Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Παραιτήθηκε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους

Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά από τον σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, σύμφωνα με το οποίο έχει σχέσεις με τον ηγέτη της τουρκικής φασιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μάλιστα, φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει ο κ. Κουρτ στον... προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εμφανίζεται μαζί με τον Ντ.Μπαχτσελί.

Τον Αχμέτ Κουρτ περιγράφει ως πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ριζοσπάστης, σε σημερινό του άρθρο. «Σε νέα απόσυρση υποψηφίου οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά απ' το ευρωψηφοδέλτιο, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η υποψηφιότητα της Σ. Σουλεϊμάν, την οποία - μεταξύ άλλων - έχει βραβεύσει το αμερικανικό ΥΠΕΞ. Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της ΚΠΕ, Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η αντικατάστασή της απ' τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Σε δεύτερο πλάνο έχει μείνει προσώρας η υποψηφιότητα του Κουρτ Αχμέτ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προέδρου της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» («ΤΕΞ»), με στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με τη στήριξη της «ΤΕΞ», συμπληρώνεται.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου