Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Χθεσινός υπερ-ήρωας και νυν ..."ψυχασθενής"!

Ας δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος που αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο που κλήθηκε να παίξει ο νυν ψυχασθενής και χθεσινός υπερ-ήρωας. 

Έχεις έναν λαό που υπερψηφίζει καλώς ή κακώς κάθε τι αντί-μνημονιακό, αναδεικνύοντας πολιτικές δυνάμεις που υπόσχονται την ανατροπή της υφιστάμενης μνημονιακής κατάστασης. 

Τα "σταφύλια της οργής" λοιπόν έχουν μετατραπεί σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ "μούστου" που σιγοβράζει μέσα στη χύτρα των πολιτικών εξελίξεων, απειλώντας να σπάσουν το καπάκι της "χύτρας" κάνοντας χάλια τους μάγειρες και οτιδήποτε άλλο υπάρχει μέσα στην πολιτική "κουζίνα". 

Κι ενώ έχεις απαλλαγεί από τους αγανακτισμένους του Συντάγματος καίγοντας την ΜΑΡΦΙΝ με παρακρατικούς που παραμένουν ασύλληπτοι, επιστρατεύοντας ακόμη και τους ροπαλοφόρους του ΚΚΕ για να διαφυλάξεις την "παρθενιά" του ελληνικού κοινοβουλίου, αδυνατείς να δώσεις την πολιτική λύση που θα υποσχόταν την ομαλή συνέχεια της καθεστωτικής πρακτικής. Χρειάζεσαι κατ' επειγόντως μια "βαλβίδα" εκτόνωσης της συσσωρευμένης οργής, χωρίς όμως να χαλάσεις το μείγμα και να αλλάξεις την συνταγή.

Αυτόν ακριβώς τον ρόλο καλείται να παίξει ο Βαρουφάκης που ενώ αποθεώνεται από όλα τα ΜΜΕ, όχι μόνο για την "πανέξυπνη" στρατηγική της ..."δημιουργικής ασάφειας" που κάνει τον μέσο Έλληνα να αισθάνεται 5 κιλά βαρύτερος από την προστιθέμενη εθνική υπερηφάνεια, αλλά και για τις πρωτοποριακές στιλιστικές του επιλογές που ταπεινώνουν τους γραβατομένους εταίρους και συνομιλητές του. 

Αυτόν λοιπόν τον "υπερ-ήρωα" είναι που σήμερα αποκαλούν ψυχασθενή, αλαζόνα και καταστροφέα της ελληνικής οικονομίας, όλοι εκείνοι οι κονδυλοφόροι και τα ανδρείκελα των ΜΜΕ που μέχρι χθες αποθέωναν. 

Η πολιτική Ιστορία είναι γεμάτη από παρόμοιες περιπτώσεις "ηρώων" που ξαφνικά μετατρέπονται σε ..."προδότες" προκειμένου να διασωθεί το πολιτικό σύστημα που τους δημιούργησε.

Σ.Π.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου