Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Κ. Καραμανλής: Έργα και όχι λόγια


"...Κάναμε μια επιλογή ευθύνης: Να μείνουμε μακριά από παιχνίδια εντυπώσεων. Να δουλέψουμε εντατικά για να ολοκληρώσουμε και να παραδώσουμε το εθνικής σημασίας αυτό έργο. Προοδεύουμε στα έργα, όχι στα λόγια..." τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, εγκαινιάζοντας τα τελευταία τμήματα της Εγνατίας Οδού.
"...Είναι ένα έργο που πραγματικά αλλάζει τη ζωή των πολιτών σε περιφέρειες ολόκληρες της χώρας. Είναι ένα σπάνιο, από τεχνικής άποψης, έργο. Οφείλω να πω ότι με έχει εντυπωσιάσει. Όλοι στην Κυβέρνηση, είμαστε υπερήφανοι, που αυτό το έργο προχώρησε τόσο γρήγορα και τελικά ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας...", σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνεχάρη τόσο τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά όσο και τα στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων για την ολοκλήρωση του έργου.
"...Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πει ότι θα ολοκλήρωνε την Εγνατία το 2000. Το Μετρό Θεσσαλονίκης όλο το ξεκινούσαν κι όλο έμενε στα χαρτιά. Έργα που στοίχειωναν εμείς εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Σε όλη τη χώρα δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, φράγματα κάνουν τη ζωή του πολίτη καλύτερη. Η εικόνα της χώρας αλλάζει ριζικά. Παράλληλα, αρχίζουμε την επόμενη γενιά νέων έργων, της προγραμματικής περιόδου 2007-13. Το 80% των έργων αυτών γίνονται και θα γίνουν στην περιφέρεια..." κατέληξε ο κ. Καραμανλής ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Γέφυρα του Μετσόβου και τη Σήραγγα Δρίσκου.
Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα φτάσει στην Ηγουμενίτσα, όπου θα επισκεφθεί τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης του Λιμανιού, καθώς επίσης τη Νομαρχία και το Δημαρχείο ενώ, τέλος, στις 20:00 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου