα θα δείξει αν και κατά πόσο η Χρυσή Αυγή μπορεί να ενταχθεί στους πολιτικούς θεσμούς.»

3 comments:

  1. Στην ορ. Ναυπακτία δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε τις απόψεις των οχιών. Απλά τις πατάμε στο κεφάλi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι! Είναι σκιάχτρα φτιαγμένα στα εργαστήρια "δεξαμενών σκέψης". Είναι ΑΝΔΡΟΕΙΔΗ στο μυαλό με κανονική ανθρώπινη εμφάνηση. Πότε να έρθη η ώρα να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ! ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    καί ΠΟΡΔΟΤΕΣ! ΜΠΠ Καλιφόρνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κούλογλου είχε δηλώσει επί "Δεξιάς" ότι η εκπομπή του κόπηκε κατ' εντολή των Αμερικανών!! Ότι τον έχουν σε μπλακ λιστ!!! Ως αριστερό!!!
    Όπως ο Γιωργάκης που τον έφαγαν τα συμφέροντα....
    Τί περιμένεις από τέτοια σούργελα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή