Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΣΟΚ στη Γιαννιώτικη κοινωνία από την αποστράτευση Ανδρέα Παπιγκιώτη...

Ένας από τους πλέον έμπειρους και ικανούς ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας στα Γιάννενα, ο ταξίαρχος Ανδρέας Παπιγκιώτης Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, αποστρατεύτηκε.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των συναδέλφων του κ. Παπιγκιώτη, καθώς έχει συνδέσει το όνομά του με τα Γιάννενα και έχει καταγράψει στο ενεργητικό του πλήθος επιτυχιών.

Το κυριότερο όμως κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια και ιδίως από τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή, να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών, με την πάταξη δεκάδων περιστατικών λαθρομετανάστευσης από τη μια και από την άλλη, πάταξης των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας ναρκωτικών.

Κατάφερε όμως να διαλευκάνει τις περισσότερες και από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις εγκλημάτων και ληστειών, ακόμη και στο κέντρο των Ιωαννίνων οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τους δράστες και δίνοντας την αίσθηση στους πολίτες ότι η αστυνομία λειτουργεί ως προστάτης και όχι ως τιμωρός.

Ο Ανδρέας Παπιγκιώτης, που είναι από τους ελάχιστους ανώτατους αξιωματικούς που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι γνωρίζει τους πολίτες ακόμη και με τα μικρά τους ονόματα, προσιτός σε όλους και πάντα στην υπηρεσία ατελείωτες ώρες, έχει στο ενεργητικό του πλήθος θετικών αποτελεσμάτων ως Διοικητής της Τροχαίας και ως Αστυνομικός Διευθυντής.

Η απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ υπό τον αρχηγό Δημήτρη Τσακνάκη, ο οποίος γνωρίζει και το χαρακτήρα αλλά και την αποτελεσματικότητα του Ανδρέα Παπιγκιώτη, καθώς διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, προκαλεί εύγλωττες απορίες για την αποστράτευση του κ. Παπιγκιώτη.

Δήμαρχοι απομακρυσμένων και ορεινών Δήμων, δεν μπορούν να καταλάβουν τους λόγους της αποστράτευσής του, καθώς όλα αυτά τα χρόνια είχαν άριστη συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Αυτό που κυριαρχεί ως ερώτημα και ζητά απάντηση, είναι ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ να προχωρήσει στην αποστράτευση ενός εντίμου και από τους πλέον ικανούς ανώτατους αξιωματικούς που διέθετε το Σώμα στην περιοχή της Ηπείρου.

Πάντως, η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι για ακόμη μια φορά και στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπιγκιώτη δεν κρίθηκε η εργασιομανία, η αφοσίωση και η αποδοτικότητα του, κάτι που ασφαλώς ισχύει και για τον υποστράτηγο Κων/νο Τρομπούκη, που επίσης αποστρατεύτηκε.

Είναι κρίμα πάντως, όταν βλέπεις η κρίση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ να μην συμβαδίζει με το κοινό αίσθημα, την άποψη που έχουν οι πολίτες και η κοινωνία για πρόσωπα που έχουν λαμπρύνει με την παρουσία τους το Σώμα της Αστυνομίας. Τα μηνύματα που εκπέμπονται έρχονται σε αναντιστοιχία με το γεγονός αυτό, κάτι που πρέπει κάποτε να ξεπεραστεί για την ίδια την αστυνομία αλλά και τους πολίτες.

proinoslogos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου