Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κάποιον λάκκο έχει η φάβα…

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ως «ποταπός» που είμαι, πολλές φορές γράφω κακίες.
Έχω και εμμονές.
Μερικές φορές όμως έχω και δίκιο.
Ελπίζω και αυτή να είναι μια από εκείνες τις φορές που έχω δίκιο.
Διότι αλλιώς πάει να πει ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι, θα πρέπει να αισθάνονται λίγοι και ανεπαρκείς σε σχέση με τον νέο υπουργό Οικονομικών, τον περίφημο κ. Βαρουφάκη (τον ασκητή)…
Για ποιο πράγμα μιλάω;
Για τις επιστημονικές σπουδές και την ακαδημαϊκή καριέρα του συγκεκριμένου υπουργού, που έφαγε γερό χαστούκι σήμερα από τον Ολλανδό, και που αν αληθεύουν αυτά που διάβασα σε εφημερίδα της συμπρωτεύουσας, τότε εγώ τουλάχιστον είμαι «ελάχιστος».
Έχουμε και λέμε: Ο Γιάννης Βαρουφάκης που είναι καθηγητής Οικονομικής θεωρίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, γεννήθηκε το 1961. Είναι δηλαδή, ακριβώς στην ίδια ηλικία με εμένα.
Σπούδασε, λέει, Μαθηματικά και Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία στο πανεπιστήμιο του Έσεξ.
Μέχρι εδώ όλα καλά… μετά όμως;
Δίδαξε, λέει, στο πανεπιστήμιο του Έσεξ, ενώ αργότερα, το 1985(!), δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Νόργουιτς για δυο χρόνια, και το 1987 δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Χμ…. Εγώ που κέρδιζα μάλιστα και χρονιά στο σχολείο, και αποφοίτησα από λύκειο της Θεσσαλονίκης 17 χρόνων παλικαράκι, πήγα 18 και κάτι και σπούδασα στη Βόρεια Αμερική, πήρα πτυχίο Μπάτσελορ σε τρία χρόνια (αφού τον ένα χρόνο έκανα εντατικά μαθήματα για να κερδίσω τον τέταρτο), και αμέσως μετά πήρα σε δυο χρόνια Μάστερ (πάλι εντατικά για να κερδίσω χρόνια, καθότι που να βρεθεί συνάλλαγμα;) με αποτέλεσμα να αποφοιτήσω το 1985, οπότε και παρουσιάστηκα αμέσως στον στρατό.
Ο Βαρουφάκης, που σίγουρα πήρε και διδακτορικό για να διδάξει, έτσι δεν είναι; πότε πρόλαβε να αρχίσει να διδάσκει το 1985;
Πότε πήρε πτυχίο, πότε πήρε Μάστερ, και πότε πήρε Ph.D;
Στο δικό μου το πανεπιστήμιο, το διδακτορικό ήθελε τουλάχιστον 3 χρόνια, κι αυτό αν περνούσες όλα τα μαθήματα με τη πρώτη. Άρα στη καλύτερη περίπτωση, αν γραφόμουν θα το έπαιρνα το 1988. Και μετά βέβαια ο στρατός… που στην Ελλάδα τουλάχιστον χρειάζεται να έχεις υπηρετήσει για να γίνεις κλητήρας στο δημόσιο, αλλά μάλλον όχι για να γίνεις υπουργός.
Τι παίζει λοιπόν με τον Βαρουφάκη;
Δεν πήρε διδακτορικό; Τότε πως δίδασκε;
Δεν πήγε μήπως φαντάρος; Μάλλον… διότι στη συνέχεια όπως διαβάζω, από το 1988 ως το 2000 δίδασκε οικονομικά (και πολιτική φιλοσοφία!!!!!) στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Από τότε μέχρι τώρα διδάσκει, λέει το δημοσίευμα, στο πανεπιστήμιο των Αθηνών!
Τώρα πως γίνεται και τα τελευταία χρόνια είναι ή στο Σιάτλ, ή στο Όστιν, ή αλλού, και συγχρόνως διδάσκει στην Αθήνα, ας το βρει ο Κουράκης που είναι και αρμόδιος.
Εκτός κι αν είναι μονίμως σε καμιά συνδικαλιστική ή άλλη άδεια επειδή είναι ωραίος.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Εκτός και αν το δημοσίευμα έχει λάθος τις χρονολογίες.
Αν όχι, τότε εγώ (και άλλοι πολλοί) είμαστε επιεικώς ανεπαρκείς.
Αλλά τουλάχιστον πήγαμε φαντάροι.
Εκτός βέβαια και αν ο Βαρουφάκης ήταν παιδί θαύμα, όπως π.χ. ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός του Καναδά Πιέρ Τριντό, που είχε μπει στο πανεπιστήμιο 16 χρονών, και είχε ήδη διδακτορικό στη νομική σε ηλικία 22 χρόνων.
Λέτε να είναι τέτοιος και ο Βαρουφάκης;
Και δεν του φαίνεται.
Πλέιμποϊ του πνεύματος και ντίσκο φρικ ίσως... παιδί θαύμα όχι.
Διότι είμαι και φυσιογνωμιστής. 
Πιο σπίρτο μου φαίνεται ο Βαρεμένος παρά αυτός. 
Χώρια που αμφιβάλλω αν πήγε φαντάρος… όπως προανέφερα.


ΥΓ 1- Σε λίγο θα ακούσω ότι και ο Στρατούλης έχει κανένα διδακτορικό στη κβαντοφυσική, και θα πάω να ζητήσω πολιτικό άσυλο στη… Σομαλία.
ΥΓ 2- Για τον Σκουρλέτη, όσο και να έψαξα, δεν βρήκα πουθενά βιογραφικές πληροφορίες. Υπάρχουν;
Βέβαια, όπως λέει ο φίλος μου ο Μήτσος, ο συριζαίος, αν δεν υπήρχε ο Σουηδός θα έπρεπε να τον εφεύρουμε...
ΥΓ 3- Για καθηγητή που από τα 18 του ζει και σπουδάζει σε αγγλόφωνη χώρα, η προφορά του υπουργού Οικονομικών στα αγγλικά δεν λέει. Λίγο καλύτερη απ αυτήν του Αλέξη, που ότι αγγλικό έμαθε το έμαθε ταχύρρυθμα εδώ και 6-7 μήνες.
Τι παίζει;

3 comments:

  1. Ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα, ανεξάρτητα τι ψήφισε, στον βαθμό που η κυβέρνηση λειτουργεί πατριωτικά.
    Εδω πρέπει να γίνει μια σημαντικότατη επισήμανση.
    Οι αλητοσυμμορίες των καθωσπρέπει δοσιλόγων «ελλήνων» πολιτικών, καλλιεργούσαν την πόλωση και την διαίρεση του ελληνικού λαού, οδηγώντας τον στα κομματικά τους μαντριά. Ετσι στοιχείο ταυτότητας του έλληνα πολίτη, έγινε το κόμμα που ψήφιζε! Δεν ηταν ο γιάννης ή ο νίκος, αλλα ο δεξιός ή ο αριστερός. Με τον τρόπο αυτό, αποπροσανατόλισαν τον πολίτη απο μια απλή αλλά σημαντική πραγματικότητα. Οτι ενα κόμμα το ψηφίζομε διότι κατά την υποκειμενική μας εκτίμηση, το κόμμα αυτό θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ΛΑΟΥ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Και οτι αν το κόμμα αυτό δεν ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες το στέλνομε στο διάολο. Αυτή η απλή αλήθεια εξαφανίστηκε από βρωμερούς κατεστημένους πολιτικούς, φορτώνοντας τον ψηφοφόρο με ένα τόνο ενοχές προδοσίας κλπ κλπ, αν για οποιοδήποτε λόγο απομακρυνόταν απο το κόμμα της πρώτης του δήλωσης. Ετσι μετέτρεπαν έναν ψηφοφόρο σε δεσμώτη του κόμματος!!! Τον φυλάκιζαν δηλαδή στην στάνη των παπανδρέου, ή των καραμαναλήδων ή των μητσοτάκηδων. Τον μετέτρεπαν σε ζωντανό, δλδ σε πρόβατο.!!. Το κριτήριο πλέον και το διακύβευμα δεν ήταν η πατρίδα αλλα η καθε οικογένεια κατα κανόνα δοσίλογων νεοκοτζαμπάσηδων. Η απόλυτη ξεφτίλα κάθε πολίτη.
    Η 25 Ιανουαρίου είναι μέρα τεράστιας σημασίας, διότι τα πρόβατα επαναστάτησαν και το ‘σκασαν από τις στάνες. Κατάλαβαν οτι σπίτι τους δεν είναι η κομματική στάνη, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα. Ολόκληρος ο πλανητης.
    Ο Τσίπρας σήμερα έχει ολόκληρη την Ελλάδα μαζί του. Εγώ ψήφισα χρυσή αυγή με την προηγούμενη λογική, αλλά στηρίζω ολόθερμα την συγκυβέρνηση. Αυτήν την υποστήριξη θα την αποσύρω αυτοστιγμή, αν καταλάβω οτι είναι όργανο που εκτελεί συμβολαια κατα της πατρίδας οπως συνέβαινε μέχρι την 25 Ιανουαρίου.
    Τα κριτήρια μου για την συγκυβέρνηση είναι:
    -Κάθαρση. Να πληρώσουν τα βρωμόσκυλα που μας έφεραν εδώ.
    -Αμεση οικονομική ανάπτυξη, την οποία στην ουσία απαγόρευαν οι δοσίλογοι σαμαροβενιζέλοι.
    -Αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας
    -Αποκατάσταση της δημοκρατίας
    -Απελευθέρωση των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί απο τις δοσίλογες κυβερνησεις του παρελθοντος.
    Τετοια δικαιώματα είναι
    το δικαίωμα του επιχειρείν
    το δικαίωμα στην αυτοπροστασια
    το δικαίωμα στην έκφραση
    το δικαίωμα στην υγεία και στην παιδεία

    Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίζει πολύ αμπελοφιλοσοφία πολύ αριστεροσύνη από τους γλουτούς και πάνω γιατί από κει και κάτω θέλουμε τρυφηλή ζωή,πολύ άγνοια για το οικονομικό καθημερινό γίγνεσθαι(γιαυτό και η αντίληψη ότι με ένα νόμο θα βγάλουμε και λεφτά) και παίζει ότι αυτή τη φορά ο λαός έδειξε πόσο άσχετος και αδαής είναι.
    Δεν θα κάνουν πίσω είναι αποφασισμένοι για την κομμουνιστική εγκαθίδρυση. Προβλέπω να επιλυθούν και πάλι οι διαφορές βίαια στους δρόμους και στην εξοχή.
    Υπέρμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αρθρο δειχνει υπερβαλλουσα ζηλια και μαλιστα κατηγορει καποιον χωρις κανενα στοιχειο. Προς το παρον ο συριζα καταφερε να μας δωσει την αξιοπρεπεια που μας ειχαν αφαιρεσει οι προηγουμενοι που ολοφανερα υποστηριζετε . Ντροπη σου. Παρα το οτι σπουδασες οπως ο κυριος βαρουφακης το επιπεδο σου ειναι επιπεδο κουτσομπολιστικης εκπομπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή