Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Άγριες συμπλοκές με 6 νεκρoύς στην Τουρκία...


Έξι άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν σε μία σειρά συγκρούσεων που ξέσπασαν την Κυριακή στην Τουρκία, ημέρα που διεξάγονται στην χώρα δημοτικές εκλογές, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.
Οι νεκροί έχουν αναφερθεί σε εκλογικά κέντρα.
Δύο σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ και από ένας στις επαρχίες Σανλιούρφα, Βαν, Καρς και Καισάρεια.
Όλα τα βίαια επεισόδια αναφέρθηκαν την Κυριακή, που διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημάρχων σε περίπου 3.000 δήμους στις 81 επαρχίες της Τουρκίας.
Στις εκλογές, που θεωρούνται περισσότερο ως δημοψήφισμα για τον δημοφιλή πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε περίπου 48 εκατομμύρια.
Σημειώνεται ότι το απόγευμα άρχισε η μετάδοση των πρώτων αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με αυτά, το το κυβερνών "Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης" του Ερντογάν επαληθεύει τις εκτιμήσεις ότι είναι το φαβορί και καταλαμβάνει με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση σε σύγκριση με το δεύτερο τουρκικό κόμμα.
Η τουρκική κυβέρνηση μετά το αναμενόμενο ευνοϊκό εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με δημοσιεύματα του τούρκικου Τύπου, θα προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση.
Την αναθεώρηση του συντάγματος αναμένεται να στηρίξουν και τα κουρδικά κόμματα που βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωπα με το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.
Ο κ. Ερντογάν έχει δηλωσεί ότι θα θεωρήσει αποτυχία εκλογικό ποσοστό μικρότερο από το 47% που είχε κερδίσει στις γενικές εκλογές του 2007.
skai

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου