Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα


Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να δοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Αριστοτέλη Παυλίδη.
Από το πόρισμα θα εξαρτηθεί η παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Αιγαίου με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, μετά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Μανούση.
Όχι στο αίτημα 78 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να οριστεί νέα προανακριτική για την δεύτερη δικογραφία κατά του Αριστοτέλη Παυλίδη, που αφορά στην άγονη γραμμή Δωδεκανήσου είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Την Τρίτη κατέθεσε εκ νέου στην επιτροπή ο αδελφός του πρώην υπουργού κ. Αναστάσιος Παυλίδης, αλλά και ο επιχειρηματίας κ. Κλέαρχος Ρούτσης, ο οποίος είχε κάνει τραπεζικές καταθέσεις στο όνομα του Αναστάσιο Παυλίδη.
Ο αδελφός του κ. Παυλίδη δικαιολόγησε όλες τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών, ενώ υποστήριξε ότι από το 1985 έχει κάνει γενικό πληρεξούσιο τον αδελφό του, ενώ ο επιχειρηματίας Ρούτσης υποστήριξε ότι την περίοδο 2000-2001 είχε λάβει τμηματικά από τον αδελφό του πρώην υπουργού το ποσό των 110 εκατομμυρίων δραχμών, με σκοπό τη δημιουργία τουριστικής μονάδας στο Γαλαξίδι.
Η μονάδα, ωστόσο, δε χτίστηκε ποτέ λόγω χαμηλού συντελεστή δόμησης και έτσι την περίοδο 2002 – 2008 ο κ. Ρούτσης επέστρεψε τμηματικά τα χρήματα που είχε δανειστεί.
Απαντώντας γιατί έκανε σπαστές καταθέσεις, ο κ. Ρούτσης υποστήριξε πως αυτό έγινε γιατί δε θυμόταν τον αριθμό φορολογικού μητρώου.
Ενόψει της μυστικής ψηφοφορίας στις 4 Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος επανέλαβε ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. "...Πρόθεσή μας είναι να αφήσουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία να εξελιχθεί...", είπε χαρακτηριστικά.
skai

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου