Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ν. Δένδιας: Ναι στην ανέγερση νέων φυλακών στα Γιάννενα, αλλά προηγείται ο ...Κορυδαλλός


"...Οι φυλακές Ιωαννίνων θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης..." είπε στον πρώην Υπουργό κ. Αντ. Φούσα ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στο γραφείο του Υπουργού.
Ο κ.Φούσας εξήγησε, ότι οι σημερινές Φυλακές, που, δυστυχώς, βρίσκονται εντός της πόλεως, είναι τελείως ακατάλληλες, τριτοκοσμικές, και χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια για κρατούμενους και εργαζόμενους.
Ακόμη, εξήγησε, ότι οι ανάγκες της περιοχής, λόγω και των Αλβανών υπόδικων και κατάδικων, είναι πολύ μεγάλες και μάλιστα σήμερα κρατούνται, κάτω από δύσκολες συνθήκες, υπερδιπλάσιοι από την προβλεπόμενη δυναμικότητα.
Τέλος, επεσήμανε ότι σήμερα διατίθεται άριστη και απολύτως κατάλληλη οικοπεδική έκταση στο Δ.Δ. Κόντσικας του Δήμου Μπιζανίου και μάλιστα παρέδωσε στον Υπουργό και τη σχετική θετική απόφαση.
Ο κ. Δένδιας υποσχέθηκε να μελετήσει την υπόθεση, αφού συμφώνησε για την ακαταλληλότητα των Φυλακών Ιωαννίνων και μάλιστα δήλωσε ότι θα τις επισκεφθεί και ο ίδιος πολύ σύντομα.
Είπε, όμως, ότι έχει κινηθεί η διαδικασία μεταστέγασης των Φυλακών Κορυδαλλού και η απόφαση αυτή προηγείται για οικονομικούς λόγους κάθε άλλης διαδικασίας ανέγερσης ...νέων Φυλακών.
_________________
Δηλαδή; Ζήσε ...Μάη μου.!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου