Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία, αλλά με ...Καραμανλή Πρωθυπουργό.!!!



Μόνο έτσι μπορούν να ερμηνευτούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αφού φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ, αλλά τον κ. Παπανδρέου πολύ πίσω από τον κ. Καραμανλή, και με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα...

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει πως πρωταρχικός στόχος της είναι η αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, βάζοντας τελεία και παύλα στα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συνεχίζει να προηγείται του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας «Rass» για «Το Παρόν», στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο κ. Καραμανλής υπερέχει του κ. Παπανδρέου, με 11,8 εκατοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 44,7%, έναντι 32,9% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην πρόθεση ψήφου η
ΝΔ συγκεντρώνει 30,9%,
το ΠΑΣΟΚ 34,2%,
το ΚΚΕ 7,2%,
ο ΣΥΡΙΖΑ 6%,
ο ΛΑΟΣ 4,4% και
οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%.

"...Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προηγείται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όμως το ποσοστό των αναποφάσιστων που παραμένει μεγάλο, δείχνει ότι προσδοκούν από τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον του τόπου..." τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, που απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

"...Οι πολίτες και μνήμη έχουν και κρίση. Γνωρίζουν ότι ο μόνος λόγος που ζητά εκλογές ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη..." σημείωσε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ερωτηθείς στην «Καθημερινή» για το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, το απέδωσε στη δύσκολη συγκυρία.

"...Το πρόβλημά μας δεν είναι η αντιμετώπιση των δημοσκοπήσεων, αλλά η αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η διαφορά δεν έχει παγιωθεί. Διαπιστώνω ένα κλείσιμο της ψαλίδας, το οποίο θα ήταν μεγαλύτερο αν δεν προέκυπταν απρόβλεπτα γεγονότα..." είπε.

1 comments: