Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Γ. Παπανδρέου: "Όχι σε εμπορευματοποίηση του πόνου"


Την πλήρη αντίθεσή του στις αντιλήψεις που θέλουν σε καιρούς οικονομικής κρίσης να εγκαταλείπονται οι προνοιακές δομές και ιδιαίτερα εκείνες που ασχολούνται με ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ψυχικώς νοσούντες και οι τοξικομανείς, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε επίσης ότι η πρόνοια δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας αλλά είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση, η εφαρμογή των επιστημονικών συμπερασμάτων και η πρόσληψη προσωπικού.
«Το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε με την εμπορευματοποίηση του πόνου, ούτε από μόνο του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πριν από 20 χρόνια υπήρχε μια μεσαιωνική κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας με την ύπαρξη δέκα μεγάλων ψυχιατρείων, τα οποία όμως λειτουργούσαν ως «αποθήκες ανθρώπων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι έκτοτε έγιναν μεγάλες προσπάθειες αποασυλοποίησης των ασθενών και επανένταξής τους.

Αναφερόμενος ειδικά στα ναρκωτικά ο κ. Παπανδρέου, έκανε ειδική μνεία στον πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων που βρίσκονται στις λίστες αναμονής για χορήγηση υποκαταστάτων και είπε, ότι με τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος και αυστηρούς ελέγχους θα μπορούσε ο αριθμός της αναμονής να μειωθεί και να χορηγούνται σε ορισμένες περιπτώσεις και πάντα υπό τις προϋποθέσεις του αυστηρού ελέγχου τα υποκατάστατα ακόμα και στο σπίτι.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου