Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αντώνης και Αλέξης εγγυώνται να μην αλλάξει τίποτα…

Οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει μια κυβέρνηση, αποκαλύπτουν τις προθέσεις της.

Κανονικά η Ελλάδα θα έπρεπε να στηρίζει τις εξαγωγές και να θέτει αντικίνητρα στις πρόωρες και μη συνταξιοδοτήσεις γιατί αυτά είναι δυο από τα αδύνατα σημεία της.
Η Ελλάδα όμως κάνει ακριβώς το αντίθετο…
Τα μηνύματα που μεταφέρουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι αποκαρδιωτικά. Μετά από μια περίοδο βελτίωσης του χρόνου επιστροφής ΦΠΑ μετά το 2012, έχουν ξεκινήσει πάλι οι καθυστερήσεις. Δεν υπάρχουν εντολές για καθυστερήσεις αλλά για κωλυσιεργίες όπως μεταφέρουν οι εκ των έσω πηγές… Δηλαδή, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών χρονοτριβούν ταλαιπωρώντας τους δικαιούχους προκειμένου να θιγούν τα πλεονάσματα ή «κοκκινίσουν» τα ταμεία…

Αν υπάρχει ένας τομέας που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο αυτό είναι των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Αυτό όμως δεν φαίνεται να αφορά τη κυβέρνηση και το Υπουργείο Των Οικονομικών.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο των Οικονομικών φαίνεται να «καίγονται» να αποκαταστήσουν τους πελάτες της κομματοκρατίας.
Έτσι τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο των Οικονομικών ενέκρινε κονδύλι 420 εκατ. Ευρώ για το εφάπαξ 31.000 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί και βρίσκονται σε λίστα αναμονής από το 2012.

«Μα έχουμε υποστεί κρατήσεις…» είναι το επιχείρημα της άλλης πλευράς. Κρατήσεις στο αλαλούμ του μισθολογίου του δημοσίου είναι οι υποσχέσεις των πολιτικών για μεταχρονολογημένες αυξήσεις.
Δηλαδή, ο υπουργός-υποχείριο των συνδικαλιστών προκειμένου να μην καταβάλει εδώ και τώρα τις αυξήσεις που πέτυχαν έναντι ψήφων οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πελατών και αποκτήσει ταμειακό πρόβλημα, τις περνά σαν κρατήσεις που θα πληρωθούν με τις συντάξεις και το εφάπαξ.
Επί της ουσίας για να τα έχει καλά με τους πελάτες ψηφοφόρους από τους οποίους εξαρτάται η επανεκλογή του, μεταφέρει το ταμειακό πρόβλημα στο μελλοντικό υπουργό, π.χ. τον σημερινό και αυτός στον αυριανό.

Η σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να μην χάσει και άλλους πελάτες ψηφοφόρους προς την αντιπολίτευση που υπόσχεται τα πάντα, ενώ έχει 1,5 εκατ. ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες ανασφάλιστους και πένητες από τις φοροεπιδρομές, επιλέγει να τραβήξει από το δημόσιο ταμεία 400 εκατ. για να πληρώσει τα εφάπαξ προς, κυρίως πρόωρα, συνταξιοδοτηθέντες πελάτες της κομματοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πολύδωρας και ο Άκης Τσοχατζόπουλος τους έβαζαν από το «παράθυρο» για αργομισθίες, και ο Σαμαράς και ο Χαρδούβελης του συνταξιοδοτούν μετ’ επαίνων και εφάπαξ…
Αν δεν θέλετε να καταλάβετε ποιος είναι το αφεντικό και ποιο το κορόιδο σε μια απάτη δεν έχετε παρά τότε ακολουθήστε την πορεία του χρήματος.
Ποιος πληρώνει δηλαδή και ποιος εισπράττει.

Από τα 3,5 δισ. Ευρώ του ΕΝΦΙΑ που έχει κάνει τη χώρα να αναστενάξει φέτος, τα 400 εκατ. θα πάνε να πληρώσουν το εφάπαξ προώρων συνταξιοδοτηθέντων εκ των οποίων αρκετοί της κατηγορίας των ποτέ εργασθέντων.

Κάποιος θα χάσει το σπίτι του από αδυναμία καταβολής φόρων για να εισπράξει κάποιος άλλος 30-40.000 Ευρώ επειδή απλά έτυχε να έχει μπάρμπα στη Κορώνη.
Αντί να στηριχτεί η εξαγωγική επιχείρηση με έγκαιρη επιστροφή ΦΠΑ, ή ο ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 12.000 Ευρώ που λόγω υπερφορολόγησης καλείται να ζήσει με 400 Ευρώ το μήνα, στηρίζεται ο πελάτης της σάπιας κομματοκρατίας που χρεοκόπησε τη χώρα…

Δεν έχει αλλάξει τίποτα…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου