Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Με "πράσινες βολές" εντυπώσεων, υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων ψηφίστηκε στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο.
Έντονα συζητήθηκαν η επιβολή ειδικού φόρου και έκτακτης εισφοράς και στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, όπως επίσης και η συμμετοχή ιδιωτών δικηγόρων στις αρμοδιότητες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Μεταξύ των διατάξεων που συγκέντρωσαν επίσης το ενδιαφέρον των βουλευτών ήταν η έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των αποδείξεων παροχών υπηρεσιών από ιδιώτες ιατρούς και δικηγόρους, η δυνατότητα του υπουργού Οικονομικών να διαθέσει ποσόν μέχρι 300.000 ευρώ για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών τοπικών συλλόγων και η δυνατότητα του ΟΑΕΔ να χρηματοδοτεί θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Α. Μακρυπίδης και Χρ. Παπουτσής επεσήμαναν πως η κυβέρνηση αδιαφόρησε επί έξι χρόνια προκειμένου να υπάρξει σαφής διαφοροποίηση των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής από τα επαγγελματικά και σήμερα έρχεται με μια "λαϊκιστική" ρύθμιση, χωρίς σχέδιο για τις συνέπειές της, να επιβάλλει τον φόρο και την έκτακτη εισφορά, πλήττοντας επί της ουσίας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επαγγελματικών σκαφών σε σχέση με τα αντίστοιχα της Τουρκίας, ή της Κροατίας.
Απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, τόνισε:
"...Εγώ έχω πει ότι οι "σοσιαλιστές" έχουν μια αδυναμία και στα σκάφη και στα μεγάλα αυτοκίνητα και το επιβεβαίωσαν. Είναι διαχρονική αυτή η αδυναμία και η επιμονή να προστατεύουν αυτούς οι οποίοι κινούνται δήθεν κρυβόμενοι πίσω από το νόμο, αλλά στην ουσία φοροδιαφεύγοντες, διότι αυτή είναι η αλήθεια..." συμπλήρωσε.
"...Με το υπάρχον νομικό καθεστώς, αυτοί που εμφανίζονται ως επαγγελματίες, δεν είναι..." επανήλθε ο κος Παπαθανασίου.
"...Έχεις χρήματα, έχεις σκάφος; Πλήρωνε και μπράβο σου. Όμως, έχεις χρήματα και να το εμφανίζεις ως επαγγελματικό, κοροϊδεύουν οι πάντες. Ε, αυτό κάποτε τελειώνει και τώρα τελειώνει..." πρόσθεσε.

3 comments:

  1. Με 1,219 ευρώ το λίτρο «τρέχει» η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο Νομό Ιωαννίνων!Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης, την περασμένη Παρασκευή οι τιμές λιανικής της αμόλυβδης παρουσίασαν αύξηση πανελλαδικά κατά 0,19% με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,050 ευρώ το λίτρο από 1,048 ευρώ το λίτρο στις 24 Ιουλίου, δηλαδή κατά 2 λεπτά υψηλότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έως και 100% νοθευμένα ποτά πωλούν νυχτερινά μαγαζιά στα νησιά, όπως προέκυψε από ελέγχους των αρμόδιων αρχών!
    Στα λεγόμενα σκούρα ποτά, όπως το ουίσκι, η νοθεία αγγίζει το 80%, ενώ στα λευκά (π.χ. βότκα, ρούμι, τεκίλα) μπορεί...

    να φτάσει και το 100%.
    Οι μπόμπες φτιάχνονται είτε αραιώνοντας το ποτό με νερό ή αναμειγνύοντας το γνωστό καθαρό οινόπνευμα των 95 βαθμών που κυκλοφορεί στην αγορά με καραμελόχρωμα, ώστε να μοιάζει με… ουίσκι.
    Κατακλεμμένος Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 30 Ιούλιος 2009 5:01 πμ

    Μήν τα αγοράζεις φίλε, να πηγαίνεις να διασκεδάζεις στο κέντρο και να φέρνεις το ποτό που θα πιείς απο το σπίτι σου. Άν έχεις και αμπέλια το οινόπνευμα το βρίσκεις και μόνος σου με λίγη τέχνη μαθαίνεις να τα φτιάχνεις έτσι δέν έχεις κανέναν ανάγκη. Και μήν ξεχάσεις τέλος την ημέρα των εκλογών να τρέξεις να ψηφίσεις Καραμανλή όπως κάνει κάθε "Έλληνας πατριώτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή