Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Το ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από Αριστερά… συνεχίζεται κανονικά!

Ο Δραγασάκης έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του 67% του Λιμένος Πειραιώς στην Cosco.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε το Σάββατο από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κινεζική Cosco ήταν μεταξύ των πέντε προτιμητέων υποψηφίων κατά τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο Δραγασάκης πρόσθεσε ότι υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στην διαδικασία, ως αποτέλεσμα «αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης».

Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα όταν ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο υποσχέθηκε τον τερματισμό της λιτότητας, λέγοντας ότι θα σταματήσει μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του 67% του ΟΛΠ. Βέβαια ούτε η λιτότητα τερματίστηκε ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις σταμάτησαν. 

Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές του Σύριζα και νυν υπουργοί κκ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας όταν ήταν στην αντιπολίτευση δήλωναν πως «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να προβαίνει σε πράξεις και αποφάσεις που ξεπουλάνε τη χώρα και υποθηκεύουν το μέλλον της, ενώ το ΔΣ του ΟΛΠ, εντεταλμένο να προασπίσει το λιμάνι του Πειραιά και το δημόσιο και κοινωνικό προσανατολισμό του, δεν διαθέτει καμία εξουσιοδότηση να τις επικυρώνει, παραβιάζοντας το καθήκον του και κάθε έννοια νομιμότητας».

Και συμπληρώνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίσει και τώρα ως αντιπολίτευση και γρήγορα ως κυβέρνηση και με όλα τα δημοκρατικά μέσα που διαθέτει, τον δημόσιο χαρακτήρα και τον κοινωνικό προσανατολισμό του λιμανιού του Πειραιά, μέσα από ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και αναβάθμισής του».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου