Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Σεναριολογίας το ανάγνωσμα - Πρόσχωμεν!

Της Μαρίας Σεφέρου

Δος μου σενάρια και πάρε την ψυχή μου,
Πολιτικά σενάρια να είναι κι ας λιμοκτονώ, Γράψτε σενάρια να παίξω το βιολί μου, Για μένα τα πολιτικά σενάρια είν’ το ψωμί μου!
Έχουν ανάψει οι κονδυλοφόροι, κοινώς τα πληκτρολόγια. Σενάρια επί σεναρίων διατυπώνονται επί ανασχηματισμών, αποσχηματισμών και πρόωρων κάλπεων, όλα αφελή και κάλπικα διλήμματα, άσχετα με τα πραγματικά προβλήματα. Ο πολίτης που θέλει να είναι ενημερωμένος σε όλα δεν έχει βραδιάς ύπνο. Εν τω μεταξύ “σφίγγα” ο Καραμανλής, ενώ ανακατεύει την τράπουλα. Όλοι κρέμονται από το στόμα του, και οι γκριματσολόγοι προσπαθούν να διαβάσουν είδηση από τις γκριμάτσες του. Τι είπε, πώς το είπε, ποια λέξη τόνισε, ποια ατόνισε, τι μορφασμούς έκανε, τι βλέμμα είχε, μετέωρο ή αποφασισμένο; Ωωωχ, πονοκέφαλος! Ας λυπηθεί τουλάχιστον τους οπαδούς του που παραμιλάνε στους δρόμους διερωτώμενοι: «Θα τους ανασχηματίσει ή δε θα τους ανασχηματίσει; Θα είναι μίνι ανασχηματισμός ή μάξι; Θα είναι σαρωτικός ή προσχηματικός; Κι αν τους ανασχηματίσει ποιους άραγε θα πάρει ο διάολος; Αλλά κι όλους να τους έπαιρνε ο ξαποδώ δε θα χάναμε και τίποτα! Θα χάναμε;»

Ολόκληρο το άρθρο ---> εδώ

1 comments:

  1. To ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση εύχεται να παραμείνει για πάντα ο Καραμανλής ο μοναδικός αναμφισβήτητος ηγέτης στην Νέα Δημοκρατία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρει το συντομότερο την εξουσία και να την κρατήσει για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή