Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Πολύ "όψιμες" και με άρωμα κομματικής αντιδικίας οι ...προτάσεις Παπανδρέου για τη διαφθορά.


Πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει όλα τα κόμματα, προκειμένου να συγκροτηθεί εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα καταθέσει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπως δήλωσε τη σήμερα, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση Παυλίδη.
Υπογράμμισε πως η κίνηση αυτή δεν έχει ρεβανσιστική ή μικροκομματική αντίληψη, αλλά ο στόχος είναι διαφάνεια παντού και για όλους.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μια κομματική αντιδικία.
Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι "...τα αρνητικά μαντάτα από τις Βρυξέλλες δικαιολογούν το ερώτημα του έλληνα πολίτη που πήγαν τα λεφτά..."
Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "...δεν μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος..."
Υπογράμμισε ακόμα πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ...πράσινη ανάπτυξη, η παιδεία, η πρόνοια, η υγεία η ...
______________________________
Φάσκετε και αντιφάσκετε κ. Παπανδρέου.!!!
Από τη μια δηλώνετε πως η συγκεκριμένη κίνησή σας, (συγκρότηση εθνικής στρατηγικής) δεν έχει ...ρεβανσιστική ή μικροκομματική αντίληψη, επειδή - όπως λέτε - στόχος θα είναι η διαφάνεια, και από την άλλη κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι λόγω ανικανότητος "...δεν μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος..."
Κατά συνέπεια, την υπόθεση ..."διαφθορά", θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε μόνος σας!
Άλλωστε ως ...λέξη, πρέπει να σας είναι γνωστή!
gianniotis

3 comments:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ???? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    ΑΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ η πολιτική γίνεται εικόνα γελοιοποιείται. Γιατί η εικόνα δεν είναι πολιτική, είναι η από-πολιτικοποίηση και προσωπικός προσηλυτισμός, ο αποχρωματισμός της σκέψης και η συρρίκνωση της συνείδησης. Η ιδεολογία της εικόνας είναι η διαφημιστική φιλοσοφία του χρήματος και όχι οι κοινωνικές ορίζουσες των ιδεών.
    Τα κόμματα σήμερα δεν παράγουν ιδέες. Αγοροπωλησία ιδεών κάνουν, υποκαθιστώντας την πολιτική με την κατανάλωση εικόνων. Με την κατανάλωση των εικόνων της «ελεύθερης αγοράς»: Μια επιλογή δηλαδή ακραίας και αγοραίας νεοταξικής ισοπέδωσης.
    Τα κόμματα έχουν αποκοπεί παντελώς από το κοινωνικό γίγνεσθαι και τα βασικά προβλήματα της εποχής μας. Έχουν μετατραπεί σε ένα εμπορικό παιχνίδι διαφημιστικών λέξεων και τελετουργικού θεάματος. Με δυο λόγια, έχουν κοινωνικά και ιδεολογικά απονευρωθεί και αποχρωματιστεί…
    Τα κόμματα αποτυπώνουν το μακάβριο ιδεώδες της Νέας Εποχής: Την ολοκληρωτική υποταγή της πολιτικής στους νόμους της αγοράς. Αποτυπώνουν τη διαστροφή που έχει υποστεί και αυτή η αστική δημοκρατία, δηλαδή η έμμεση, «αντιπροσωπευτική» δημοκρατία. Σηματοδοτούν το βαθμό μηδέν της πολιτικής: Τη δυναστεία του τελετουργικού θεάματος.
    Γι’ αυτό επιχειρούν με παραπολιτικά τεχνάσματα να μας ξεγελάσουν. Και σε αυτό το θέατρο της απάτης οι χειρότεροι είναι αυτοί που ενώ ρήμαξαν τα πάντα και λέρωσαν κάθε ιδέα και αξία διεκδικούν το «δικαίωμα» να το επαναλάβουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή