Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Γιώργος Παπανδρέου: Διασύρων και αυτοδιασυρόμενος!


Γράφει η Μαρία Σεφέρου

"...Οδηγός μας είναι οι αξίες μας. Αυτές καθορίζουν τους στόχους μας, τα θέλω και το κίνητρο των πράξεών μας. Αυτές ορίζουν το ήθος της πολιτικής μας και τα μέσα της δράσης μας. Είναι η βάση της ενότητάς μας. Ερμηνεύουν την ιστορία μας. Φωτίζουν τη διαδρομή μας. Μέσα από το πρίσμα των αξιών μας, κρινόμαστε. Και με τη δύναμη των αξιών μας, πετυχαίνουμε..."
Αυτά διάβασα στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ με τίτλο: "Οι αξίες μας".
Και πιο κάτω, στην ίδια σελίδα του ΠΑΣΟΚ, διαβάζω:
"...Δημοκρατία υπάρχει μόνον εκεί όπου ξεπερνάμε ως πολίτες τον μικρόκοσμο των προσωπικών μας συμφερόντων και φιλοδοξιών..."

Ωραία πραγματικά λόγια, που εμπνέουν κι ανάβουν μέσα μας μια σπίθα ελπίδας.
Τι κρίμα, όμως, που στην πράξη ο κ. Παπανδρέου τα διέψευσε και τα αναίρεσε…
Τι ατυχία που το ήθος της πολιτικής του εν δυνάμει πρωθυπουργού είχε άλλο στίγμα στην ομιλία του στο London School of Economics, την περασμένη Δευτέρα, 27/4/09, και αυτοδυσφημίστηκε ως επιδείξας περίεργο πολιτικό ήθος και αμφίβολες αξίες…
Τι θλιβερό που ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απογοήτευσε το ακροατήριό του, που ήλπιζε ότι θα εμπνευσθεί από τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες με τις οποίες, ως πρόεδρος, όφειλε να διακατέχεται…
Και τι τραγικό που ως αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το μικρόκοσμο των προσωπικών του συμφερόντων και φιλοδοξιών, την κομματική εμπάθεια εναντίον του αντιπάλου του, ή τουλάχιστον να προσποιείται ότι την έχει ξεπεράσει όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, ώστε να μη δίνει την εντύπωση μιας χώρας πολιτικά πρωτόγονης, κατακερματισμένης και αλληλοσπαρασσόμενης.
Τι κρίμα που έδωσε τροφή στους άσπονδους ...
Διαβάστε τη συνέχεια ---> εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου