Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Οι αλήθειες που είπε άθελά του ο "ξώπορτος"... Με δικά του λόγια (βίντεο)

Με «προσωπική έπαρση μικρού Ναπολέοντα, δημοκρατικά αποκρουστική στον καθένα», ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στο Κοινοβούλιο εκθέτοντας το πρόγραμμά του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Όπως είχαμε επισημάνει στο πρωτοσέλιδο του προηγούμενου φύλλου μας, η κυβέρνησή του έλαβε ψήφο, αλλά έχασε εμπιστοσύνη. Όχι μόνον του ελληνικού λαού στην πλειοψηφία του οποίου έχει χάσει την δεδηλωμένη, αλλά ακόμη και αυτών των χρηματιστηρίων και των αγορών.

Ποια λαϊκή θέληση;

Ισχυρίστηκε ο Σαμαράς ότι η ψήφος εμπιστοσύνης «δίνει σε μια κυβέρνηση δημοκρατική τη σταθερότητα που χρειάζεται». Δεν κατέστησε σαφές για ποια κυβέρνηση ομιλεί. Μια κυβέρνηση που αρνείται την έκφραση γνώμης στους πολιτικούς της αντιπάλους, δεν μπορεί βεβαίως να θεωρηθεί δημοκρατική. Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δημιουργεί στους ξένους «εντυπώσεις», «γνωρίζοντας το πόσο βλαβερό θα είναι για τη χώρα, για τις αγορές». Η ταύτιση της χώρας με τις αγορές είναι αποκαλυπτική των πραγματικών αφεντικών στα οποία λογοδοτεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και η κυβέρνησή τους. Και εξηγεί την λυσσώδη αντίδρασή τους στην διεξαγωγή εκλογών, τις οποίες είναι έτοιμοι να αποτρέψουν ακόμη και με αντισυνταγματικές κινήσεις - πραξικόπημα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν λογοδοτεί στον Λαό όπως οφείλει μια δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά στις αγορές και τους κερδοσκόπους.


Θυμήθηκε την …Επταετία

«Το έλλειμμα μηδενίζεται», ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός. «Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και σαράντα χρόνια και βάλε. Πολλοί και πολλές μέσα εδώ ήταν αγέννητοι την τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα». Σαράντα χρόνια πριν, δηλαδή επί Επταετίας! Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς και συγκρίσεως την Επταετία, μια περίοδο της Ελληνικής πολιτικής Ιστορίας κατά την οποία η Ελλάς πράγματι είχε μηδενικό χρέος, αλλά συμπλεγματικά επιχειρεί επανειλημμένως να ξορκίσει το πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης, ο Σαμαράς ομολόγησε την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του και των ομοίων του.

Απανωτές διαψεύσεις

«Αλήθεια τρίτη» (που διαψεύστηκε). «Βγήκαμε στις αγορές και τώρα δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια. Οι αγορές υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα νέα ελληνικά ομόλογα που πήγαν πολύ καλά έκτοτε». «Αλήθεια Πέμπτη» (που διέψευσαν Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ντράγκι). « Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο. Δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Θυμάστε όλους εκείνους που μας έλεγαν συνεχώς ότι θα πάμε για άλλο μνημόνιο. Στείλτε τους, λοιπόν, χαιρετίσματα», κατέληξε ο Σαμαράς, δίνοντας έμφαση στο υψηλό επίπεδο κοινοβουλευτικού διαλόγου.

«Πάλι με χρόνια με καιρούς…»

«Η βιωσιμότητα του χρέους θα διακηρυχθεί και επίσημα και θα πέσουν και άλλο τα spreads και οι τράπεζές μας θα δανείζονται με πολύ χαμηλότερα επιτόκια και τότε η οικονομία μας θα αναβαθμιστεί σίγουρα πολύ καλύτερα από τους οίκους της διεθνής αξιολόγησης». «Η εποχή της νέας σταθερότητας» την οποία εξ ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός με μια «τοξική γεύση αλαζονείας» αποδεικνύεται μια μεγάλη φούσκα, με μόνη σταθερότητα την διαιώνιση του δανεισμού, την εξάρτηση από τον ξένο παράγοντα και την αύξηση του χρέους.

Ο … ξώπορτος

Η γελοιότητα Σαμαρά (και των λογογράφων του) άγγιξε οροφή όταν ο Πρωθυπουργός, μεγαλοαστός, γεννημένος με χρυσό κουτάλι στο στόμα, σε βίλλα της Κηφισιάς, και με σπουδές στο πιο συστημικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, με προορισμό την εξουσία, άρχισε να ξεφουρνίζει με ύφος και στυλ κουτσαβάκικο, μια αργκό που ούτε ο Τσίπρας αντιγράφοντας καταφανώς τον Ανδρέα, τόλμησε. «Στο τέλος τον ξυρίζουν το γαμπρό», είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας, και συνέχισε απευθυνόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση «Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Και το κάνετε με έναν τρόπο ξώπορτο». Κι όταν η Άννα Χατζησοφιά του Σύριζα ρώτησε «πώς;», μη κατανοώντας την σλαγκ του βαρύμαγκα Αντώνη, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης από την παραμεθόριο της Κηφισιάς απάντησε: «Ξώπορτο. Καλά, κανένας δεν είναι από χωριό εδώ;»

Οι λαθρομετανάστες έρχονται

«Μιλήσαμε για αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Σήμερα, με την κρίση που υπάρχει γύρω μας, ο αριθμός των λαθρομεταναστών θα έπρεπε φυσιολογικά να μεγαλώσει. Κι όμως μειώνεται». Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μέχρι το τέλος Αυγούστου 22.089 λαθρομετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα από τη θάλασσα (αύξηση 223,22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013). Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Μόνο τον Σεπτέμβριο πέρασαν 8.000 λαθρομετανάστες.

Και η μοναδική αλήθεια

«Οποιος αγαπά αυτό τον τόπο έχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, δεν είναι συμπλεγματικός, δεν έχει μονοπώλιο αλήθειας, δεν έχει μονοπώλιο πολιτικής ορθότητας, δεν βλέπει τους αντιπάλους ως εχθρούς». Την μοναδική αλήθεια την εκστόμισε υποκριτικά ο Αντώνης Σαμαράς. Από τα έδρανα της Βουλής απουσίαζε ο Αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας και επτά βουλευτές προφυλακισμένοι από έτους με ανύπαρκτες κατηγορίες.


«Ευχαριστώ τον Πρετεντέρη»

Ενδεικτικό της πολιτικής και δημοσιογραφικής εμπλοκής και συναλληλίας είναι ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας κατά την ημέρα της συζήτησης της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί στο κατ’ εξοχήν κυβερνητικό «παπαγαλάκι» και να το «προστατεύσει» από την κριτική της αντιπολίτευσης. Την ίδια μεταχείριση της «πρωθυπουργικής προστασίας» προσέφερε και στον έτερο τελάλη της μνημονιακής πολιτικής του, τον μετανοήσαντα δηλωσία Γεωργιάδη.

Αφιερωμένο στον Σαμαρά και τις «εντολές» του

«Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν είναι ανεκτή και δεν περνάει. Προσπαθείτε να ασκήσετε ιδεολογική τρομοκρατία στους αντιπάλους σας και κάθε τόσο στοχοποιείτε κόσμο. Στοχοποιείτε κάποιον. Ενοχοποιείτε τις απόψεις του. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του. Με γειά σας και χαρά σας να διαφωνείτε, αλλά αποσυνάγωγο της δημόσιας ζωής δεν μπορείτε και δεν έχετε δικαίωμα να τον κάνετε. Και αυτά να το καταλάβετε ότι τελείωσαν επιτέλους. Δεν έχετε δικαίωμα να στιγματίζετε ανθρώπους για τη στάση τους. Απλώς δεν το έχετε».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου