Σάββατο 11 Απριλίου 2009

"Πυροτέχνημα" η πρώτη κατάθεση Μανούση...


"Στον αέρα" αποδεικνύονται οι καταγγελίες του επιχειρηματία Φ. Μανούση εις βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη για εκβίαση.
Στη μαραθώνια κατάθεσή του ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ο επιχειρηματίας ερωτηθείς από βουλευτές παραδέχθηκε ότι "...ουδέποτε του ζήτησε χρήματα ο ίδιος ο Αριστοτέλης Παυλίδης..." και ότι την εκτίμηση για ηθική αυτουργία του πρώην υπουργού ο κ. Μανούσης τη συμπέρανε "...από τη μακροχρόνια συνεργασία του πρώην υπουργού με τον Π. Ζαχαρίου..."
Παραδέχθηκε, επίσης, ότι "...δεν έχει μάρτυρες, όταν έδωσε τα 100.000 ευρώ, ούτε και μάρτυρες όταν έδινε τις επιταγές στον κ. Ζαχαρίου..." και ότι δεν έχει υλικό βιντεοσκόπησης που να αποκαλύπτει τη συναλλαγή με τον Π. Ζαχαρίου, επειδή είχε παρέλθει η περίοδος κατακράτησης της εγγραφής στη μνήμη του σκληρού δίσκου.
Παραδέχθηκε, επίσης, ότι οι κάμερες ήταν τοποθετημένες στο γραφείο του σε εμφανές σημείο, με ταμπέλα, μάλιστα, που προειδοποιούσε ότι ο χώρος βιντεοσκοπείτο.
Βουλευτές - μέλη της επιτροπής υπογράμμιζαν την …ασθενή μνήμη του επιχειρηματία ως προς το αν οι επιταγές που φέρεται να έδωσε στον Π. Ζαχαρίου ήταν οπισθογραφημένες, αφού μια κρίσιμη λεπτομέρεια δήλωσε ότι δεν τη θυμάται (σ.σ. αν οι επιταγές δεν ήταν οπισθογραφημένες δεν ήταν δυνατόν να εισπραχθούν).
Ο κ. Μανούσης δήλωσε ότι τις επιταγές δεν εισέπραξε κανείς μέχρι σήμερα και ότι για να δώσει ρευστό 100.000 ευρώ στον κ. Ζαχαρίου προεξόφλησε επιταγή.
Από τη δικογραφία προκύπτει όμως πως συνεργάτες του έχουν δηλώσει ότι τα 100.000 ευρώ ο κ. Μανούσης τα πήρε για να τα δώσει στη συνέχεια με ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό.
Γιατί έχει σημασία η τελευταία λεπτομέρεια;
Διότι αν τα 100.000 ευρώ ο κ. Μανούσης τα έχει κάνει ανάληψη από τράπεζα, ανοίγει ζήτημα άρσης του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνηθεί πόσο βάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί του.
Ο επιχειρηματίας Φ. Μανούσης φέρεται να δήλωσε ότι, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση που είχε από το υπουργείο Αιγαίου, έπαιρνε κανονικά δρομολόγια από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ότι εξέθεσε τα «βάσανα» και τις περιπέτειες που είχε με τον Αριστοτέλη Παυλίδη στον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος όμως δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Ερωτηθείς ο Μ. Κεφαλογιάννης δήλωσε:
"...Με έκπληξη πληροφορήθηκα τους ισχυρισμούς του πλοιοκτήτη Μανούση. Σας βεβαιώ, όμως, ότι ουδέποτε ο κ. Μανούσης με είχε ενημερώσει για τα όσα δηλώνει τώρα. Άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου στο ΥΕΝ δεν είχα ποτέ κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μανούση..."
--Το έχουμε ξαναπεί:
Πολύς λόγος για το τίποτα...
G.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου