Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ήμουν άπειρος... Sorry!

Ήμουν άπειρος, είπε ο λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός μας. Δεν είναι απλά μία φράση. Είναι μια φράση, που προσπαθεί να αιτιολογήσει το μαύρο χάλι, που λόγω της ομολογουμένης πλέον απειρίας του, έφερε στη Χώρα.

Αν ήθελε να είναι ειλικρινής όφειλε να συνεχίσει λέγοντας "ήμουν άπειρος, ανίκανος, επί χρόνια μιλούσα για το δίκιο του εργαζόμενου ενώ δεν είχα δουλέψει ποτέ, δεν είχα διοικήσει ούτε περίπτερο, επί χρόνια μιλούσα για τις αρχές της Αριστεράς και τελικά απέδειξα ότι Αριστερά δεν υπάρχει", και τότε θα λέγαμε ότι να, κάτι έχει καταλάβει. Και φυσικά η φράση θα έπρεπε να τελειώνει "συγνώμη κ. Σαμαρά που έριξα την Κυβέρνησή σας"…

Δεν έκανε τίποτα εξ όλων αυτών. Το μόνο που θέλει είναι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, περισσότερο για τους χαχόλους που τον στηρίζουν, παρά για το ότι έχει καταλάβει τι έκανε στην Πατρίδα. Και το έκανε αυτή τη στιγμή γιατί σκέφτεται ότι μπορεί να έρθει η ώρα που η Δικαιοσύνη την οποία κυνηγά με οιονδήποτε τρόπο επειδή δεν του κάνει τα χατίρια, ίσως τον καλέσει να λογοδοτήσει.

Αυτός ο Πρωθυπουργός, που απειλούσε τον Σαμαρά λέγοντάς του "προσέξτε μην δεσμεύσετε την επόμενη Κυβέρνηση", αυτός ναι αυτός, δέσμευσε με τις υπογραφές του, τις Κυβερνήσεις των επομένων 100 ετών.

Αυτός ο ίδιος που αποκαλούσε Γερμανοτσολιάδες τους Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά και Βενιζέλο γιατί έφεραν δυο Μνημόνια σε 6 χρόνια, ναι αυτός ο ίδιος υπέγραψε 2 Μνημόνια σε 2 χρόνια. Το λες και «πιτυχία» (στα νεοσυριζέικα).

Αυτός που δεν θα μείωνε αφορολόγητο και συντάξεις, τα έφερε και τα υπόγραψε για να τα εφαρμόσει η επόμενη Κυβέρνηση. Δεν έχει ξαναματαγίνει σε καμία χώρα στον πλανήτη!
Αυτός που "για κάθε μέτρο θα εφαρμοζόταν ταυτόχρονα και ένα αντίμετρο" βάζει μόνο τα μέτρα και για αντίμετρο ούτε καν συζήτηση.

Αυτός ο ίδιος που υμνούσε το asset του τον Γιάννη, τώρα που βλέπουν το φως οι αποκαλύψεις του, βάζει τα τσιράκια του να λένε ότι είναι ιστορία Βιπερ και Νόρα και ότι φταίει γι’αυτό η ΝΔ της οποίας είναι ενεργούμενο.

Αυτός ο ίδιος παραδέχεται "έδωσα στην τρόικα περισσότερα από όσα έδωσε ο Σαμαράς" σύμφωνα με το asset, και δεν σηκώνονται οι Εισαγγελείς από τις έδρες τους να τον καλέσουν… το asset και αυτόν.

Αναρωτιέται κανείς, "οι σύμβουλοί" του έχουν χαρτί από ειδικό γιατρό; Τους έχει εξετάσει ψυχίατρος για όλα αυτά που αφήνουν τον Πρωθυπουργό και λέει; Εκτός και αν τα λέει μόνος του, οπότε η κατάσταση είναι πιο σοβαρή απ όσο φαίνεται.

Δεν ήσουν άπειρος κε Πρωθυπουργέ. Ήσουν επικίνδυνος καιροσκόπος, εραστής της καρέκλας του Πρωθυπουργού. Δεν σε ένοιαξε ποτέ η Πατρίδα γιατί αν σε ένοιαζε θα είχες φύγει από το πρώτο τρίμηνο.

Η "απειρία" δικαιολογείται μόνο σε κάποιον που δεν έχει ευθύνες. Δεν δικαιολογείται στον καραβοκύρη μιας χώρας. Η παραδοχή σου λοιπόν αυτή δυσκολεύει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη θέση σου.

Και φυσικά κανένας Έλληνας από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο δεν θα συγχωρήσουν την απειρία σου. Την πληρώνουν με πολύ ιδρώτα, πόνο, εξαθλίωση, και δεν νοιάζει κανέναν αν παραδέχεσαι την απειρία. Όλους όμως τους νοιάζει πότε με το καλό θα μας "αδειάσεις τη γωνιά".

Μπιάνκα / via orthografos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου