Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Η πολιτική "παράσταση" Παυλίδη έλαβε τέλος: Δεν παραπέμπεται - δεν παραιτείται.


Απορρίφθηκε σήμερα τα ξημερώματα (01.00) η πρόταση της αντιπολίτευσης για την παραπομπή του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη στη Δικαιοσύνη καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 151 ψήφων.
Στη διεξαχθείσα μυστική ψηφοφορία, 146 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής ενώ 144 ψήφισαν κατά. Επίσης βρέθηκαν 5 λευκά ψηφοδέλτια και 3 ψηφοδέλτια με την ένδειξη "παρών"
Ο κ. Παυλίδης κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν ό,τι θέλουν ζητώντας μονάχα να έχουν στο μυαλό τους τη Δικαιοσύνη.
Στην ψηφοφορία δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο "εγκαλούμενος" Αριστοτέλης Παυλίδης ενώ δεν παρέστη λόγω ασθένειας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
Εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται ότι από την κυβερνητική παράταξη υπήρξαν 6 διαρροές ενώ στην πλευρά της αντιπολίτευσης καταγράφηκαν 2 διαρροές.
Το αποτέλεσμα δεν κρίνεται πάντως ευνοϊκό για τον πρώην υπουργό Αιγαίου καθώς υπερίσχυσαν αριθμητικά οι βουλευτές που ζήτησαν την παραπομπή του. Ταυτόχρονα όμως κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονταν μάλλον ικανοποιημένοι καθώς απεφεύχθη καταρχήν το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες ενώ ταυτόχρονα περιορίστηκε η δυσαρέσκεια σε μόλις 6 ψήφους αποδοκιμασίας.
Μετά και από το χθεσινό αποτέλεσμα παραμένει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο της άσκησης περαιτέρω πίεσης στον κ. Παυλίδη να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα.
Στην αντίπερα όχθη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του
ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κατηγορώντας τον ότι "...κρύβεται πίσω από την υπόθεση Παυλίδη για να κερδίσει πολιτικό χρόνο..."
Υπέρ της παραπομπής του κ. Παυλίδη τάχθηκε και το
ΚΚΕ με την κα Βέρα Νικολαΐδου να σημειώνει ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για κάτι τέτοιο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αν και τάχθηκε υπέρ της παραπομπής Παυλίδη ζήτησε να σταματήσει η σκανδαλολογία προκειμένου να εξέλθει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
"Ναι" στην παραπομπή του κ. Παυλίδη είπε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος κάλεσε μάλιστα τη
ΝΔ να αντιμετωπίσει τη διαφθορά προς όφελος της πολιτικής ζωής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου