Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή - κόλαφος αναγνώστη προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα!

Αλέξη πολύ θα ήθελα να σε αποκαλώ ΚΥΡΙΕ Πρωθυπουργέ αλλά... Όπως είπε κάποιος σοφός, αρσενικός γίνεσαι από τα γονίδια σου, άντρας από την ηλικία σου, και ΚΥΡΙΟΣ από τη συμπεριφορά σου. Και η συμπεριφορά σου λεβέντη μου, δεν είναι ΚΥΡΙΟΥ!

Πρώτον. Επισκέφτηκες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις διαδικασίες να σχηματίσεις κυβέρνηση και εμφανίστηκες σαν μπαχαλάκιας. Πήγατε στην ορκωμοσία - εισέρχεστε στη Βουλή (στον Ναό της Δημοκρατίας όπως τον αποκαλείται ) με εμφάνιση σαν κουτσαβάκια. 
Δεν λέω,  και εγώ δεν τον πάω τον Παπούλια και εάν πήγαινα στο σπίτι του να τον χαιρετίσω για την ονομαστική του εορτή θα πήγαινα χωρίς γραβάτα. Αλλά εδώ ο Παπούλιας αντιπροσωπεύει την Δημοκρατία. Ο πρόεδρος είναι ή Δημοκρατία. Όλη σου τη ζωή διατυμπανίζεις ότι αγωνίζεσαι για την Δημοκρατία. Και με την πρώτη ευκαιρία έδειξες που την γράφεις. ! Έδειξες τη νοημοσύνη σου. Όπως λέει και η παροιμία, το παιδί το βγάζεις από το χωριό, αλλά το χωριό δεν το βγάζεις από το παιδί.

Δεύτερον. Μόλις πήρες εντολή για κυβέρνηση πήγες έναν περίπατο μέχρι την Καισαριανή. Οι αναλυτές λένε με αυτόν τον περίπατο έστειλες μήνυμα στους Γερμανούς. Δεν λέω ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε.!!! Αλλά οι Γερμανοί σήμερα δεν σκοτώνουν όπως έκαναν οι πρόγονοί τους στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα. Οι Γερμανοί σήμερα είναι φίλοι μας.   Πάνω - κάτω 500.000 Έλληνες τρώνε ψωμάκι στη Γερμανία. Αλλά και η φιλία έχει τα όριά της. Διότι μπορεί να σας φέρουν σε τέτοια απελπισία και να έχετε ομαδικές αυτοκτονίες. Και όχι μόνο. Μπορεί και να ξυπνήσει ο λαουτζίκος και να έχεις και εσύ την ίδια τύχει με τους συντρόφους που πήγες να τιμήσεις στην Καισαριανή. Και αυτή τη φορά οι εκτελεστές να είναι τα αδέλφια σου οι Έλληνες. Γι αυτό λεβέντη μου, Χέρι που δεν μπορείς να το λυγίσεις, καλύτερα να το φιλίσεις έλεγε ο πατέρας μου!

Τρίτον. Οι αναλυτές λένε ότι έστειλες μήνυμα στους συμμάχους ΝΑΤΟ και Ευρώπη ότι αλλάζεις τακτική. Ότι δεν ακολουθείς τη γραμμή που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Συγκεκριμένα για το εμπάργκο που έχουν υποβάλει οι σύμμαχοι στους Ρώσους για τα γεγονότα στην Ουκρανία. Ο καινούργιος υπουργός Εξωτερικών την πέταξε τη μαγκιά. Εμάς δεν θα μας εκβιάσει κανένας, δεν θα πάρουμε οδηγίες από κανέναν!
Να σου διηγηθώ μια ιστορία που έλεγαν στο χωριό μου. Κάποτε εκεί στο χωριό μου ήταν κάποιος που είχε πολλούς κουμπάρους. (εξ άλλου εσείς οι πολιτικοί το έχετε δεύτερο επάγγελμα ) Μεταξύ όλων των κουμπάρων είχε κουμπάρο και τον Χάρο. Κάθε φορά που ο Χάρος περνούσε από το χωριό να πάρει κάποιον, πρώτα περνούσε από τον κουμπάρο και το γιόρταζαν. Μια μέρα απάνω στο κέφι ο χωριάτης ζήτησε μια χάριη από τον κουμπάρο του τον Χάρο. Του είπε:  Κουμπάρε θέλω μια χάρη. Όταν θα έρθει ή ώρα μου πριν έρθεις να με πάρεις θέλω να με ειδοποιήσεις να ετοιμαστώ. Ο Χάρος του απάντησε . Κουμπάρε μη στεναχωριέσαι έχεις τον λόγο μου θα σε ειδοποιήσω.Μετά από καιρό μια χαραυγή ο Χάρος χτύπησε την πόρτα του κουμπάρου.  Όταν ο χωριάτης άνοιξε την πόρτα ξαφνάστηκε βλέποντας τον κουμπάρο του τον Χάρο. Και τον ρώτησε. Πως από εδώ τέτοια ώρα; Και ο χάρος του απάντησε, κουμπάρε ήρθε η ώρα σου ..... Φεύγουμε.! Ο χωριάτης τα έχασε, μα κατάφερε και απάντησε. Μα κουμπάρε, μου υποσχέθηκες ότι θα με ειδοποιούσες να έχω ετοιμαστεί. Και ο Χάρος του απάντησε. Όλες αυτές οι αρρώστιες που πέρασες, όλοι αυτοί οι πόνοι που είχες, όλες αυτές οι σουβλιές που είχες όλα αυτά τα χρόνια ήταν ...Προειδοποιήσεις.!!!!
Το Μπαρμπαρος στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου, οι βόλτες των Τούρκικών πλοίων έξω από το Σούνιο. Well λεβέντη αυτές είναι προειδοποιήσεις που σας στέλνουν. Και όποιος δεν συμμορφώνεται έχει την τύχη του Κανταφι και του Σαντάμ. Πρόσεχε μην πιάσουν λιμάνι οι Τούρκοι διότι τότε σύγουρα δεν την γλυτώνεται την Καισαριανή. 
Τέταρτον. Διαβάζω διάφορα άρθρα - δηλώσεις προτάσεις - όπως αυτή του Μίκη Θεοδωράκη ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική και να συμμαχίσουμε με τους Ρώσους. Η όπως ενός άλλου που γράφει: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Πρόταση βόμβα. Ο Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα. Θα γίνουμε ασπίδα της Ελλάδας .!!!

Well μπορεί κάποιος να μου πει πότε μας βοήθησαν οι Ρώσοι; 
Μπορεί κάποιος να μου πεί βοήθησαν κάποιον οι Ρώσοι; 

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οι Σέρβοι ήταν ομοϊδεάτες τους και σύμμαχοί τους. Όταν χρειάστηκαν την βοήθειά τους δεν φάνηκαν πουθενά. Φίλος τους ήταν και ο Καντάφι. Πιό καλός φίλος και σύμμαχος ο Άσαντ της Συρίας.  

Είδε κάποιος να κάνουν κάτι οι Ρώσοι;

Και ερχόμαστε στην Ουκρανία. Όχι μόνο ήταν σύμμαχοι,  αλλά οι μισοί Ουκρανέζοι είναι Ρώσοι, Αδέλφια τους. Και κοιτάξτε την κατάντια τους. Τους έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. 

Τώρα πως περνάει από το μυαλό κάποιων ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα, Beats me!

Πέμτον. Το ότι έγινες Πρωθυπουργός Αλέξη,  το χρωστάς στον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχω να σου κάνω μια πρόταση. Η χώρα χρειάζεται για πρόεδρο -- πρωτον -- πατριώτη και -- δευτερον -- προσωπικότητα και όχι άλλον Παπούλια. 
 Μπορεί να υπάρχουν πολλοί αλλά εγώ μόνο δύο ξεχωρίζω. και τους προτείνω: 
Τον κύριο κρις Σπύρου και την κυρία Αρριάνα Hyffington

Peter Triantafyllos Toronto.

3 comments:

  1. peter
    δε σε λεω κυριο γιατι μ αυτα που γραφεις για λακαμας δειχνεις κι οχι κυριος
    ασχολησου με τις μπιζνες σου εκει στο τοροντο, φορα τη γραβατα σου
    κι ασε τους γηγενεις να χαιρομαστε που εχουμε επιτελους πρωθυπουργο που ασχολειται με την ουσια, την αρση της τυρανιας των πλουσιων που μας επιβληθηκε τα τελευταια χρονια και την επαναφορα του βιοτικου μας επιπεδου σε ανεκτα επιπεδα
    και οχι με τους τυπους συμβολα της πλουτοκρατιας
    α φαε καξ τη μπανανουλα σου και μην κοιμασε το βραδυ χωρις πιτζαμες, ειναι απρεπες
    Antonios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εισαι λαλακας και φασιστας γιαννιωτη
    δε μου κανει εντυπωση
    δεξιος και δημοκρατης νανεκδοτο ακουγεται
    επικριτικα στον πρωθυπουργο και υβριστικα αρθρα δημοσιευεις
    τα σχολια γιατι;;;
    γιατι εισαι φασιστας κι αδικα ασχολουμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους "φασιστικούς" μου χαιρετισμούς αγαπητέ Antonios

    Με εκτίμηση
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή