Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η τραγωδία των προ-φητών

Στη φωτό από δίπλα βλέπετε τον μουσουλμάνο που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη [εξόν και αν είστε αριστεροί, οπότε δεν θα βλέπετε τίποτα...] Θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα τέτοια περιστατικά. Η πέμπτη φάλαγγα του Ισλαμ στη δύση, προετοιμάζεται συστηματικά για την επέκταση του τζιχάντ. Και τότε, το αίμα των μεταναστολάγνων και των εκφυλισμένων ευρωαμερικανών, θα κοκκινίζει τους δρόμους... Κι όμως, κάποιοι σας είχαν προειδοποιήσει...

1. Ο μύθος του Λαοκόοντα

Όταν οι Έλληνες άφησαν τον Δούρειο ίππο μπροστά από τα τείχη της Τροίας, το τρωαδίτικο πόπολο, παραμυθιάστηκε ότι πρόκειται για θεόσταλτο δώρο κι αποφάσισε να γκρεμίσει ένα κομμάτι των τειχών, για να περάσει μέσα το γιγάντιο άλογο…

Βρέθηκε λοιπόν ο Λαοκόων, που ήταν λογικός άνθρωπος και τους προειδοποίησε για την παγίδα των Ελλήνων, με την περίφημη φράση που έμεινε παροιμιώδης: «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας…» 
Δυστυχώς για την Τροία, ο Λαοκόων δεν έπεισε.
Ο Δούρειος ίππος σύρθηκε εντός των τειχών, και η πόλις του Πρίαμου βγήκε εκτός ιστορίας.
Η τραγωδία του Λαοκόοντα επαναλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε χώρα, σε κάθε αυτοκρατορία, σε κάθε πολιτισμό, όποτε έρχεται η δύσκολη ώρα, να σημάνει η καμπάνα της μεγάλης καταστροφής.Κάποιοι προειδοποιούν.Αλλά οι μάζες, χαυνωμένες από το γλυκό όπιο που τις ποτίζουν οι πάσης φύσεως λαοπλάνοι, κλείνουν αυτιά, μάτια και μύτες και σύρονται σαν θλιβερά νευρόσπαστα, στον αφανισμό τους…
Έτσι συνέβη τότε, έτσι συμβαίνει και σήμερα.
Η ιστορία θα γράψει κάποτε για τις ελληνόφωνες μάζες της βυζοβίζιον και της πολυπολιτισμικότητας, ότι υπήρξαν πολλοί λαοκόοντες, που βάρεσαν τα καμπανάκια αλλά κανένας δεν τους άκουσε… 

Η σημαία της μεγάλης Αλβανίας που υψώθηκε στον αγωνα Σερβίας-Αλβανίας.
Το αλβαναριό που μαζώχτηκε εδώ μέσα, σύντομα θα διεκδικήσει να κάμει πράξη
το όραμα της μεγάλης Αλβανίας, στο οποίο η Ήπειρος και ένα τμήμα της δυτ. Μακεδονίας [μαζί και η Κέρκυρα] λογίζονται ως αλβανικό έδαφος...
Κι όμως, κάποιοι σας είχαν προ-φητεύσει το τι πρόκειται να συμβεί...
2. Προφήτες και μάντεις

Η λέξη «προφήτης» είναι Ελληνική. Στη μετάφραση των Ο’ χρησιμοποιείται για να μεταφράσει την εβραϊκή λέξη «ναβί», η οποία σημαίνει επακριβώς τον «κήρυκα»,αυτόν δηλαδή που «κηρύσσει», που αναγγέλλει γεγονότα.
Τόσο στην Ελληνική γλώσσα λοιπόν, όσο και στην Εβραϊκή, ο προφήτης διαφορίζεται από τον «μάντη».
Προ-φητεύω παναπεί προ-λέγω, προ- αναγγέλω, προ-λαμβάνω.
Η προ-φητεία συνεπώς έχει να κάμει με τη Γνώση, η οποία συμβάλλει στην ορθή εκτίμηση των καταστάσεων και οδηγεί τον προ-φήτη σε μια νοητή προ-βολή του μέλλοντος, η οποία βασίζεται στη σχέση αιτίας και αποτελέσματος.Η προφητεία του Λαοκόοντα , στηρίζονταν στην καλή γνώση των πολεμικών μεθόδων των Ελλήνων και η προειδοποίηση του προς τους Τρώες, θα έπρεπε να βάνει σε σκέψη κάθε λογικό άνθρωπο, που από μία σειρά αιτιών, δύναται να συνάγει λογικά τα αποτελέσματα.Μια δυνατότητα που συνήθως λείπει τραγικά από τις μάζες. 
Σε αντίθεση με τον προφήτη, ο μάντης δεν χρειάζεται να κατέχει Γνώση, ούτε να κάμει εκτίμηση των καταστάσεων και προπαντός δεν του χρειάζεται διόλου να κατανοήσει τις αιτίες ώστε να συμπεράνει τα αποτελέσματα.
Ο μάντης προ-βλέπει το μέλλον, με την αμεσότητα της όρασης και όχι μέσα από την λογική διαδικασία του Λόγου.
Ο μάντης προ-βλέπει δεν προ-λέγει.
Γι αυτό ακριβώς και η μαντική είναι είδος τέχνης που [στην καλύτερη περίπτωση] στηρίζεται σε μια μεταφυσική διαδικασία. Στις χειρότερες των περιπτώσεων στηρίζεται απλώς στην απάτη…
Ο προ-φήτης λοιπόν δεν είναι μάντης. Ο προ-φήτης είναι ένας Γνωστης, ένας ερευνητής των πραγμάτων, που η καλή γνώση των αιτίων, τον οδηγεί στην προ-γνώση και στην προ-φητεία των αποτελεσμάτων τους.
Οι προ-φητείες του Ιερεμία για την πτώση της Ιερουσαλήμ και την αιχμαλωσία από τους βαβυλώνιους, δεν διέθεταν τίποτα μαγικό κι ας ισχυρίζονταν ο ίδιος ότι τον είχε αγγίξει η θεϊκή χάρις [κάτι που ήταν απαραίτητο για να πειστεί ο εβραϊκός όχλος να τον ακούσει…]
Ένας οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος της εποχής του Ιερεμία, θα έφτανε στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα, βλέποντας την ηθική και φυλετική παρακμή του λαού του.
Τα ίδια μπορούμε να συμπεράνουμε και για τον περίφημο χρησμό της Πυθίας, που προ-φήτευσε στους Αθηναίους ότι θα σώζονταν αν κατέφευγαν στα «ξύλινα τείχη»
Φυσικά βρέθηκαν και λίγοι ανόητοι που ερμήνευσαν κατά γράμμα τον χρησμό και χτίσανε γύρω από την Ακρόπολη ξύλινο τείχος αλλά η προ-φητική διάνοια του Θεμιστοκλή, έσωσε τελικά τους Αθηναίους, που επιβιβάστηκαν στα καράβια…
Δεν υπήρχε τίποτε το μεταφυσικό στην προ-φητεία της Πυθίας και στην ορθή ερμηνεία της από τους Αθηναίους ηγέτες. Αρκεί να γνώριζε κανείς τις τότε καταστάσεις και τους συσχετισμούς των δυνάμεων μεταξύ των Ελληνικών πόλεων, για να προ-φητεύσει ότι η Αθήνα θα σώζονταν από τον στόλο της…
Άλλωστε το ιερατείο του Δελφικού μαντείου αποτελούνταν από σοφούς ανθρώπους, που γνώριζαν άριστα το τι συνέβαινε στην εποχή τους και οι χρησμοί που υπέβαλαν στην Πυθία, διακρίνονταν για την ευθυκρισία τους και την πολιτική τους ορθότητα.Ακόμα και αν δεν πίστευε κανείς στην αυθεντία του Απόλλωνα, έπρεπε να λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του τα όσα τον συμβούλευαν οι ιερείς του.
Προ-φήτες, υπήρξαν σε κάθε εποχή. Όπως επίσης υπήρξαν σε κάθε εποχή και τα αντίθετα τους, δηλαδή οι πάσης φύσεως μάντεις, μάγοι και τσαρλατάνοι.
Προ-φήτες, ας πούμε ήσαν ο Ρόμελ, ο φον Μάνσταϊν ή ο φον Στάουφεμπεργκ, που προ-είδαν την καταστροφή της Χιτλερικής Γερμανίας και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να λογικέψουν τον Χίτλερ, ώστε να μην μπει στον διμέτωπο αγώνα με τους σοβιετικούς και με τους δυτικούς συμμάχους.
Προ-φήτες, ήσαν οι εγκυκλοπαιδιστές που προ-είπαν την πτώση των μοναρχιών και την εποχή του ορθού λόγου.
Προ-φήτες, ήσαν οι νουνεχείς Έλληνες που προσπάθησαν να περισώσουν την εξουσία του Καποδίστρια και να μην ριχτεί η Ελλάδα στην περιπέτεια μιας γερμανοκινούμενης βασιλείας.

Δυστυχώς, η ίδια τραγωδία των προφητών, επαναλαμβάνεται από αιώνα σε αιώνα, από έθνος σε έθνος, από πολιτισμό σε πολιτισμό.
Οι μάζες πάντα προτιμούσαν να ακούουν τους λαοπλάνους, τους μάντεις, τους μάγους, τους τσαρλατάνους και τους κάθε λογής γραμματείς και συριζαίους.
Γι αυτό και οι χώρες, τα έθνη ή οι πολιτισμοί, έρχεται μια μέρα που καταρρέουν, μέσα σε θρήνους και σε γέλια.
Θρήνους, γιατί ήρθε η ώρα να πληρώσουν την αφροσύνη τους και γέλια γιατί κι αυτήν ακόμα την ύστατη ώρα, σαν γελοίοι κομπάρσοι οδηγούνται στη λεηλασία…

Το τούρκικο ερευνητικό σκάφος Barbaros
Οι Τούρκοι αλωνίζουν στην Κύπρο, ενώ φήμες που δεν διαψεύστηκαν,
αναφέρουν ότι ήδη άνοιξαν πυρ και κατέρριψαν ένα αεροπλανάκι,
που πετούσε απάνω από την Α.Ο.Ζ. της Κύπρου. Δύο νεκροί...
Οι Τούρκοι πολύ πιθανόν να χάσουν έδαφος στην ανατολία [όπου θα ιδρυθεί το Κουρδιστάν] και να το αντικαταστήσουν με ελληνική γη...
Κι όμως, κάποιοι σας είχαν προ-εδοποιήσει...
3. Και όμως… μας είχαν προειδοποιήσει


Λίγες ημέρες μετά το μακελειό στον Καναδά, όπου ένοπλος ισλαμιστής μπήκε στο κοινοβούλιο και θέρισε όποιον βρήκε μπροστά του, ακολούθησε η επίθεση αλλουνού ισλαμιστή, που χύμηξε με ένα τσεκούρι εναντίον αστυνομικών στη Νέα Υόρκη.
Ταυτόχρονα, εκατοντάδες μουσουλμάνοι μετανάστες δεύτερης ή τρίτης γεννιάς, εγκαταλείπουν την άνετη ζωή στη δύση, για να καταταγούν στις φάλαγγες του Δ΄Χαλιφάτου.
Κι όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα θεριεύει το μουσουλμανικό μίσος ενάντια στις ευρωαμερικάνικες χώρες που πίστεψαν ότι θα τους αφομοίωναν και θα τους ενσωμάτωναν σε ένα πολυπολιτισμικό προλεταριάτο, πρόθυμο να δουλεύει σκληρά για ένα πιάτο μακαρόνια.
Ένας-δύο-τρεις… πολλοί ευρωισλαμιστές θα σκάνε μύτη στις ειρωπαϊκές πρωτεύουσες, που μέρα με τη μέρα θα ξεγυμνώνουν με φωτιά και με τσεκούρι, την μέγιστη ηλιθιότητα των ευρωπαϊκών μαζών, να τους ανοίξουν τα σύνορα, τις αγκαλιές τους και τα πόδια τους…Αλλά κανένας μεταναστολάγνος του καιρού μας, δεν θα μπορεί να ισχυριστεί στο [πολύ κοντινό μέλλον] ότι δεν τον είχαν προειδοποιήσει…Κι όταν θα ερθει η ώρα, τα ίδια σας τα παιδιά να κυκλοφορούν με τρομο στους μουσουλμανικούς θύλακες της saria controlled area, τότε θα θυμηθείτε τις δικές μας προφητείες, που σήμερα τις προσπερνάτε με την γνωστή καραμέλλα των «κηρυγμάτων μίσους»Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά, όπως ήταν πολύ αργά και για τους Τρώες, όταν έμπασαν μέσα από τα τείχη τους, τον Δούρειο ίππο.
Σήμερα, η Τουρκία αλωνίζει, με κανόνια και με υποβρύχια έξω από τις παραλίες της Κύπρου.
Κι εσείς κάθεστε χαυνωμενοι να παρακολουθείτε το ταμάμ και τα τούρκικα σήριαλ.
Σήμερα, το αλβαναριό υψώνει τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας, μπροστά στις μούρες σας κι εσείς χαριεντίζεστε με τον Αλβανό μπογιατζή που σας βάφει το σπίτι, στο όνομα μιας ομιχλώδους «αδερφωσύνης των λαών» που δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία ως πραγματικότητα, παρά μόνον ως σύνθημα ακριβώς εκείνων που τους εκμεταλλεύονταν.
Κι εσείς, παραδομένοι στο όπιο της τηλεόρασης και βολεμένοι στον μύθο της φτηνής εργασίας του αλλοδαπού, σκάβετε τους λάκους σας…

Αλλά όταν θα έρθει η ώρα να βρείτε μπροστά σας τον Πακιστανό δικαστή και τον Αλβανό μπάτσο, όταν θα έρθει η ώρα να χάσει το παιδάκι σας τον διορισμό στο δημόσιο από έναν Βούλγαρο λαθρέποικο, όταν θα έρθει η ώρα να αναζητήσετε άντρες για να πάρουν στα χέρια τους όπλο και να σας προστατατεύσουν από τον Τούρκο, από τον Αλβανό, από τον Βούλγαρο, από τον Πακιστανό, από τον Αφγανό, δεν θα βρίσκετε παρά θλιβερές καρικατούρες και εκφυλισμένα πορνίδια, που είναι ικανά μόνο για να στήνουν κώλο στις παρελάσεις των μπουταροκαμίνηδων.
Για όλα αυτά όμως σας έχουμε προειδοποιήσει.Για όλα αυτά, κάποιοι από εμάς που γινόμαστε δυσάρεστοι στα βουλωμένα αυτιά σας, έχουνε μπει στη φυλακή.Και για όλα αυτά, που θα κάμουν το δικό σας μέλλον και το μέλλον των παιδιών σας μια κόλαση, όλοι εμείς που σας βαράμε τα καμπανάκια, πρέπει να φιμωθούμε, να εξοριστούμε, να αποκλειστούμε και εν ανάγκη να φυλακιστούμε… Αυτή ήταν πάντα η τραγωδία των προφητών και των στοχαστών, που προ-φήτευαν την πτώση μιας Ιερουσαλήμ ή μιας Κωνσταντινούπολης.
Μείνετε λοιπόν με τους μάγους και τους τσαρλατάνους που σας ταιριάζουν.
Στο κάτω-κάτω, κάθε λαός έχει το τέλος που του αξίζει… 

Κι ενώ οι Τούρκοι απειλούν, οι Αλβανοί αλυχτούν κι οι Σκοπιανοί ουρλιάζουν,
το ελληνόφωνο πόπολο παρακολουθεί το ταμάμ του αντένα...
Όπου μια πλειάδα γελοίων, προσπαθούν να πείσουν τον κοσμάκη,
ότι οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας...
Το πόσο αδέρφια μας είναι, θα το καταλάβετε όταν θα έρθει η ώρα
να εισβάλουν στα χώματα μας...
Κι αυτοί και το υπόλοιπο ισλάμ...
Κι όμως, κάποιοι σας είχαν βαρέσει τα καμπανάκια...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου