Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τα ΜΜΕ βουλιάζουν μέσα στις αμαρτίες τους…


Της Μαρίας Σεφέρου

Το ξαφνικό κλείσιμο του Ε.Τ., αναμφίβολα ένα θλιβερό γεγονός για τους εργαζόμενους, προσφέρει και μια “ευκαιρία” για περισυλλογή και αυτοκριτική σε όλη τη δημοσιογραφική οικογένεια και το εκδοτικό κατεστημένο. Δυστυχώς, όμως, σε κάθε κρίση τα σπασμένα τα πληρώνει η “μαρίδα”, δηλαδή εκείνοι που είναι λιγότερο υπεύθυνοι. Απεναντίας, τα μεγάλα ψάρια, στην προκειμένη περίπτωση οι εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι, που έχουν κάνει τη μπάζα τους εις βάρος των μικρών, εξασφαλίζοντας απογόνους μέχρι πέμπτης γενεάς και βάλε, ποτέ δε γονατίζουν, και ίσως γι’ αυτό ποτέ δε συνετίζονται.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όπου πληθώρα επιχειρήσεων κλείνουν, ενώ άλλες απολύουν καθημερινά προσωπικό, θα ήταν αφύσικο να μην πληγούν και τα συνεταιράκια του καταρρέοντος σάπιου πολιτικού κατεστημένου, τα ΜΜΕ. Η κακοδαιμονία του Τύπου ήταν βέβαια παρούσα εδώ και πολλά χρόνια. Η κρίση ήταν προφανής από τότε που οι εκδότες για να πουλήσουν φύλλα αναγκάστηκαν να μετατρέψουν τις εφημερίδες τους σε...
Διαβάστε τη συνέχεια ---> εδώ

1 comments:

  1. Βαρειά κατηγορία εναντίον των Ελλήνων πολιτικών δημοσιεύεται στο γερμανικό Τύπο σύμφωνα με την οποία το βιομηχανικό συγκρότημα της Siemens χρηματοδοτούσε κόμματα για να κυβερνήσουν εκείνα που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα συμφέροντα της εταιρείας. Αν η Siemens λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο τότε έχει συμβεί ευθεία χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας και άμεση παραβίαση του ελληνικού συντάγματος, καθώς δεν πρόκειται μόνον για απλές μίζες προς τα κόμματα, αλλά για κυριολεκτικό ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο πρόσωπο-κλειδί της στρατηγικής Siemens που ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ενώ το τεράστιο σκάνδαλο αφορά σε ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία και στις κυβερνήσεις των δύο κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή