Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Άρχοντας!

Την περασμένη εβδομάδα τον χάρηκα τον πρωθυπουργό μας.
Ήταν πραγματικά… Άρχοντας!

Η εβδομάδα ξεκίνησε με “διάγγελμα”.
Εμφανίστηκε με ενθουσιασμό στις τηλεοράσεις μας και περάσαμε 14′ ακούγοντάς τον να ευλογεί τα γένια της κυβέρνησής του (αναφερόμενος προφανώς σε μία άλλη χώρα, σε κάποιον άλλο πλανήτη, ίσως και σε κάποιον γαλαξία far-far away), αλλά και να μοιράζει ανοιχτόχερα τα λεφτά μας.
Μία ομιλία που θα έπρεπε να μας κάνει να αισθανόμαστε ευεργέτες αν πληρώνουμε πολλά και ευεργετημένοι εάν εισπράξουμε ψίχουλα.
Και αυτός, ικανοποιημένος και… Άρχοντας!

Μόλις δύο ημέρες μετά και ενώ στην δυτική Αττική γινόταν χαμός, έβαλε το περίλυπο ύφος του και ξαναπαρουσιάστηκε στις τηλεοράσεις μας για να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
“Δεσμεύτηκε” για δεκάδες πράγματα και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των πληγέντων χωρίς βέβαια να μας πει που θα βρει τα χρήματα αφού τα είχε ήδη μοιράσει προ διημέρου.
Αδιάφορο.
Στα μάτια του λαού του φάνηκε κιμπάρης και… Άρχοντας!

Κάποιοι κακοπροαίρετοι σχολίασαν αρνητικά πως δεν είχε επισκεφθεί τις κατεστραμμένες περιοχές και έτσι την επόμενη κιόλας ημέρα σκέφτηκε… αφού θα πάω στο αεροδρόμιο, δεν σταματάω λίγο στην περιοχή να τους δείξω τι σημαίνει "Άρχοντας";
Και το έκανε!
Πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο, σταμάτησε πάνω στον κεντρικό δρόμο, έκανε μία βόλτα με τους φίλους του και τα χέρια στις τσέπες, είπε ένα "πω πω, ρε τους καημένους τι έπαθαν" και έφυγε για να προλάβει την πτήση του.
Έτσι κάνουν οι Άρχοντες!
Σιγά μην ασχοληθούν με την πλέμπα.
Ο λαός του τον αγαπάει ούτως ή άλλως.

Αισίως φτάνουμε στην Παρασκευή όπου παρουσιάζεται στην "Διάσκεψη Κορυφής για τα Κοινωνικά Θέματα, για την Δίκαιη Απασχόληση και την Ανάπτυξη" (chic! Για να μη νομίζετε ότι μόνο εμείς έχουμε βαρύγδουπους τίτλους) ειρωνευόμενος και καταγγέλλοντας την γραφειοκρατία της… ΕΕ!
Βλέπετε, στην Ελλάδα δεν είμαστε μαθημένοι στην γραφειοκρατία και μας ενοχλεί η Ευρωπαϊκή γραφειοκρατική καθυστέρηση στην βοήθεια των πληγέντων μας.
Άρχοντας λέμε!

Ε, και αφού το πένθος είναι στην Ελλάδα ενώ αυτός με την παρέα του είναι στην Σουηδία, πήγε και τις βόλτες του βγάζοντας selfies… για να ξεσκάσει κι αυτός λίγο ρε παιδί μου.

Αυτός είναι "Άρχοντας"!
Και άσε το πόπολο να ζορίζεται, να μαζεύει τα κομμάτια του και να πληρώνει τα χουβαρνταλίκια του λαοπρόβλητου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου