Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Μια δήθεν απεργία πείνας - σήριαλ για λόγους εντυπώσεων.



Αγαπητέ κ. Γιαννιώτη, σε παρακολουθώ κι' εσένα όπως και άλλα μπλοκ.
Γράψε δυο γραμμές αν θέλεις σε παρακαλώ για μια απορία που μου έχει σπάσει στην κυριολεξία τα νεύρα, και δεν μπορώ να βρω άκρη. Την ήξερα βέβαια την απάντηση, αλλά χθές την επιβεβαίωσα και την επαλήθευσα και από άλλη πηγή.
Περιφέρομαι από περιέργεια σε κάποια μπλοκ της πλάκας και διαβάζω για τον δήθεν απεργό πείνας Θεόδωρο Τενέζο.
Κάποια μπλοκ τον παρουσιάζουν σαν έναν ήρωα που πετάει στον κάδο απορριμάτων τη ζωή του για να μας προστατέψει δήθεν από το μονωπολιακά καρτέλ του σιδήρου και άλλα τέτοια σαχλά.
Μάλιστα σήμερα λένε ότι συμπληρώνει ...106 μέρες απεργίας.
Για πόσο κορόϊδα μας περνάτε ρε παιδιά;
Και για να λέμε κάποιες αλήθεις έχω να σας πω τα εξής:
Το επάγγελμά μου είναι νοσοκόμα με υπηρεσία 28 ετών σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.
Εκτός από την δική μου πείρα, ρώτησα και έναν γιατρό για να επιβεβαιώσω τις απορίες μου.
Γιατρέ, μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος χωρίς φαγητό για 105 μέρες; Η ερώτηση έγινε χθές.
Καλά παλάβωσες τελείως; μου λέει. Τόσο ζούνε μόνο τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Ο άνθρωπος μόλις και μετά βίας μπορεί να αντέξει 60 μέρες κι' αυτό γιατί η στέρηση τροφής θα τον οδηγήσει σε κώμα και μετά το κώμα σε 4-5 μέρες το πολύ θα πεθάνει.
Λοιπόν μπλοκάκηδες της πλάκας, αφήστε το παραμύθι της Χαλιμάς, γιατί έχουμε περισσότερο μυαλό από όσο νομίζετε.
Απευθύνομαι μόνο στα μπλοκ που παρουσιάζουν τον Τενέζο σαν ήρωα.
Φτάνει πια! , που λέει και ο Γιώργος.
Μήπως εκεί κοντά που κάνει την δήθεν απεργία ο Τενέζοςυ πάρχει κανα σουβλατσίδικο και ρίχνει το ...καταπέτασμα, όταν η πόλη κοιμάται;
Σοβαρευτείτε λίγο ρε αγράμματοι και αμόρφωτοι μπλοκάκηδες της πλάκας.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Νίκη Λ.

15 comments:

  1. ΤΟΝ ΤΑ΄Ι'ΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ. ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ? 66 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΜΠΟΜΠΙ ΣΑΝΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ 28 ΚΙΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΝΕΖΟΣ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ. ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ BLOGGERS ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΝΕΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρια μου στο ηλιθιοεδειχναν τον ηλιο και αυτος κοιτουσε το δακτυλο.Εαν ο Τενεζος εχει δικιο οτι υπαρχει καρτελ χαλυβα δεν σε απασχολεί τοσο βολεμενη-πορομενη κομματικα είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαρτάται ποιόν ήλιο του έδειχναν.
    Αν του έδειχναν τον ήλιο του πασοκ καλά έκανε και κοίταζε το δάχτυλο, αφού έτσι κι' αλλιώς τον κανονικό ήλιο δεν μπορείς να τον δεις κατάματα. Σε στραβώνει, όπως και οι ιδέες που έχεις για κάποιες αηδίες που υποστηρίζεις.
    Και όσο για το βολεμένη που λες, έπεσες διάνα. 28 χρόνια νοσοκόμα είμαι. Για κάνε μια αφαίρεση από το σήμερα. Ξύπνα σύντροφε. Σου πέρνουν οι κότες το ψωμί από τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς την Κα Νίκη - νοσοκόμα που μας έτσειλε το συγκεκριμένο θέμα: _______________________________

    Κα Νίκη, το φιλικό blog "tolimeri", μας έστειλε τον παρακάτω σύνδεσμο, ο οποίος αποτελεί και την επιστημονική εξήγηση - διευκρίνιση, όσον αφορά το θέμα του κ. Τενέζου.
    Σας παρακαλώ θερμά λοιπόν κ. Νίκη, και προκειμένου να μη γίνει νέα ανάρτηση για το ίδιο θέμα και κατηγορηθούμε ως "έμμονοι", θα πρέπει να επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση.

    http://tolimeri.blogspot.com/2009/04/70.html

    Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας.

    gianniotis.

    ΥΓ: Και καλό θα ήταν να γινόσασταν πιο σαφής, κατονομάζοντας τα blogs της ...πλάκας, - όπως λέτε - διότι το blog "tolimeri", δεν συγκαταλέγεται σ' αυτά, όπως και πολλά άλλα.
    Μην γενικεεύτε λοιπόν, γιατί θα αναγκασθούμε προσεχώς να επεμβαίνουμε στα κείμενά σας, κάτι που δεν το έχουμε κάνει ποτέ μέχρι σήμερα.
    Και πάλι σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ELA RE GIANIOTI POU DINEIS KAI EKSIGISEIS STO PRASINOROUFIANIKO LIMERI.ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν η κα Νίκη ήταν όντως νοσοκόμα, θα είχε κάνει ένα κόπο να ρίξει μια ματιά στις τελευταίες εξετάσεις του Θεοδώρου και να εξαγάγει τα συμπεράσματά της για το κατά πόσον μπορεί να είναι ζωντανός ή όχι και σε τί κατάσταση ύστερα από 108 μέρες πρόσληψης μόνο νερού, ζαχαρόνερου, αλατόνερου και χυμών (βύσσινο και ντομάτα).

    Άλλα 40 περίπου τέτοια... θαύματα είχαν γίνει στην Τουρκία μεταξύ 2000-2004, όπου οι πολιτικοί κρατούμενοι των «λευκών κελιών» είχαν αντέξει, με το ίδιο πρωτόκολλο, μέχρι 324 μέρες...

    Ο Μπόμπι Σαντς έκανε απεργία πείνας με πρόσληψη μόνο νερού. Σκέτου.

    Παρ' όλη την προσπάθειά μας για όσο το δυνατόν περισσότερη πρόσληψη σακχάρων, έχει ήδη χάσει 36 κιλά (αδύνατον για σιτιζόμενο άνθρωπο). Η «κα Νίκη» ίσως, ύστερα από «28 χρόνια νοσοκόμα» να το γνωρίζει.

    Μπορεί άνετα όποιος τρίτος επιθυμεί να έρθει εδώ και να εξετάσει. Έχουμε απευθύνει έκκληση επανειλημμένα να έρθουν γιατροί να εξετάσουν ό,τι θέλουν. Γιατί δεν έρχεται κανένας; Μήπως για να μπορούν κάποιοι/ες «νοσοκόμοι» ή «bloggers» να λένε άνετα ό,τι γουστάρουν με δήθεν στοιχεία (του στυλ «ρώτησα» και «μου είπανε» και «ξέρετε, ο Μπόμπυ Σαντς»);

    Τα τελευταία ιατρικά δεδομένα εδώ:

    http://tenezos.blogspot.com/2009/03/blog-post_7866.html

    Επιπλέον, μπορεί ο οποιοσδήποτε να μείνει εδώ και να τσεκάρει τί κάνει ο Θεόδωρος και πότε. Όπως άλλωστε κάναμε εμείς. Τα λοιπά εκ του πονηρού και προφανώς πρόκειται για γαλαζομπλεδοπρασινοκοκκινοπορτοκαλοσκατουλί παπαγαλάκια συμφερόντων. Τίποτε άλλο.

    Λουκάς Σταμέλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρθα και εγώ...

    Καλησπέρα, ονομάζομαι Χρήστος Άλμ και είμαι και εγώ με την σειρά μου ιδιοκτήτης ένος μπλογκ της πλάκας εν ονόματι www.papatrexasnews.blogspot.com . Δεν γνωρίζω αρκετά για την έκταση που έχει αυτή η δημοσίευση, και φυσικά το τι μπορεί να υπάρχει πίσω από αυτήν την δυσφημιστική δημοσίευση, οπότε επιτρέψτε μου να απαντήσω βάση της δημοσίευσης και μόνο.

    Η ιστορία της κας Νίκης μου θυμίζει κάτι διαφημίσεις που εμφανίζονται κατά καιρούς σχετικά με μαγικά χαπάκια αδυνατίσματος που κάποιος Dr.John ή Dr.οτιναναι επιβεβαιώνει εν ανωνυμία την αποτελεσματικότητα του χαπιού, χωρίς να έχει δημοσιεύσει ούτε κάποια έγκριση από τον ΕΟΦ ούτε καν τα στοιχεία της ιατρικής του ιδιότητας.

    Έτσι και εδώ... λάβατε εσείς, ένα γράμμα "απορία(;)", από κάποια νοσοκόμα Νίκη Λ, η οποία από γνήσιο ενδιαφέρον ρώτησε τον Γιατρό της, ο οποίος ρώτησε τον θεό και πάλι λέγοντας... λαοπλανίες δηλαδη με χρωματική σάλτσα για τους ρέκτες του είδους, και από ευθύνη των λέξεων αυτών... καμία απολύτως.

    Εφόσον θέμα για το εάν μπορεί να κρατήσει μια απεργία πείνας Νερό αλάτι-Νερό ζάχαρη τόσες μέρες δεν τίθεται, αφού εάν συνεχιστεί αυτό το θέμα, τότε αρχίζουμε να μιλάμε για ψευτιά, από την στιγμή που το wikipedia γράφει για απεργίες Πείνας που κράτησαν 324 ημέρες, και η δυσφήμηση αυτού του δεδομένου, αποτελεί βλασφημία κατά των πεσόντων απεργών πείνας στα γνωστά Λευκά κελιά της Τουρκίας (ποσό εύκολα ξεχνάμε...).

    Οπότε μιλάμε για την γνησιότητα της απεργίας Πείνας του κου Τενέζου. Από οποιονδήποτε ιδιώτη γιατρό, ή ακόμα και από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αυτού το κράτους αφού στην περίπτωση που ήταν ψευδής η απεργία πείνας, θα επρόκειτο για έγκλημα... δίνεται η δυνατότητα να ελεγχθεί η απεργία πείνας, και κάτι μου λέει ότι οι αντίδικοί του θα τρέχανε πρώτοι να στείλουν γιατρό για να τον ελέγξει, που αυτή την στιγμή κρατούν σιγή ιχθύος.

    Αλλά κανείς δεν έρχεται, μόνο οι Γιατροί του κόσμου ελένχανε μέχρι πρόσφατα την γνησιότητα της απεργίας του κου Τενέζου. Αυτό που ζητάμε:

    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΨΕΥΤΕΣ:

    1)Τον κο Τενέζο.

    2)Τους συμπαραστάτες του, και φίλους, και τους πρώην εργαζομένους του που συμπαραστέκονται...

    3)Τον κο Κοσμόπουλο σεβαστό θωρακοχειρούργο και σεβαστό αγωνιστή (Συμμέτοχη στο πολυτεχνείο, και για να μην μιλήσω για το τι συνέβη στο παιδί του, και καλό μου φίλο).

    4)Τους Γιατρούς του Κόσμου

    Τότε να το κάνει με τον σωστό τρόπο, αλλιώς είναι απλά ένα ανθρωπόμορφο τέρας και εχθρός μου, που θα δώσω και την ζωή μου, για να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του, και το πρόσωπο της δικαιοσύνης.

    Αυτά...

    Φίλος, και συμπαραστάτης του κου Τενέζου

    Robert Kristian (Χρήστος) Alm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mε καλυψε ο Ποτμος.

    Κα Νικη 28 χρονια νοσοκομα-αρα ωριμος ανθρωπος, σε ηλικια τουλαχιστον- δεν μπορειτε να ερευνησετε το θεμα πρωτα πριν πεταξετε τη λασπη σας?
    Υποθετω οι νοσοκομες ξερουν να διαβαζουν ιατρικες εξετασεις.
    Επιπλεον, πως μπορει να τρωει οταν τον πρακολουθει συνεχεια μια καμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε "Νυχτερίδα"

    Διαβάζοντας με προσοχή το σχόλιό σου, δεν έχω να προσθέσω αλλά ούτε και να αφαιρέσω οτιδήποτε.
    Όμως οι τελευταίοι σου χαρακτηρισμοί, καθώς και οι έμμεσες απειλές σου θα ήταν σίγουρα ένας λόγος για να μην ανεβάσω το σχόλιό σου.
    Παρ' όλα αυτά σεβάστηκα τον κόπο του "γραψίματός" σου και το ανέβασα.
    Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεσαι πλήρως την έννοια των χαρακτηρισμών "ανθρωπόμορφο τέρας" και "εχθρός", επειδή κάποιος είπε κάτι, με τα οποίο εσύ ...διαφώνησες.
    Επιτρεψέ μου όμως να σου πω, ότι ως νομικός, δεν διέγνωσα αξιόποινες πράξεις, τις οποίες να διέπραξε η καθ΄ ου οι απειλές σας κ. Νίκη Λ. με το συγκεκριμένο άρθρο της.
    Και καλό θα ήταν λοιπόν, τις απειλές αυτές να τις είχες αποφύγει.
    Πάγια τακτική μου είναι, ότι από το συγκεκριμένο blog, θα ακούγονται όλες οι απόψεις, είτε είναι υπέρ, είτε κατά του κ. Τενέζου.
    Όπως και κάθε ...Τενέζου άλλωστε.

    Φιλικά
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς την κυρία Νίκη νοσοκόμα,κ.λ.π...
    Το γεγονός,ότι κάνατε τον κόπο να "σερφάρετε" σε blogs και ως ειδήμων να τα κατατάξετε άμεσα σε blogs της πλάκας,ή μη,δείχνει ότι μπαίνετε σε καλό δρόμο..!
    Εκτός αυτού,το γεγονός,ότι αυτό που σας απασχόλησε πρωτίστως είναι η ιστορία του κου Τενέζου ,λέει και αποδεικνύει πολλά..

    Μία κινέζικη παροιμία λέει:"..:Όταν σε κατηγορούν,σε αποπαίρνουν και σε συζητούν,τότε να χαίρεσαι,όταν σε επαινούν και σε θαυμάζουν,τότε να λυπάσαι και να ανησυχείς.."
    Λοιπόν κυρία μου,ο καθένας στη δουλειά του.Συνεχίστε να ασκείτε το επάγγελμά σας,που είμαι σίγουρη ότι μετά από τόσα χρόνια θεωρείστε πλέον έμπειρη καιμην ασχολείστε με πράγματα για τα οποία είστε ημιμαθής, παπαγαλίζοντας και λασπολογώντας,αντιγράφοντας διάφορους 'Ανώνυμους και Επώνυμους" λασπολόγους.
    Αν μη τι άλλο,διαψεύδετε και έγκυρες ιατρικές γνωματεύσεις.
    Πάντως ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.Να ξέρατε πόσα θετικά αποτελέσματα είχε..!

    Μία blogger της..δικιάς σας "πλάκας"και γνώστης της όλης κατάστασης του κου,Τενέζου,.."live".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ
    κε Γιαννιώτη.
    Το μόνο που έχω να προσθέσω ότι ευχαριστώ που δημοσιέυσατε την απάντηση μου, και ότι θα προσπαθήσω να τιρήσω όσο μπορώ τους κανόνες της φιλοξενίας των αποψεών μου.
    Όσο για τον χαρακτηρησμό και τις υπολοιπές απόψεις μου... οι απόψεις μου θα αφορούν την κα.Νίκη μονάχα άμα δεν λάβει την ευθύνη των όσων κατάγγηλε.
    Προς το παρόν περιμένω να αναλάβει τις ευθύνες της, και να εξηγηθεί, τονίζοντας της ακομα μια φορά το πόσο χαμηλή εκτίμηση έχω για την εντιμότητα και τον χαρακτήρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΕΒΑΣΤΗ καθε αντιθετη αποψη κατ εμε και καλα εκανες και την δημοσιευσες επειδη ομως π απαξιωτικος λογος οπως μιλαει η κυρια παπαρεμπει σε λασπη ...ειδικα περι ηλιθιων blogs που ειναι πανω απο 500 που συμπαριστανται στον θοδωρ'η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. επίσης για περι λάσπης με τους ιδιους απαξιωτικους χαρακτηρισμους οπως λλει η κυρια με χαρακτηρισε το info press
    Σοβαρευτείτε λίγο ρε αγράμματοι και αμόρφωτοι........λέει κάτι αυτό αν το συνδυάσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σήμερα το διάβασα και είπα να πω και εγώ τη γνώμη μου...
    Μήπως η κα Νίκη είναι "νοσοκόμα" όσο η κα Νατάσα "γιατρός";
    Γιατί χάνουμε το δάσος... όπως πάντα σε αυτή τη χώρα;
    Το σημαντικό είναι ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που κάνει ο κος Τενέζος και όχι η ίδια η απεργία πείνας! Η απεργία είναι αυτή που έφερε στο προσκήνιο τις καταγγελίες του και αυτές μας αφορούν όλους!
    Για την ιατρική ερμηνεία... νομίζω οτι το θέμα εξαντλήθηκε από τους προηγούμενους.
    Ας βάλουμε επιτέλους και το μυαλό να δουλέψει. Λίγο λιγότερη κομματική πειθαρχία δε βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή