Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ο ...ιός της πολιτικής αναλγησίας εξαπλώνεται και στα ...καρτοκινητά.!


Ο τρόπος με τον οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στο μέτρο απαγόρευσης της ανωνυμίας, πίσω από την οποία κρύβεται οποιοσδήποτε αποκτά καρτοκινητό, αποτελεί άλλη μια απόδειξη πλήρους αναλγησίας και απουσίας επαφής με την πραγματικότητα.
Έσπευσαν όλοι να δηλώσουν πως η κατάργηση της ανωνυμίας αποτελεί… παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων και κατάργηση προσωπικών δεδομένων.
Προφανώς η Νορβηγία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και άλλες, που δεν επιτρέπουν τα ανώνυμα καρτοκινητά, είναι χώρες όπου δεν γίνονται σεβαστά τα πολιτικά δικαιώματα.
Τα λένε όλα αυτά χωρίς να ντρέπονται.
Και η έλλειψη ντροπής αποκαλύπτει την έλλειψη πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης, ακριβώς από τους υποτιθέμενους θεματοφύλακές τους.
Από πού κι ως πού αποτελεί πολιτικό δικαίωμα η ανωνυμία των καρτοκινητών;
Οι θεμελιωτές των ιδεών περί πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν υπ’ όψιν τους τα… καρτοκινητά και τα κέρδη των εταιριών κινητής τηλεφωνίας;
Οι οποίες μάλιστα μόλις τώρα μας ανακοινώνουν ότι τα 2/3 του τζίρου τους είναι… ανώνυμα, καθώς στη χώρα κυκλοφορούν 13,5 εκατομμύρια ανώνυμα τηλέφωνα;
Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι διατείνονται ότι μάχονται υπέρ κάποιου δικαιώματος, όταν στην πράξη απλώς υποστηρίζουν το δικαίωμα κάποιων να απειλούν και να εκβιάζουν κρυπτόμενοι πίσω από ένα ανώνυμο καρτοκινητό.
Είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις ανθρώπων που ζουν έναν εφιάλτη, δεχόμενοι τέτοιες συνεχείς παρενοχλήσεις.
Είναι πολλοί οι αλήτες που απειλούν κοπέλες αναστατώνοντας τις ίδιες και τις οικογένειές τους.
Κι όταν κάποιοι προσπαθούν να μάθουν ποιος είναι ο νταής που τους ενοχλεί, πέφτουν πάνω στο τείχος της καρτοκινητής ανωνυμίας.
Αυτοί δεν έχουν δικαιώματα;
Τίποτε από τα παραπάνω δεν γνωρίζουν οι υπερασπιστές των «δικαιωμάτων»;
Δεν ζουν σ’ αυτόν τον πλανήτη, δε έτυχε να ακούσουν κανένα τέτοιο περιστατικό; Ζουν μόνο μέσα στον μικρόκοσμο των κομμάτων τους, στις λιμουζίνες και στην πολυτέλεια των γραφείων τους;
Εκτός τόπου και χρόνου;
Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που με νόμο, το 2006, επέτρεψαν την ανωνυμία των καρτοκινητών.
Οφείλουν να μας πουν γιατί το έκαναν.
Και οφείλουμε να μάθουμε τι υποκρύπτεται πίσω από μια τόσο ύποπτη διάταξη.
Σ.Β.

1 comments:

  1. Όποιος έγραψε το παρόν άρθο, προφανός δεν έχει ιδέα ούτε απο το σύνταγμα, ούτε απο τις οδηγίες της ΕΕ, ούτε απο τα δικαιώματα. Η ανωνυμία είναι δικαίωμα. Η ταυτοποίηση όπου πρέπει να επιβληθεί πρέπει να γίνεται με ομαλό τρόπο. Για τις χώρες που αναφέρθηκαν παραπάνω πχ Γερμανία και Γαλλία. Όντος είχαν προχωρίσει σε καταγραφή των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων. Παρότι η καταγραφή γίνοταν με απλό τρόπο απο ότι στην Ελλάδα, πλέον στην γερμανία αυτό το μέτρο ναυάγησε και έχει επανέλθει η ανωνυμία στα καρτοκινητά. Στην δε Γαλλία τα στοιχεία που ζητούνται είναι μόνο το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός ενός έγγραφου ταυτοποίησης. Ταυτοποίηση με φωτοτυπία ταυτότητας, που μόνο στην Ελλάδα το έχουμε αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε μπερδέψει πάρα πολύ το θέμα της φάρσας με τις εγκληματικές ενέργειες. Διάβασα παραπάνω για αλήτες που παραινοχλούν κορίτσια στα κινητά. Υπαρχει λύση η αλλαγή αριθμού. Λύση για τις φάρσες ακόμα και με ταυτοποιημένα καρτοκινητά πέρα απο τη φραγή και την αλλαγή αριθμού δεν υπάρχει. Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει έναν που κάνει φάρσες καθώς απαγορεύεται να γίνεται ασύστολη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις. Όποιος είναι ημιμαθείς, ας ανατρέξει στο άρθρο 19 του συντάγματος, στον νόμο 2462/97, στον νόμο 3115/2003, στον νόμο 3471/06 και στον νόμο 3674/08. Μπορεί επίσης να ανατρέξει στις οδηγίες 2002/58/ΕΚ και 2006/24/ΕΚ. Ακόμα και η οδηγία 2006/24/ΕΚ που επιβάλει την διατήρηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων απο 6 μήνες έως 2 χρόνια, δεν επιβάλει ταυτοποίηση καρτών προπληρωμένου χρόνου. Η ταυτοποίηση καρτοκινητών έχει χαρακτηριστεί ως ανούσια και αναποτελεσματική. Ο νόμος 3783/09, το μόνο που έκανε ήταν να επιβάλει ταυτοποίηση καρτοκινητών. Όχι όμως και να επιτρέψει να γίνεται άρση του απορρήτου για το κάθε τι που μας ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή