Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση...


Τις δεσμεύσεις του για τους αγρότες καθώς και για τη διακυβέρνηση της χώρας όταν κερδίσει τις εκλογές παρουσίασε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα», είπε, ο Γ. Παπανδρέου ζητώντας από τον Κ. Καραμανλή να δώσει το λόγο στο λαό.
Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του μέχρι το τελευταίο ευρώ. Τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης που έχει σχέδιο, αλλά επανέλαβε ότι δεν δίνει λευκή επιταγή στον Κ. Καραμανλή, για να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την κάλεσε «να κάνει τόπο για να περάσει η Ελλάδα», προσθέτοντας: «ας δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει: ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, έξοδο από την κρίση ή χρεοκοπία, αξιοπρεπή διαβίωση ή φτώχεια, ασφάλεια ή ανασφάλεια, προστασία του δημοσίου πλούτου ή ξεπούλημα και λεηλασία του, φόβος και υποταγή στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ή ισχυρή και περήφανη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας».
«Εγώ λέω «ναι» στη συναίνεση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αλλά συναίνεση με σχέδιο και στόχους για το λαό. Συναίνεση χωρίς σχέδιο και χωρίς στόχους - όπως ζητά ο κ. Καραμανλής- είναι απλώς λευκή επιταγή να συνεχίζει την αδιέξοδη, άδικη και αναξιόπιστη πολιτική. Είναι λευκή επιταγή για αδράνεια και μεγαλύτερη κρίση. Για να συνεχίσουν να κυβερνούν οι λίγοι, οι ισχυροί και οι ευνοούμενοι, να επιβιώνει ο παρασιτισμός, να συνεχίζεται η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η διαφθορά και η ανισότητα. Τέτοια λευκή επιταγή εμείς δεν δίνουμε», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.Σε ότι αφορά στις ευρωεκλογές, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε σε αλλαγή τους συσχετισμούς δυνάμεων υπέρ των σοσιαλιστών σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ποιος μας είπε ότι πρέπει να αποδεχθούμε μια συντηρητική Ευρώπη μόνο της αγοράς και του ενιαίου νομίσματος και δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της οικονομικής και πολιτικής ένωσης και ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου που επενδύει στην γνώση και την καινοτομία, στον άνθρωπο και το περιβάλλον;»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι μπροστά στην κρίση των τελευταίων πέντε ετών από τη διακυβέρνηση της ΝΔ η χώρα και η ελληνική οικογένεια μπαίνει εξουθενωμένη στη διεθνή κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες - με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα - τις οποίες ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ εντελώς ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κωνσταντίνα Κούνεβα λέγοντας ότι τιμά τον αγώνα της και προσθέτοντας ότι το μήνυμά της είναι ότι «η γυναίκα πρώτη απολύεται και τελευταία προσλαμβάνεται».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι χωρίς αναπτυξιακό στόχο δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση και παρουσίασε στη συνέχεια τις πέντε βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες εστιάζουν στην «πράσινη ανάπτυξη», την «ελληνική φωνή παντού με αξιώσεις που παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις και υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια».
Στην ανάπτυξη της παιδείας, στη δημιουργία σύγχρονου κοινωνικού κράτους και στην δημοκρατική αναδόμηση του κράτους.
Αναφερόμενος ειδικά στα προβλήματα της Ηπείρου, ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη τόσο της περιοχής όσο και γενικότερα της ελληνικής περιφέρειας, έθεσε ερωτήματα στον πρωθυπουργό πού πήγαν τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί για την περιφέρεια και τόνισε ότι το παρόν και το μέλλον της Ηπείρου είναι «ανεξίτηλα χαραγμένο από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ:
Εγνατία, λιμάνι Ηγουμενίτσας, υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου, Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Πανεπιστημιούπολη στην Δουρούτη».
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ήπειρος μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, να γίνει πυλώνας συνεργασίας Ελλάδας - Αλβανίας μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και στην ανακατανομή των πόρων υπέρ των περιφερειακών προγραμμάτων.
Τόνισε ότι είναι η ώρα να αλλάξει πορεία η χώρα ενώ απαντώντας στο ρητορικό ερώτημα πού θα βρει το ΠΑΣΟΚ τα λεφτά;
Επανέλαβε: «από την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το μεγάλωμα της πίτας με την πράσινη ανάπτυξη, την περικοπή των σπαταλών του κράτους, την χρηστή διαχείριση του υπάρχοντος πλούτου, τους πόρους από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και την ΕΕ».
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχουν επιλογές για την Ελλάδα μεταξύ του δρόμου της αδράνειας και του δρόμου που προτείνει το ΠΑΣΟΚ με την ένωση των ελλήνων γύρω από μια αναπτυξιακή κοινωνική περιβαλλοντική συμφωνία, ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αλλαγής και ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης για μια νέα πορεία της χώρας.
Και κατέληξε λέγοντας ότι «ο λαός με την ψήφο του θα διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους και θα διαλέξει το ΠΑΣΟΚ».

2 comments:

  1. Και κατέληξε λέγοντας ότι «ο λαός με την ψήφο του θα διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους και θα διαλέξει το ΠΑΣΟΚ».
    ==================================
    Diladi to pasok einai sto diko tou kosmo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή