Ενώ η κλεψύδρα του ανασχηματισμού τρέχει ανάποδα, πέπλο… μυστηρίου καλύπτει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για το εύρος των αλλαγών στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Κορυφαία στελέχη και βουλευτές δηλώνουν άγνοια για τις προθέσεις του κ. Κ. Καραμανλή και μένουν να επεξεργάζονται τα σενάρια του ανασχηματισμού που ανακύπτουν μέσα από εισηγήσεις.
Ο μεγάλος γρίφος, παραδέχονται όλοι, είναι το υπουργείο Οικονομίας, αφού από κει θα ξεκινήσει το ντόμινο των αλλαγών.
Εχει ήδη συζητηθεί το ενδεχόμενο να «σπάσει» το κρίσιμο υπουργείο στα δύο:
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό ο κ. Αλογοσκούφης θα διατηρήσει το υπουργείο Οικονομίας και θα διαχειριστεί τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στη χώρα μας, ενώ θα οριστεί νέος υπουργός Οικονομικών που θα αναλάβει το «πακέτο» των φόρων.
Η λύση αυτή θεωρείται «χρυσή» για τις εσωκομματικές ισορροπίες, αφού ο «τσάρος» θα παραμείνει στη θέση του, ενώ οι υπουργοί που έχουν επικεντρώσει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τα πυρά εναντίον του θα βρίσκονται σε επικοινωνία για τα υπουργεία τους με νέο υπουργό.
Δεν αποκλείεται η μετακίνηση του κ. Αλογοσκούφη σε άλλο υπουργείο, αφού σ’ αυτή την περίπτωση ο κ. Καραμανλής θα δώσει το στίγμα για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.
Σύμφωνα με δεύτερη εισήγηση το υπουργείο Εσωτερικών επίσης θα «διχοτομηθεί».
Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος λένε οι πληροφορίες ότι θα διατηρήσει τις αρμοδιότητες της δημόσιας διοίκησης -σ’ αυτό δεν θα έλεγε όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης- ενώ τα κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας τάξης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα υπάγονται σε άλλο υπουργείο.
Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται -εκτός απροόπτου- στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο Αγροτικής Πολιτικής, ενώ η είσοδος του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση θεωρείται από αρκετά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεδομένη, παρά τη ρήξη που υπάρχει με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Ισχυρός παραμένει ο Γιώργος Σουφλιάς -δεν έχει απορριφθεί το σενάριο των δύο αντιπροέδρων μαζί με τον κ. Παυλόπουλο- ενώ οι γνώμες διίστανται για τις αλλαγές στη Ρηγίλλης, παρά την επιθυμία του κ. Ζαγορίτη να αναλάβει αρμοδιότητες υπουργού.
Το 2009 εξάλλου θα είναι σε κάθε περίπτωση εκλογική χρονιά καθώς τον Ιούνιο διεξάγεται το στοίχημα των ευρωεκλογών.
Κι ενώ το σταυρόλεξο στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται, μια γαλάζια παραίτηση ήρθε αιφνιδιαστικά.
Ο δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης υπέβαλε την παραίτησή του ανήμερα την Πρωτοχρονιά μετά από 18 χρόνια θητείας στη θέση του δημάρχου.
Οι αιτίες κατά πληροφορίες είναι εσωκομματικές, αφού ο κ. Βερώνης που είχε το χρίσμα της Ν.Δ. είχε απέναντί του ένα μόνο αντίπαλο κι αυτόν «αντάρτη», με την υποστήριξη κορυφαίων στελεχών του κόμματος.
Οι τριβές συνεχίστηκαν και στην επιστολή του ο κ. Βερώνης αναφέρει ότι με την παραίτησή του «δίνεται η δυνατότητα σε άξιους και ίσως ικανότερους να διοικήσουν».
Ο κ. Βερώνης διαψεύδει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, και δηλώνει ότι αποσύρεται από τα κοινά για να επιστρέψει στο επάγγελμά του, του πολιτικού μηχανικού.
e-tipos
where you come from!
ΑπάντησηΔιαγραφήAlthough we have differences in culture, but do not want is that this view is the same and I like that!
ΑπάντησηΔιαγραφή