Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Ο "εχθροκύπριος" Έρογλου κέρδισε τις ..."εκλογές" στα κατεχόμενα.


Στασιμότητα και πάγωμα των συνομιλιών διαβλέπουν οι Κύπριοι αναλυτές μετά την κυριαρχία του Έρογλου στις "εκλογές" της Κατεχόμενης Κύπρου την Κυριακή, δεδομένου ότι ο Εθνικιστής πολιτικός τάσσεται υπέρ της δημιουργίας συνομοσπονδίας δύο κρατών.
Την ίδια στιγμή όμως, οι πολέμιοι του Σχεδίου Ανάν Ελληνοκύπριοι εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει μία περίοδος η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει αργότερα σε θετικές εξελίξεις καθώς είχαν απογοητευθεί από τους χειρισμούς του Κύπριου Πρόεδρου Δημήτρη Χριστόφια.
Να διευκρινιστεί ότι ο Ταλάτ θα συνεχίσει να είναι ο διαπραγματευτής στις συνομιλίες εκπροσωπώντας τη Βόρεια πλευρά του νησιού, ωστόσο εκτιμάται ότι με την εκλογή Έρογλου στη θέση της "Προεδρίας", πλέον δεν θα έχει την απόλυτη ελευθερία των θέσεων.
Την ίδια στιγμή η εκλογή του Έρογλου ήταν αναμενόμενη εξ' αίτίας του γεγονότος ότι σε σύνολο 160.000 ψηφοφόρων οι πλέον των 100.000 ήσαν έποικοι που έφθασαν στα Κατεχόμενα από την Τουρκία, μετά τις υποσχέσεις της Τουρκικής κυβέρνησης για διάθεση δωρεάν περιουσιών και διασφάλιση μιας ποιοτικότερης διαβίωσης.
ΑΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου