Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Άσφαιρα ...πυρά (εκ του ασφαλούς) από τον Τσίπρα.!


"...Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπονομεύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και αποτελεί πλήγμα στα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων...", τόνισε σε ομιλία του προς την Πανελλαδική Εργατική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ , αλλά και στις σημερινές του θέσεις, τονίζοντας ότι η καινούρια πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ "...για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας...", ξαναθυμήθηκε τους ανέργους.
Παράλληλα, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ γιατί με τους αντιεργατικούς νόμους από το 1998-2001, θέσπισε την εργασιακή απορύθμιση, τα ανασφάλιστα και κακοπληρωμένα προγράμματα στέιτζ και μετέτρεψε νεολαία και μετανάστες σε πειραματόζωα εφαρμογής ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Επίσης, κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να απαντήσει καθαρά, αν δέχεται ή όχι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις γυναίκες.
Αναφερόμενος στη δράση των συνδικάτων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κεντρικό ερώτημα της επόμενης περιόδου είναι "ποιος θα πληρώσει την κρίση".
Η περίοδος αυτή, είπε, "...είναι κρίσιμη και τα συνδικάτα μπορούν και πρέπει να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, γιατί τώρα είναι η ώρα της μάχης...".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου