Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Σύσταση Επιτροπών Ψυχολόγων για τους αστυνομικούς...


Υπογράφεται σήμερα Τρίτη η απόφαση για την δημιουργία της πρώτης Επιτροπής Ψυχολόγων στην Αθήνα, που θα αξιολογεί την ψυχική υγεία των αστυνομικών.
Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημοσίας Τάξεως, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατά την συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εγκληματικότητα στη χώρα μας.
Όπως τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης, η διαδικασία ξεκινάει άμεσα και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες υπουργικές αποφάσεις για την σύσταση παρόμοιων Επιτροπών Ψυχολόγων, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε περιοχές που χρειάζονται, ώστε να αρχίσει η ψυχολογική αξιολόγηση των αστυνομικών και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως το πρόσφατο που σημειώθηκε στην αμερικανική πρεσβεία.
Ακόμα, ο κ. Μαρκογιαννάκης κάλεσε κόμματα και φορείς σε διάλογο ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα διάρθρωσης των αστυνομικών μονάδων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπτυξης των μικρών αστυνομικών τμημάτων ενώ γνωστοποίησε ότι εξετάζει αλλαγή του προεδρικού διατάγματος που αφορά στις μεταθέσεις αστυνομικών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου