Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ.


Η Ελληνική Αστυνομία, η οποία επικρίθηκε έντονα από την ελληνική κοινή γνώμη, επειδή δεν προέβη σε συλλήψεις και δεν αντιμετώπισε την εναντίον της βία με ανάλογη στάση, κατηγορείται τώρα από τη Διεθνή Αμνηστία ότι τους τελευταίους μήνες (κυρίως το Δεκέμβριο) κατέφυγε στη βία για να αντιμετωπίσει την έκρυθμη κατάσταση και κυριάρχησε στην Αθήνα.
Σε σύντομη έκθεση, με τίτλο «Ελλάδα: Καταγγελίες για καταπατήσεις κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων», η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει μοτίβα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - σύμφωνα με ισχυρισμούς των «θυμάτων» - διαπράχθηκαν από αστυνομικούς εναντίον πολιτών και περιλαμβάνουν υπερβολική χρήση βίας και πυροβόλων όπλων, βασανιστήρια ή άλλες μορφές κακομεταχείρισης, αυθαίρετη κράτηση και στέρηση της άμεσης πρόσβασης σε δικηγόρους.
"...Για πολλοστή φορά, αστυνομικοί στην Ελλάδα κατηγορούνται για χρήση υπερβολικής βίας εναντίον διαδηλωτών ή για στέρηση των δικαιωμάτων κρατουμένων...", επισήμανε η Νίκολα Ντάκγουερθ, διευθύντρια του Προγράμματος Έρευνας και Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

3 comments:

  1. Δυστυχως το μονο που μπορει κανείς να κατηγορήσει την Αστυνομία ειναι για την μη χρήση αποτρεπτικης βιας. Τα τυπακια της διεθνούς αμνηστίας ποια είναι και τι παιχνιδια παίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοί δίνουν πληροφορίες στη Διεθνή Αμνηστία; Μήπως το γνωστό Δίκτυο; Και ποιον ρόλο παίζει η "ΜΚΟ" Διεθνής Αμνηστία; Είναι εξοργιστικό να κατηγορεί μία κατεξοχήν αδρανή αστυνομία για υπέρβαση καθήκοντος.
    Είπε και άλλα ωραία η Διεθνής Αμνηστία: Ότι και καλά να μην απελαθούν συλληφθέντες για ποινικά αδικήματα λαθρομετανάστες στις χώρες προέλευσής τους (π.χ. Αφγανιστάν) γιατί εκεί ισχύει η...θανατική ποινή.
    (Σκασίλα μας μεγάλη, ας πρόσεχαν τα μπουμπουκάκια που τα έσκασαν χοντρά στους δουλέμπορους για να μας κουβαληθούν - άραγε πού τα βρήκαν τόσα χρήματα αφού πένονται;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα γνωστά...
    Βούηξε ο ντουνιάς τον Δεκέμβριο με τα Ελληνικά καμμώματα. Έπρεπε και η ΔΑ να δώσει το παρόν με τον γνωστό και απαράλλαχτο τρόπο.

    Κάτι ξέρει ο... Chavez που τους πετάει όλους αυτούς τους κανίβαλους έξω από την βενεζουέλα...

    Όλες αυτές οι ΜΚΟ λαμβάνουν χοντρό χρήμα. Συντάσουν λοιπόν τις εκθέσεις τους για να δείξουν ότι κάτι κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή