Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Οι ..."περιβαλλοντικές οργανώσεις" προτείνουν το κλείσιμο της Εγνατίας.!!!


Κατασκευαστικές ατέλειες στην Εγνατία
"βλέπουν" οι ...περιβαλλοντικές οργανώσεις
--------------------------------------------------
Παγίδα θανάτου για τα άγρια ζώα αποδεικνύεται η Εγνατία.
Μετά τις αρκούδες που πέφτουν θύματα τροχαίων, ένας λύκος χτυπήθηκε επίσης από διερχόμενο αυτοκίνητο στην περιοχή Γρεβενών.
Ένας αρσενικός λύκος παρασύρθηκε στην Εγνατία αφού είχε μπει στον αυτοκινητόδρομο υπερπηδώντας τον προστατευτικό φράχτη, ο οποίος σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν έχει το κατάλληλο ύψος και ταυτόχρονα δεν είναι καλά στερεωμένος, με αποτέλεσμα τα άγρια ζώα να τον διαπερνούν και ο πληθυσμός τους να αποδεκατίζεται.
Το νεκρό ζώο, που περιλαμβάνεται στα προστατευόμενα είδη, εντόπισε στο 7ο χιλιόμετρο του τμήματος Γρεβενά - Σιάτιστα ένας θηροφύλακας της κυνηγετικής ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος ειδοποίησε την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ.
Όταν οι άνθρωποι της οργάνωσης έφτασαν στο σημείο της σύγκρουσης, το ζώο είχε ήδη περισυλλεγεί από τους υπεύθυνους συντήρησης της Εγνατίας Οδού. Διερευνώντας την περιοχή του δυστυχήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ενήλικος λύκος είχε προσπαθήσει να διασχίσει τον δρόμο για να τραφεί από σκοτωμένα ζώα που κείτονταν στο πλάι, έχοντας περάσει τον προστατευτικό φράχτη - που σε πολλά σημεία του είναι ασταθής, η πρόσφυσή του στο έδαφος χαλαρή με πολλά κενά και το ύψος του χαμηλό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου