Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Φοιτητές της Ιατρικής προπηλάκισαν υφυπουργό...


Τον υφυπουργό Υγείας, Γ. Κωνσταντόπουλο, προπηλάκισαν φοιτητές κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Η συνάντηση είχε οριστεί για να συζητηθούν οι διατάξεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους γιατρούς του ΕΣΥ και μία σειρά άλλα ζητήματα.
Οι φοιτητές της Ιατρικής εκδήλωσαν την αντίθεσή τους σε διατάξεις που προβλέπονται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και σε διάταξη του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου στη Βουλή για το κάπνισμα και το αλκοόλ.
Όταν κ. Κωνσταντόπουλος είπε στους φοιτητές ότι θα προτιμούσε να συζητήσει μαζί τους ορισμένα θέματα μετά την απόκτηση του πτυχίου τους, όταν θα έχουν ήδη ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα αντιπροσωπεύονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις, αυτοί αντέδρασαν βίαια, προπηλάκισαν τον υφυπουργό και τον έβγαλαν έξω από την αίθουσα.
Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι πρόκειται "για ενέργεια που δυσφημεί το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητές Ιατρικής" και γνωστοποιεί πως η απαράδεκτη αυτή στάση μεμονωμένων φοιτητών καταγγέλθηκε στην Πρυτανική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις Ιατρικές Σχολές, αλλά και στους συλλόγους φοιτητών Ιατρικής της χώρας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου