Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Κύκλωμα Βουλγάρων διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά στον Προμαχώνα


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι αρχές τα όσα έχουν να καταθέσουν οι δύο Βούλγαροι που συνελήφθησαν στον Προμαχώνα Σερρών "φορτωμένοι" με όπλα, εκρηκτικά και ναρκωτικά.
Οι δύο Βούλγαροι αποτελούν μέλη ενός κυκλώματος που προμήθευε με… πολεμοφόδια κυκλώματα της νύχτας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Επί επτά ολόκληρα χρόνια μπαινόβγαιναν στη χώρα μας οι δύο αλλοδαποί, μεταφέροντας "πολύτιμο εμπόρευμα" για λογαριασμό ανθρώπων της νύχτας, αλλά χθες έκαναν το τελευταίο τους δρομολόγιο.
Τσίμπησαν το δόλωμα που τους έριξε λιμενικός και έπεσαν στη φάκα των αρχών που τους την είχαν στημένη.
Στις 9.00 χθες το πρωί "Ράμπο" της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού και στελέχη της ΥΠΕΕ πέρασαν χειροπέδες στους δύο Βούλγαρους και τις δύο Βουλγάρες συνοδούς τους στο ραντεβού που είχε κλειστεί μεταξύ των δύο πλευρών σε πολυκατάστημα δίπλα στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο στον Προμαχώνα Σερρών.
Ο λιμενικός που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους, τους είχε συστηθεί ως Κρητικός νονός της νύχτας, με τον οποίο είχαν συμφωνήσει ότι θα τους έδινε 30.000 ευρώ με αντάλλαγμα πιστόλια, πολεμικά όπλα, αλλά και ποσότητα εκρηκτικών ικανή να τινάξει στον αέρα ολόκληρη πολυκατοικία!
Στα δύο πολυτελή αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν τα μέλη του κυκλώματος για να μεταφέρουν την… πραμάτεια τους, βρέθηκαν τέσσερα πιστόλια Μακάροφ και άλλοι τόσοι σιγαστήρες, ένα Καλάσνικοφ, αρκετές σφαίρες αλλά και ενάμισι κιλό εκρηκτική ύλη ΤΝΤ και 5.400 γραμμάρια νιτρική αμμωνία!
Μέσα σε όλα αυτά οι λιμενικοί κατέσχεσαν και ποσότητα κοκαΐνης.
Οι τέσσερις συλληφθέντες από τη Βουλγαρία θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.
Λιμενικό και ΥΠΕΕ περιμένει με μεγάλη αγωνία τα όσα έχουν να πουν οι Βούλγαροι για την… πελατεία τους στην Ελλάδα, που δεν πρέπει να ήταν και λίγη αν αναλογιστεί κανείς ότι έκαναν δουλειές στη χώρα μας επί επτά χρόνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου