Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Επίσημη "πρώτη" του ΚΚΕ στα Γιάννενα...


Ξεκίνησαν στα Γιάννενα οι ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις εν όψει των Ευρωεκλογών, με την ομιλία προχθές το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Ε. Στέφανου Λουκά.
Ήταν η πρώτη επίσημη κομματική εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές στην Ήπειρο, αποδεικνύοντας ότι το Κ.Κ.Ε. "ρίχτηκε" νωρίτερα στον προεκλογικό αγώνα από τα άλλα κόμματα.
Ο κ. Λουκάς καταδίκασε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δυο μεγάλων κομμάτων, αλλά και των κομμάτων που μπορεί να αποτελέσουν εναλλακτική επιλογή και ζήτησε την μαζική και μαχητική ενίσχυση του ΚΚΕ.
"...Είμαστε πανέτοιμοι για τις ευρωεκλογές, αλλά και για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν..." είπε το στέλεχος του Κ.Κ.Ε.Σύμφωνα με τον κ. Λουκά, βασικό κριτήριο της ψήφου στις Ευρωεκλογές πρέπει να είναι η στάση των κομμάτων στη συνθήκη του Μάαστριχτ.
Σχετικά με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης πρόωρων εθνικών εκλογών, ο κ. Λουκάς δεν το απέκλεισε.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι παραπλανά το λαό, αποσιωπά το ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ, καλλιεργεί αυταπάτες ότι είναι δυνατό μέσα στα πλαίσια της ΕΕ να ακολουθηθούν φιλολαϊκές πολιτικές.
Τέλος για τον ΛΑΟΣ σημείωσε ότι στηρίζει όλες τις αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ, ωστόσο παρουσιάζεται ως ευρωσκεπτικιστής, ως αντιΗΠΑ, προσπαθώντας παράλληλα να κρύβει τις επικίνδυνες ρατσιστικές - εθνικιστικές του θέσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου